Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Marocký tagine s masovými koulemi

6 porcí
do 1 hodiny
Marocký tagine s masovými koulemi
Marocký tagine s masovými koulemi Autor: isifa.com
Tagine je tradiční hliněná zapékací mísa s poklicí kuželovitého tvaru, která je ideální na dušené pokrmy. Můžete ale použít i klasický kastrol s poklicí. Výsledek bude stejně výborný :)
Reklama
Reklama

Postup

  1. Do mletého masa vmíchejte 2 lžičky „ras el hanout“ a pak z něj vytvořte 24 masových koulí. Na velké pánvi rozpalte olej a na něm opékejte koule několik minut, aby se zatáhly. Potom je děrovanou naběračkou vyjměte a dejte stranou.
  2. Asi 34 minuty opékejte cibuli a mrkev, dokud nezměknou. Do nich vmíchejte zbytek „ras el hanout“, česnek, zázvor a opékejte asi 1 minutu. Masové koule vraťte zpátky na pánev.
  3. Vmíchejte do směsi rajčata, potom téměř naplňte pánev vařící vodou, přidejte cizrnu a meruňky. Napůl přikryjte pánev pokličkou a nechte pobublávat 30–40 minut.
  4. Kuskus uvařte podle návodu, použijte vroucí vodu nebo vývar. Přidejte petrželku nebo koriandr a dochuťte solí a pepřem. Podávejte v tagine.
  5. Tip: Tento recept můžete použít i pro mleté jehněčí maso nebo maso z kuřecích stehen. Kdo má rád pálivější jídla, může přidat trochu harissa pasty.
Reklama

Marocký tagine s masovými koulemi Foto: isifa.com

Marocký tagine s masovými koulemi. Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama