Hledáte k vašim pokrmům zdravou přílohu? Sáhněte po rýži a luštěninách značky Lagris. Nejenom že vás zasytí, uspokojí chuťové buňky, ale také prospějete svému tělu. Ošetření surovin je navíc šetrné k životnímu prostředí.
Zdraví prospěšné luštěniny a rýže Lagris jsou ošetřené šetrnou metodou
Podravka fazole
Luštěniny alespoň jednou týdně
Výživová doporučení říkají, že luštěniny by se měly v našem jídelníčku objevit alespoň jednou týdně. Mají výbornou výživovou hodnotu, přesto jejich obliba v dnešní době mezi strávníky tak vysoká není. Okrádáme se tak o jejich nezanedbatelné benefity. Luštěniny totiž patří mezi potraviny s vysokým obsahem vlákniny, kvalitních bílkovin a díky svému nízkému glykemickému indexu dlouho zasytí.
Luštěnin existuje mnoho druhů. Každý má trochu jiné složení, jiné spektrum prospěšných látek, a samozřejmě i trochu jinou chuť. Nezapomínejte proto různé druhy střídat a obohacovat svůj jídelníček. V široké nabídce Lagris si jistě každý vybere své oblíbence.
Rýže i luštěniny jsou kvalitním zdrojem bílkovin Zdroj: archiv Lagris
Ocenění Klasa pro Lagris rýže
Ne nadarmo je rýže jedním z prvních produktů, které mohou jíst malé děti. Jedná se totiž o velmi prospěšnou surovinu. Je zdrojem bílkovin a vlákniny, obsahuje značné množství minerálních látek a vitamínů.
Vybrané rýže Lagris navíc získaly certifikát Klasa, který uděluje Ministerstvo zemědělství ČR, což potvrzuje vysokou kvalitu těchto výrobků. Oceněny byly rýže loupaná a parboiled ve varných sáčcích, především díky svému jedinečnému způsobu ošetření suroviny.
Jedná se o účinnou technologii, která vede ke zvýšení kvality potravin. Systém řízených atmosfér nezanechává v ošetřených komoditách nežádoucí zbytkové stopy a je šetrný k životnímu prostředí. Tento typ ošetření je ve společnosti Podravka – Lagris, a. s., využíván nejenom u rýží, ale i u luštěnin.