Head
- krůtí maso 750 g
- sůl 1 lžička
Domácí chléb
- světlé pivo 250 ml
Head
- pepř
- sůl
- česnek
- vejce 2 ks
- strouhanka 2 lžíce
- sýr niva
Postup přípravy
Krůtí maso smícháme s vejci, přidáme drcený česnek, strouhanku, osolíme a opepříme. Nivu nakrájíme na kostičky a každou kostičku obalíme mletým krůtím masem, tvoříme kuličky, které poté restujeme na oleji na pánvi.
Domácí chleba: Do vody rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, uděláme kvásek. Do mouky přidáme kvásek, sůl, kmín a teplé pivo (nesmí byt studené!). Vše řádně zpracujeme v těsto a necháme v teplém místě vykynout. Poté vypracujeme chlebovou šišku, kterou dáme na plech s pečicím papírem, potřeme vodou, posypeme kmínem, solí nebo semínky, opět necháme chvíli kynout. Chleba pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 15 minut, poté teplotu snížíme na 170 stupňů a chleba dopečeme za asi půl hodiny.