Těsto
- máslo 100 g (1/2 hrnku)
- hladká mouka 350 g (3 hrnky)
- cukr krupice 100 g (1/2 hrnku)
- mák 1 a 1/2 lžíce
- mléko 150 ml (2/3 hrnku)
- citronová kůra 1
- bílek 3 ks
Krém
- máslo 200 g (1 necelý hrnek)
- krémový sýr 200 g (1 necelý hrnek)
- moučkový cukr 300 g (2 a 1/2 hrnku)
- citronová kůra 1
- potravinářské barvivo (žlutého)
DALŠÍ SLADKÉ RECEPTY NAJDETE V KNIZE MOJE SLADKÁ KUCHAŘKA:
Článek
Moje sladká kuchařka pro všechny, kdo milují sladké!
Právě vyšla první kniha z edice Prima Fresh – Moje sladká kuchařka: 76 originálních receptů pro radost z pečení. Tváří kuchařky se stala Gábina Kratochvílová, Česká Miss...
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 175 °C. Dvě pečicí formy o průměru 12 cm vymažte a vysypejte moukou. V míse utřete máslo do pěny. V jiné míse promíchejte mouku, cukr, prášek a mák. Zatřete k máslu, pak přidejte mléko, citronovou kůru a bílky a ušlehejte dohladka.
- Těsto rozdělte do forem a pečte asi 30 minut, vyzkoušejte špejlí, jestli jsou korpusy propečené. Nechte je úplně vychladnout.
- Na krém promíchejte všechny uvedené přísady a nechte ho v ledničce trochu ztuhnout, aby se s ním lépe pracovalo.
- Vychladlé korpusy vodorovně rozkrojte, takže budete mít 4 pláty. Spojte je krémem. Dort jím také potřete, podle libosti ozdobte a posypte trochou máku.