Suroviny
Postup přípravy
Na pánvi osmahneme půl velké cibule, přidáme 3–4 lžičky nasekané petrželové natě, přidáme klobásku (dlouhou asi 7 cm, o průměru 3–4 cm), posolíme, opepříme a dobře osmahneme
Zalijeme 1dcl červeného vína a necháme chvíli povařit
Přidáme dvě velké naběračky rajčatové omáčky a vsypeme předem uvařené těstoviny
Zalijeme vyškvařeným sádlem ze dvou tenkých plátků guanciale nebo pancetty
Servírujeme v parmazánové misce, ozdobené zbylým kouskem guanciale nebo pancetty
Na olivovém oleji si na sugo orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev, celer i řapíkatý celer (dohněda), pak osolíme a přidáme cukr
Vmícháme 3 plechovky loupaných rajčat, opepříme a podlijeme deci vody
Vaříme na mírném ohni asi hodinu, občas zamícháme, když je potřeba, přidáme ještě vodu
Ve finále rozmixujeme
Parmazánová miska se vyrobí následujícím způsobem: Na teflonovou nebo keramickou pánev nasypeme nastrouhaný parmazán tak, abychom pokryli v tenké vrstvě celé dno pánve
Když okraje zpevní a začnou hnědnout, placku pomocí kuchyňských kleští překlopíme vzhůru na dnem otočenou porcelánovou misku
Necháme asi půl minuty ztvrdnout