Head
- vepřová panenka 1 kg
- olivový olej 1 dávka
- cibule 5 kusů
- cuketa 2 kusy
- máslo 1 dávka
- sekt 1 dávka
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1. Vepřovou panenku si odblaníme a očistíme od tuku. Pokrájíme na medailonky, které naložíme do olivového oleje a necháme rozležet v lednici.
2. Cukety si pokrájíme podélně na tenké plátky a následně na nudle. Nebo použijeme škrabku na brambory a loupeme podílně až k jádřinci, čímž získáme cuketové nudle. Cibulku si pokrájíme najemno a orestujeme na másle. Když zesklovatí, přidáme proužky cuket a dusíme dál. Osolíme, opepříme a ke konci přilijeme sekt, promícháme, necháme vypařit alkohol. Kdo má rád sladší zelí, může také přidat trošku cukru.
3. Na oleji si po obou stranách krátce orestujeme medailonky z panenky a pak je necháme v teple v alobalu chvíli odležet.
4. Na oleji si osmažíme omelety – na jednu větší počítáme dvě vejce, trošku vody, možno i strouhanky, adekvátní část nastrouhaného parmazánu, špetku pepře a soli, vše rozšleháme a nalejeme na pánev. Rozprostřeme na pánvi, nadlehčíme od krajů – neobracíme!
5. Sesuneme z pánve a do hotové omelety zabalíme maso a vše hezky servírujeme s cuketovým zelím, popř. s další oblohou.