Suroviny
- hovězí maso 500 g
- kuřecí maso 500 g
- slanina
- houby
- cibule
- feferonka
- tuk
- sůl
- pepř
- rýže 250 g
- koření polévkové
Postup přípravy
Roštěnky a kuřecí řízky jemně naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme. Přidáme cibuli, žampiony, podlijeme vodou a dusíme dvě hodiny. Dochutíme šťávu, kterou zahustíme světlou jíškou. Slaninu nakrájíme na plátky, orestujeme do křupava a maso ozdobíme slaninou a feferonkou.
Rýži propláchneme vodou, orestujeme na cibulce a tuku, zalijeme vodou asi dva prsty nad, osolíme a dáme péct (dusit) do trouby na 220 stupňů, až v rýži nebude žádná voda (asi 30 minut). Můžeme dochutit troškou polévkového koření.