Tipy na listopadové gastroakce: nikkei brunch, prohlídky pivovaru s čelovkou nebo odborná konference
Zdroj: SenSa Bistro
Tipy na listopadové gastroakce: nikkei brunch, prohlídky pivovaru s čelovkou nebo odborná konference
Zdroj:
SenSa Bistro
Listopadový měsíc je plný hus a prvních akcí spojených s blížícími se svátky. Ale nemusí to být jen o adventu, máme pro vás tři tipy na zajímavé akce, kterými si můžete zpříjemnit podzimní dny: jedinečný brunch, prohlídku pivovaru trochu jinak, ale také speciální konferenci pro odborníky.
Nedělní brunch v SenSa Bistru v srdci Prahy
SenSa Bistro - místo, kde se setkává Peru s Japonskem v jedinečné kuchyni Nikkei. V každém soustu se snoubí výrazné, sluncem prohřáté chutě Jižní Ameriky s jemností a precizností japonských technik. Po celý rok zde menu zpestřují akce se sezónními chutěmi a originálními nápady šéfkuchaře Martina Čermáka. Od práce v kuchyních prestižních pražských restaurací přes cestování na trhy Limy až po uličky Tchaj-peje nasbíral Martin zkušenosti, které dnes přetavuje do sofistikované kuchyně Nikkei právě v SenSa Bistru v Praze.
Pivovar Radegast pořádá prohlídky za svitu čelovek
Příjemně hořké zpestření podzimních večerů nabízí Pivovar Radegast v Nošovicích. Na listopad a prosinec připravil netradiční večerní prohlídky pivovaru za svitu čelovek. Návštěvníci si ve večerní atmosféře projdou pivovar a ochutnají Radegast Ryze Hořkou 12, 4CHMELOVÝ ležák a vyzkouší si i školu čepování. Prohlídka jednoho z nejmodernějších pivovarů v České republice má za svitu čelovek jedinečnou atmosféru.
Začíná v návštěvnickém centru – Radegastově svatyni, kde se návštěvníci seznámí s celým varním procesem a historií pivovaru. V netradičním světle a s baterkami na hlavě si pak lidé prohlédnou i novou varnu, pivovarské sklepy, kde pivo zraje a dokvašuje, stáčírnu a moderní, plně automatizovaný logistický sklad piva. Speciální prohlídky jsou naplánované na úterý 18 a 25. listopadu a také na 2. prosince..
Prohlídka pivovaru za svitu čelovek
Zdroj: se souhlasem Radegast
Prohlídka pivovaru za svitu čelovek
Zdroj:
se souhlasem Radegast
„Každé úterý se koná jedna večerní prohlídka, která začíná v 17 hodin a končí v 19:30 hodin. Věříme, že stejně jako loni bude o tento nevšední pivovarský zážitek velký zájem. Doporučujeme proto zájemcům, aby si prohlídku Pivovaru Radegast za svitu čelovek dopředu a včas rezervovali,“ říká Eva Kršňáková, vedoucí návštěvnického centra pivovaru Nošovice.
Na závěr „čelovkové trasy“ letos na návštěvníky čeká nejen oblíbená škola čepování, ale také rozšířená degustace piva Radegast Ryze Hořká 12 a ležák 4CHMELOVÝ, který je k dostání ve vybraných hospodách v rámci programu Speciály z Prazdroje. Tento za studena chmelený ležák nabízí díky spojení čtyř nových českých chmelů jedinečné aroma s příjemnou hořkostí.
Festival GASTRO SWEET FEST přinese odbornou konferenci s hvězdnou sestavou řečníků
Festival GASTRO SWEET FEST, který ve dnech 20. až 22. listopadu zamíří do hal letňanského výstaviště PVA EXPO PRAHA, přinese první den konání ODBORNOU KONFERENCI pro profesionály z mnoha pohostinských odvětví. Během celodenní konference vystoupí v tematických přednáškách odborníci s novinkami, trendy, zkušenostmi i tipy pro podnikatele z gastro oborů. Partnerem pro energetiku výstaviště PVA EXPO PRAHA je společnost PKV Build, s. r. o.
Odborná konference nabídne program pro majitele, provozovatele i zaměstnance kaváren, cukráren, bister a dalších podniků z pohostinství. Během konference se účastníci dozvědí, jaké inovace či výzvy pomohou k úspěchu v oboru či jaký je aktuální stav i perspektiva trhu. Seznámí se s inspirativními příběhy z praxe i případovými studiemi. Významní řečníci se představí nejen během přednášek, ale i v odborných debatách. Konferencí provede hosty i řečníky televizní moderátorka Andrea Antony.
Kvalita kávy ve vašem podniku – malý detail, velký rozdíl je přednáška, kterou bude v PVA EXPO PRAHA prezentovat Kristián Kříž ze Specialty Coffee Association Czech Republic. Nastíní nový pohled na výběrovou kávu z pohledu profesionálů i jejich hostů.
Jiří Boháč a Kristián Kříž
Zdroj: Gastro Sweet Fest
Jiří Boháč a Kristián Kříž
Zdroj:
Gastro Sweet Fest
Téma Gastro-faily: co (ne)dělat, když chcete přežít, bude pilířem přednášky Vladimíra Tůmy ze společnosti Gastkom, který otevřeně promluví o tom, co v oboru (ne)funguje, a přinese inspiraci pro řízení gastro podniku.
Matěj Hajský z firmy Dotykačka ČR se bude věnovat tématu samoobslužných kiosků v praxi a v rámci své přednášky Gastro 4.0: Když technologie šetří čas, lidi i peníze uvede jako příklad bistro v pražské Stromovce.
Během odpoledne dojde také na debatu pod vedením Jiřího Boháče z České barmanské asociace nazvanou Čaj 2.0 – nový hráč v menu o hledání nových spojenectví, trendů a inspirace v gastronomii, o generaci Z a mileniálech coby tahounech nealko scény.
A mnoho dalšího...
Konference se mohou zúčastnit návštěvníci festivalu bezplatně. Vzhledem k omezenému počtu míst je nutné se registrovat.
ODBORNÁ KONFERENCE je součástí programu festivalu GASTRO SWEET FEST, který propojí během tří listopadových dnů na jednom místě odvětví cukrářství, pekařství, svět kávy, vína, koktejlové mixologie i moderní bistro scény. V rámci festivalu se budou prezentovat tuzemské i zahraniční společnosti, které na svých expozicích nabídnou široké portfolio produktů, ale i technologií určených pro všechny směry segmentu pohostinství. K vidění bude vybavení pro cukrárny, kavárny a další obory HoReCa sektoru, bude možné vybrat si také ze surovin a sortimentu určeného pro domácí i profesionální využití.
Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