Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Časopis
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cuketa
  • Kam za pivem
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Tradice našich babiček
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Časopis
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cuketa
    • Kam za pivem
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Tradice našich babiček

Nejlepší recept na boloňské špagety krok za krokem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Jednoduchá dýňová polévka

Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub

Gastro akce a food festivaly
Tereza Pánková

Hit týdne

Další hity

Živáňská vepřová pečeně

Živáňská vepřová pečeně
Koprová omáčka
Nepečený piškotový dort s tvarohem a jahodami
Populární
Nepečené mini dortíky s jahodami a krémem z bílé čokolády
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
Citronovo-medová vepřová žebírka s brambory a fenyklem podle Jamieho Olivera
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku

Tipy na gastroakce: sushi, mořské ryby, grilování nebo brunch

Tipy na gastroakce: sushi, mořské ryby, grilování nebo brunch

Tipy na gastroakce: sushi, mořské ryby, grilování nebo brunch Zdroj: istockphoto.com + TZ

  • Zavřít

Tipy na gastroakce: sushi, mořské ryby, grilování nebo brunch Zdroj: istockphoto.com + TZ

V takovém horku jsou výlety k vodě rozhodně žádoucí. Pokud jsou ale vaše chutě na jídlo silnější, určitě oceníte tipy na food festivaly! :)

Víkendový brunch

Historicky první (a určitě ne poslední) víkendový brunch ve Vnitroblocku je tu! Společně s Booze & Food jsme poskládali meníčko, které vás jak příjemně naladí na víkend, tak dostane z páteční (sobotní) kocoviny! V sobotu 4. srpna, ale i v neděli 5. srpna se můžete těšit na nejkrémovější míchaná vajíčka v Praze, domácí lívance s tvarohem a ovocem a jako přílohu slaninu s javorovým sirupem! Oba dny začne brunch v 9.00 a skončí ve 13.00. Takže pokud jste ráno trochu lenoši a rádi si poležíte, nemusíte se bát, dostane se i na vás!

VNITROBLOCK; Tusarova 31, Praha

Facebook

Asie / Sushi / Vege ZOOna

Street Food v bývalém Trojském pivovaru láká všechny milovníky asijských pokrmů, nemasožravce i masožravce. Tento víkend 4. a 5. srpna chystá Art&Food ZOOna speciální nabitou nabídku pro všechny vege človíčky. Na své si však přijdou i všežravci, nepropadejte panice. Své lahůdky vám naservírují TamarindTree – mistři v přípravě asijských pokrmů, které jistě znáte díky skvělým dim sum knedlíčkům. Ochutnáte zeleninové Dim Sum / masové Dim Sum, zeleninové Bao, Char Siu Bao, vegetariánské Curry nebo Pork Bun.

Novinky

Novinky na trhu: drink z tygřího ořechu, coffee tonic nebo box plný baget

Organic Sushi používá pouze kvalitní BIO zeleninu a ryby z mořských sádek, které s pomocí sushi rýže přetváří do netradičních variací chutí a podob. Většinu omáček a nakládaný zázvor si vyrábí sám – bez konzervantů a zbytečných chemických přísad. Ochutnejte sushi na korejský nebo vietnamský způsob! Ve vege i nevege podobách ochutnáte také speciality z Venezuely a Mexika.

Art&Food ZOOna; U Trojského zámku 1, Praha

Facebook

Summer Seafood Sundays

Ve stínu stromů, řeka na dohled, pohoda na trávě nebo na dece, představte si jen šumění moře. Ano i v neděli 5. srpna se sejdeme na Letné. Maare, specialista na seafood, pro vás připravuje to, co milujete: kalamáry, chobotnice a krevetky na grilu, mušle na víně, různé seafood saláty, tataráčky a carpaccia. Nebude chybět ani mořský vlk, pražma, tuňáček sashimi, ale i sardinky nebo makrely!

Občerstvení Na Baště; Letenské sady 1574, Praha

Facebook

Grilování v pivovarském parku

Už druhou prázdninovou sobotu plnou gastronomických zážitků si můžete vychutnat 11. srpna v parku pivovaru ve Velkých Popovicích nedaleko Prahy. Své umění za rozžhaveným grilem předvede Jan Horký – Kuchař roku 2017 a kapitán Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR, vítězů dubnového mistrovství světa v Singapuru. Dopoledne pivovarský park navíc zaplní farmářské Ringhofferovy trhy a během celého dne jsou připraveny poutavé prohlídky Pivovaru Velké Popovice. Šéfkuchař připraví společně s návštěvníky dvě speciální menu: grilovaného marinovaného lososa v citrusových plodech s bramborovým salátem s hrubozrnnou hořčicí a špenátovým salátem a jehněčí kotletky s tomatovým rizotem s parmazánem.

