Suroviny
- kýta 1 kus
- vepřová krkovice 1 kus
- uzený bok 1 kus
- klobása 1 kus
- cibule 1 kus
- hořčice 1 balení
- pepř 1 špetka
- sladká paprika 1 dávka
- brambory 1 dávka
- česnek 1 stroužek
- sádlo 1 dávka
- paprika 1 kus
- játra 1 dávka
Postup přípravy
Na nerezovou jehlu naskládáme střídavě maso kančí a vepřové, plátky uzeného boku a klobásky, proložíme plátky cibule, maso potřeme lehce hořčicí, osolíme, opepříme a zaklopené v keramickém pekáči pečeme v troubě 3 hodiny, pomalu, doměkka
Na začátku podlijeme vývarem, který se nám již vaří
Brambory opereme, nakrájíme na plátky i se slupkou, vyskládáme do keramického pekáče, přidáme červenou čerstvou papriku, osolíme, přisypeme trošku pepře, kmínu a pečeme v troubě hodinu
Během pečení potřeme dvakrát směsí sádla a namačkaného česneku
Brambory získají zlatavou barvu a jsou trošičku dokřupava
Na talíř servírujeme opečené brambory a pečenou červenou papriku, masa na jehle, přidáme najemno nakrájená husí játra orestovaná na cibulce
Vše polejeme výpekem z masa, dozdobíme zelenou cibulkou a pro ostré jazýčky přidáme třeba naloženou pálivou feferonku