Dezert
- máslo 150 g
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce. 2. Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.3. Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky. Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření
Předkrm:Mozzarella s rajčaty, plněné žampiony a špenátová roláda s lososem
postup:
Rajčata rozkrojíme napůl a mezi ně vložíme mozzarellu a lístek bazalky, spíchneme párátkem, osolíme a zakápneme olejem. Špenát (rozmražený nebo čerstvý) nasekáme na menší kousky a smícháme se třemi žloutky a moukou, osolíme a opepříme. Ze tří bílků ušleháme se špetkou soli tuhý sníh, který poté vmícháme do špenátové směsi. Těsto rozetřeme na pečicí papír a pečeme přibližně 15 minut na 200 °C. Na vychladlou roládu namažeme smetanový sýr, poklademe plátky uzeného lososa a zavineme.