Novinky

Mixér: kurzy vaření, nová zmrzlinová příchuť nebo dovoz do parku

Mistr kuchař se s návštěvníky podělí o cenné rady a prověřené grilovací triky, které v letní sezoně jistě přijdou vhod. Grilů i místa bude v pivovarském parku dostatek. Grilování pro veřejnost bude začínat v 11 a ve 12 hodin. Dostatečné samozřejmě budou i zásoby čepovaného Velkopopovického Kozla. Chcete-li se o této pivní legendě dozvědět více, můžete se vydat na prohlídky pivovaru (v 10.00, 11.00, 12.00, 13.00 a 15.00 hodin) a seznámit se s historií pivovaru, legendárním kozlem Oldou a ochutnat nefiltrovaný speciál přímo v ležáckých sklepech.

Pivovar Velké Popovice; Ringhofferova 1, Velké Popovice

Facebook

Kláry slaví svátek a s nimi i trojská vinice

Patronka vinice sv. Kláry slaví svátek 12. srpna. Přijďte oslavit její velký den v piknikovém duchu. Čím jiným si připíjet než vínem z vinice sv. Kláry? K němu vyzkoušejte některý z piknikových setů – ve vinotéce sv. Kláry to bude sýrový balíček, v bistru Botanická na talíři vás čeká veganská varianta a občerstvení v Ornamentální zahradě nabídne verzi pro masožravce. Chystá se i lehčí občerstvení, kdy bude v hlavní roli sezonní zelenina, sýry a čerstvé bylinky. Jaká vína jsou pro piknik nejvhodnější?

Kam za jídlem

3 tipy na zmrzlinárny, které stojí za vyzkoušení

„Naše lahve uzavřené skleněnými uzávěry už určitě znáte, ale teprve na výletě, pikniku a mimo civilizaci je oceníte. Kromě jednoodrůdových vín vyzkoušejte i některá z našich cuvée – aktuálně tady pro vás máme Rulandské šedé s Rulandským modrým, trojkombinaci Ryzlink rýnský + Sauvignon + Muškát moravský nebo růžové cuvée Rulandské modré + Modrý Portugal,“ doporučuje Eliška Muchnová, vedoucí vinotéky. A na správné oslavě by rozhodně neměli chybět ani bublinky. Modrý Portugal nebo Rulandské šedé v perlivé variantě jsou na piknik jako dělané. „Obě vína jsou krásně svěží a skvěle doplní všechny piknikové sety,“ dodává Eliška Muchnová.

Botanická zahrada hl. m. Prahy; Trojská 800/196, Praha

Připravila Tereza Pánková

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky festivaly tipy food festival gastro akce jídlo

Návrhy pro vás

Předkrmy a chuťovky

Pizza s mortadellou, mozzarellou, ricottou a pistáciovým pestem

Předkrmy a chuťovky

Poklad jižanské kuchyně: Smažené nakládané okurky s pikantním dipem

Zavařeniny

Dary podzimu: Šípková zavařenina podle Hanky Zemanové

Recepty

Šťavnatý švestkový chlebíček se švestkovou polevou

Předkrmy a chuťovky

Poklady německé kuchyně: Slaný koláč ze sýrového těsta s liškami

Předkrmy a chuťovky

Španělské sardinky z konzervy v rajčatové omáčce s uzenou paprikou

Vegetariánské

Křupavý smažený květák v pivním těstíčku s domácí tatarkou

Zelenina

Skromně a chutně: Pesto z brokolicových stonků


Přečtěte si také

Soutěžící

Jakub Biolek

Předkrmy a chuťovky

Pizza s mortadellou, mozzarellou, ricottou a pistáciovým pestem

Novinky

Famózní recepty s podzimními liškami, které patří na stůl milovníka hub

Prostřeno!

Prostřeno: Piškotová pomáda

Prostřeno!

Prostřeno: Vepřové výpečky, špenát a domácí bramborový knedlík

Prostřeno!

Prostřeno: Hovězí vývar s domácími nudlemi a knedlíčky

Prostřeno!

Prostřeno: Chuťovky

Předkrmy a chuťovky

Poklad jižanské kuchyně: Smažené nakládané okurky s pikantním dipem

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Recepty

Domácí vaječné těstoviny – základní recept i ochucené varianty

Těstoviny

Skromně a chutně: Těstoviny cacio e pepe ricotta podle Pasta Queen

Přílohy

Gnocchi alla Sorrentina – domácí bramborové noky s rajčatovou omáčkou a mozzarellou podle Pasta Queen

