Suroviny
- uzené maso 400 g
- bílé fazole
- brambory 4
- mrkev 1
- cibule 1
- chilli papričky 1
- sůl
- pepř
- majoránka
- mletá sladká paprika
- rajský protlak 1 ML
- sádlo 2 PL
- hladká mouka 2 PL
- bobkový list
- pepř celý
- nové koření
Postup přípravy
- Maso opláchneme, dáme vařit do vody na dvě minuty, vodu slijeme a maso dáme do nové studené vody se zeleninou (2 litry) a přidáme bobkový list, pepř a nové koření. Vaříme 20 minut.
- Do hrnce dáme vařit na čtvrt hodiny oloupané a na kostičky nakrájené brambory, mrkev, posolíme, přidáme hrst den předem namočených bílých fazolí do litru vody.
- Do pánve dáme sádlo, cibulku orestujeme do růžova, přidáme mouku a uděláme jíšku, přidáme česnek, protlak, chilli, červenou papriku, promícháme a zalijeme vývarem z masa a zavaříme do polévky. Okořeníme a nakonec přidáme pokrájené maso a fazole, pokud použijeme plechovku. Dochutíme a podáváme horké.
Autor receptu: Alice Mansel