Marináda na jehněčí maso
- jehněčí maso 500 g
Marináda na kuřecí maso
- kuřecí maso 5 ks
Grilovaná zelenina
- cibule 3 ks
Pečené brambory
- brambory 5 ks
Marináda na kuřecí maso
- olivový olej 250 ml
- bazalka None
- rozmarýn None
- nové koření None
- zázvor None
- sůl None
Marináda na jehněčí maso
- citronová šťáva None
- cukr None
- pepř None
- nové koření None
- chilli None
- česnek 4 stroužek
- olivový olej None
- sůl None
Hlavní chod
- červené víno None
Postup přípravy
1.Nejprve si připravíme obě marinády. Plátky masa opláchneme, osušíme, lehce naklepeme, vložíme do marinády na 24 hodin a zakryté dáme do chladu.
2. Při přípravě maso vložíme na rozpálený gril, kde pečeme pod poklicí asi čtyři z každé strany a pak znovu potřeme marinádou. Při nepřízni počasí pečeme maso v rozpálené troubě v přikrytém pekáčicca 25 minut a průběžně poléváme výpekem. Před pečením dáme pod maso cibuli na silnější plátky a podlijeme je vodou nebo vývarem. Čtvrt hodiny pečeme při teplotě 150°C a na posledních deset minut teplotu zvýšíme na 210 stupňů.
3. Grilovaná zelenina: Papriky podélně rozpůlíme a očistíme, lilek a cuketu pokrájíme na plátky, cibuli na kolečka. Osolíme, ochutíme, pokapeme olivovým olejem a grilujeme pod víkem doměkka na alobalové grilovací misce 4. Pečené brambory: Necháme je ve slupce aomyjeme, lžicí vydlábneme otvor na náplň ze sýrů a rozmarýnu, pomažeme olivovým olejem, zabalíme do alobalu a pečeme pod víkem grilu 15-20 minut (do alobalu propíchneme dírky pro přístup kouře a únik páry). Podáváme na předehřátých talířích – maso a přílohy zvlášť.
Hlavní chod:
Marinovaný jehněčí a kuřecí plátek na rozmarýnu, grilovaná zelenina, pečený brambor v alobalu, červené víno
Ingredience:
500 g jehněčího masa z kýty,
5 kuřecích stehenních řízků.
3 větší cibule,
5 velkých brambor,
150 g fety,
100 g sýru cottage nebo nivy,
pokrájená pažitka,
5 snítek čerstvého rozmarýnu
Marináda na kuřecí maso:
250 ml olivového oleje,
bazalka,
rozmarýn,
drcené nové koření,
mletý zázvor
sůl
Marináda na jehněčí maso:
citronová šťáva,
špetka cukru,
drcený pepř,
nové koření,
špetka chilli,
4 stroužky lisovaného česneku,
olivový olej,
sůl
Grilovaná zelenina:
1 větší cuketa nebo 2 malé
1 lilek
1 cibule
3 různobarevné papriky
olivový olej,
sůl