Zavařeniny

Dary podzimu: Šípková zavařenina podle Hanky Zemanové

Recepty

Šťavnatý švestkový chlebíček se švestkovou polevou

Sladké

Volarské guladschen, tedy čtvercové koláče plněné tvarohem

Maso

Kuře adobo: Filipínské národní jídlo chutná skvěle díky výrazné marinádě

Maso

Večeře z jednoho pekáče: Plněné kuřecí roládky pečené s batáty

Maso

Jíme zdravě s dětmi: Masová sekaná s cuketou, rýží a mrkví

Vegetariánské

Křupavý smažený květák v pivním těstíčku s domácí tatarkou

Zelenina

Skromně a chutně: Pesto z brokolicových stonků

Polévky

Babí léto na talíři: Dýňovo-rajčatová krémová polévka

Nápoje
6

Domácí broskvový sirup

Recepty

Bezinkový sirup z plodů bezu černého – posiluje imunitu a skvěle chutná

Nápoje

Tinto de Verano – španělský letní drink z červeného vína

Předkrmy a chuťovky

Španělské sardinky z konzervy v rajčatové omáčce s uzenou paprikou

Ryby a mořské plody

Fritované olihně se solí a pepřem v asijském stylu

Saláty
8

Salát s rybí paštikou, marinovanou červenou řepou, koprem a křenem

Polévky

Babí léto na talíři: Dýňovo-rajčatová krémová polévka

Polévky

Dubáková polievka s osúchom aneb Polévka z hříbků s nákypem z brambor se zakysankou

Polévky

Dýňová polévka s pivem a sýrem – oblíbená klasika v novém kabátku

Předkrmy a chuťovky

Pizza s mortadellou, mozzarellou, ricottou a pistáciovým pestem

Předkrmy a chuťovky

Poklad jižanské kuchyně: Smažené nakládané okurky s pikantním dipem

Předkrmy a chuťovky

Poklady německé kuchyně: Slaný koláč ze sýrového těsta s liškami

Vegetariánské

Křupavý smažený květák v pivním těstíčku s domácí tatarkou

Recepty

Bez masa: Květákové steaky zapečené s čedarem

Recepty

Nakládaný houbařský hermelín à la kulajda

Nápoje
6

Domácí broskvový sirup

Recepty

Bezinkový sirup z plodů bezu černého – posiluje imunitu a skvěle chutná

Zavařeniny

Zavařujeme: Švestkový džem s vůní perníčků

Saláty

Green Goddess aneb božský zelený dresink je jednoduchý a hodí se skoro na všechno

Saláty
8

Salát s rybí paštikou, marinovanou červenou řepou, koprem a křenem

Recepty

Utopencův salát se špekáčky a kysaným zelím

Drůbež

Šumavská pečená kachna s houbovou omáčkou a krupicovými knedlíky

Maso

Vepřová líčka v krémové omáčce z lesních hříbků s domácími špeclemi s opečenou slaninou

Přílohy

Tak trochu jiné halušky s brynzou, slaninovým pyré, zeleninou a bramborovou slámou

prima-cnn-news

PŘEHLEDNĚ: Fico, nebo někdo jiný? Koho čeští politici podporují ve slovenských volbách? Švihlíková: Stotisíc Filipínců a půlka Afriky Česko nespasí. Model levné práce tvrdě narazil Průvodce byl pod vlivem drog. Co vše ukázala zpráva o havárii vrtulníku s Kellnerem?

prima-zeny

Denisa Nesvačilová jako tajemná Dominika hýří penězi. Sponzorstvím budí podezření Proslavil se jako Brumbál, měl ale zazářit i jako James Bond. Gambon zemřel ve věku 82 let Dojatí rodiče Martínka poděkovali Nikol Leitgeb. Ve sbírce se vybralo téměř 150 milionů

prima-zoom

Vědci zmapovali ztracený kontinent Obávanému dělu USA se říkalo mlýnek na maso. Podívejte se na palbu 2 200 ran za minutu Podivná exploze americké jaderné ponorky zabila 99 lidí. Odtajněné dokumenty vyvrací teorii o nehodě

prima-fresh

Pizza s mortadellou, mozzarellou, ricottou a pistáciovým pestem Famózní recepty s podzimními liškami, které patří na stůl milovníka hub Poklad jižanské kuchyně: Smažené nakládané okurky s pikantním dipem

prima-cool

Který film je blbější než Armageddon? Největší filmové pecky se vrací do kin. Pán prstenů je jen začátek V sobota ve 20.15 dorazí Nesnesitelná tíha obrovského talentu

playboy

Co vás čeká v říjnovém čísle časopisu Playboy? Novým Bondem má být podle Angličanů Idris Elba, detektiv Luther ovšem roli kategoricky odmítá Playmate a pictorialy říjnového vydání

lajk

Zrzek to rozjede na tři minuty. Agáta Hanychová zaútočila na rodinu Simony Krainové LGBT farářka Martina Viktorie Kopecká o miminku: Pořád se mě ptali, kdy budu mít dítě Radostná zpráva! Youtuber Jirka Král oslavil narození dvojčat. S krásnou partnerkou už mají velkou rodinu

prima-living

Vřesy a vřesovce: Jak rozeznat rostliny s podobným jménem, květem i nároky na pěstování Udělejte si výlet do Třebíče a navštivte větrný mlýn, vodojem a vyhlídkovou věž Dům z filmu Ďábel nosí Pradu se prodal. Nádherná nemovitost má vlastní knihovnu i hřiště

Populární témata

Nejlepší filmy 2022 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby Mafia Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Partička Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Filmy od Marvelu Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.