Únor ve znamení nealko bublinek? Vyzkoušejte některý z alcohol-free nápojů

Plánujete držet suchý únor? Nebo jste se rozhodli alkohol celkově omezit, takže nyní hledáte alternativy? V dnešní době si snadno připravíte koktejly i drinky bez alkoholu, stačí jen najít toho vhodného parťáka. Dnes pro vás máme hned několik tipů.

Bublinkové tipy na měsíc bez alkoholu

Konec roku a s ním spojené oslavy a večírky jsou za námi a možná jste se i vy rozhodli dát si od alkoholu chvíli pauzu. Se začátkem roku se objevují stále populárnější výzvy na suchý leden a suchý únor. Ať už se alkohol rozhodnete omezit z jakéhokoliv důvodu, nemějte obavy, že budete muset zůstat o vodě. Setkání s přáteli i večery ve dvou skvěle doplní dobře vychlazené bublinky Bohemia Sekt v nealkoholické podobě.

Nealkoholický Bohemia Sekt se vyrovná svým alkoholickým variantám ve všech ohledech – chutí, vůní, lákavými odstíny i příjemným perlením. Za jeho harmonicky vyváženou chutí stojí šetrný způsob odebrání alkoholu ve vakuu, při kterém zůstávají nejlépe uchovány aromatické látky, vínu vlastní. Je k dostání v bílé i svůdné rosé variantě. Vzdát se můžete alkoholu, ale ne opojné chuti kvalitních bublinek!

TIP na koktejl Hot Bubbles

  • 10 cl nealkoholického Bohemia Sektu
  • 10 cl ibiškového cordialu (ibišek, cukr, voda, chilli papričky)
  • 0,5 cl čokoládového sirupu
  • chilli paprička, chilli nitky na ozdobu

Do vychlazené sklenice odměřte ibiškový cordial, čokoládový sirup a dolijte Bohemia Sektem. Lehce lžičkou promíchejte a ozdobte chilli papričkou a chilli nitkami. Pro nejlepší možnou chuť drinku mějte všechny ingredience dobře vychlazené.

Příprava ibiškového cordialu: Připravte silný ibiškový výluh z 0,5 litru vody a 15 g ibiškového čaje. Do teplého čaje přidejte 90 g cukru a chilli papričku podle chuti.

Oslavy s lehkou hlavou

Zatoužili jste po osvěžujícím proseccu, ale raději byste pro tentokrát zvolili variantu bez alkoholu? Nealkoholické Mionetto vás rozhodně nenechá na suchu! Díky šetrné metodě odebrání alkoholu ve vakuu si můžete být jisti, že si i nealkoholická varianta zachovává své výjimečné chuťové charakteristiky, na které jsme u prosecca zvyklí.

Mionetto 0,0 % si vás získá svou světlou, slámově žlutou barvou s jemným perlením. Díky jemné vůni s nuancemi zralého ovoce a čisté, ovocné a mírně sladké chuti vás tento nápoj okamžitě přesvědčí, že si skvělý večírek můžete vychutnat i bez alkoholu!

Přípitek bez alkoholu

Nefandíte alkoholu nebo si ho nemůžete dovolit pít třeba ze zdravotních důvodů? Přípitek si vychutnáte i s nealko sektem, který je chuťově k nerozeznání od klasické verze. Vyzkoušejte nealkoholickou variantu od proslulé značky Barton & Guestier. Jak proces probíhá? Hrozny se rozmačkají, krátce macerují a poté se nechají fermentovat. Víno dozrává při kontrolované teplotě v nerezových tancích, následně je odalkoholizováno, dosyceno a ochuceno přírodními aromatickými látkami. Výsledkem je polosladký šumivý nealkoholický nápoj s bílozlatavou barvou a velmi bohatým jemným perlením. Ve vůni poznáte aromatické tóny ovoce a květin typické pro odrůdu Muškát. Víno má svěží chuť s dlouhým ovocitým dozvukem.

Patříte mezi milovníky umění? Pak by vám neměl uniknout nealkoholický sycený nápoj od značky Mucha Sekt, která se dlouhodobě zaměřuje na propojení chutě vína s uměleckým odkazem Alfonse Muchy. Sekt získal v roce 2021 ocenění Volba spotřebitelů a díky umělecky vyvedené lahvi ho můžete věnovat třeba jako pozornost hostitelům na oslavě. Vyrábí se z odalkoholizovaného vína, které doplňuje hroznový mošt, a zaujme ovocnou chutí s tóny zralých jablek a citrusů.

Sekty se skvěle hodí k sýrům s modrou plísní, dezertům i rybám a samozřejmě výborně zastoupí klasický alkoholický sekt při jakémkoliv přípitku. Nealkoholické sekty najdete na Košíku.

Chutě a vůně, díky kterým procestujete doslova celý svět

Ať už se na jaře rozhodnete držet suchou únorovou výzvu, nebo si jen budete chtít dopřát nějaký čas s lehkou hlavou a vyzkoušet nealkoholické koktejly, Fever-Tree bude tou pravou volbou. „Jaro je časem nových začátků a příležitostí. Proč tedy neprocestovat svět a nevyzkoušet nové chutě a vůně, které právě produkty značky Fever-Tree nabízí? Jejich škála chutí je nekonečná a umožní vám tvořit a experimentovat i bez kapky alkoholu," říká brand ambasador značky Fever-Tree Lukáš Hanzl.

Nebo vyzkoušejte nealko drink podle videoreceptu Zdeňka Pohlreicha

Kompletní recept najdete ZDE

Chinin z Konga, pomeranče z Mexika

Základním kamenem britské značky Fever-Tree jsou 100% přírodní toniky, které neobsahují žádná umělá barviva, sladidla ani konzervanty. Za jejich prémiovou kvalitou stojí majitelé značky Charles Rolls a Tim Warrilow, kteří se rozhodli vyrábět toniky z těch nejkvalitnějších ingrediencí z celého světa. Na výběru si dali pečlivě záležet. Rozhodli se totiž vyrazit na patnáctiměsíční cestu po odlehlých částech světa s cílem najít ty nejlepší suroviny. Toniky tak obsahují například chinin z Konga, mexické hořké pomeranče, sicilské citrony či citronový tymián z francouzské Provence. To, že se jedná o opravdovou kvalitu rovněž potvrzuje hodnocení 50 nejlepších barů světa. V žebříčku odborného časopisu Drinks International se umístila již 10. rokem jako nejprodávanější i nejvíc trendy značka v kategorii nealkoholických limonád.

TIP na drink Spice Blood Orange

Vsaďte na novinku a vyzkoušejte zázvorové pivo Fever-Tree Blood Orange Ginger Beer, které se vyrábí ze tří druhů zázvoru z Cochinu, Nigérie a Pobřeží slonoviny v kombinaci s pikantní chutí červených pomerančů z Itálie. Jeho lehce kořeněný nádech si skvěle vychutnáte s badyánem a pomerančem.

  • Fever-Tree Blood Orange Ginger Beer
  • pomeranč
  • badyán
  • zázvor
  • led

Do sklenice přidejte led, Fever-Tree a ozdobte plátkem pomeranče a badyánem. Pro zvýraznění chuti přidejte zázvor.

Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty