Na horkou čokoládu
- čokoláda 250 g
- kakaové máslo 1 lžička
Head
- cukr 1 sáček
Náplň
- cukr 1 hrnek
Head
- máslo 180 g
- citronová kůra 1 lžíce
- vejce 1 kus
Postup přípravy
1. Mouku smícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, vejcem, máslem a citronovou kůrou. Zpracujeme hladké těsto a necháme je v chladu odležet.
2. Mléko ušleháme se žloutky v horké vodní lázni do zhoustnutí. Tvaroh smícháme s cukrem a zapracujeme do něj vlažnou žloutkovou pěnu.
3. Těsto rozdělíme na poloviny. Jednu rozválíme na kulatý plát, vyložíme jím koláčovou formu a vytvarujeme tři centimetry vysoký okraj. Dovnitř rozetřeme krém a na něj rozložíme maliny.
4. Zbylé těsto rozválíme na plát silný 3 mm. Vykrojíme z něj kolo o průměru formy a přikryjeme jím náplň. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při 180 stupních asi 45 minut. Necháme vychladnout ve formě.
5. Do vroucí vody vmícháme postupně kousky čokolády a vaříme, dokud nápoj nezhoustne. Nakonec vmícháme špetku skořice. Čokoládu vlijeme do hrnku a ozdobíme celou skořicí, kterou můžeme použít jako míchátko. Podáváme s koláčem.