Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Novinky
Novinky

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Šťávy, nebo smoothies? Co je lepší?

Šťávy nebo smoothies?

Šťávy nebo smoothies? Zdroj: ZÁSADNĚ ZDRAVĚ

  • Zavřít
Šťávy nebo smoothies?

Šťávy nebo smoothies? Zdroj: ZÁSADNĚ ZDRAVĚ

Máme pít raději šťávy a pořídit si odšťavňovač, nebo si připravovat smoothie a koktejly a koupit si mixér? Co je pro naše zdraví lepší? A vůbec, jaký je v tom vlastně rozdíl?

Seznam.cz banner

Food blogerka a výživová poradkyně Jana Černá se na svém blogu ZÁSADNĚ ZDRAVĚ podělila o své názory na téma současného trendu pití ovocných šťáv a smoothie. A protože nám její přístup připadá velmi zajímavý, s jejím dovolením se o něj chceme podělit i s vámi...

Ovocné šťávy a smoothies se obecně považují za zdravé nápoje, díky kterým do svého těla dostanete naráz velké množství zdraví prospěšných látek, které byste ve formě ovoce/zeleniny ujedli poměrně těžko, ale…

Šťávy

Ovocné šťávy jsou skvělým zdrojem vitamínů, minerálních látek, enzymů a fytolátek, které vám dodají rychlou dávku energie. Jsou zbaveny většiny vlákniny, a také proto jsou velmi rychle vstřebatelné. Když si dám například šťávu já (protože nepiju kafe), je to pro mě asi podobná „vzpruha“, jako když si kafeholik dá panáka ristretta.

A ta rychlá energie se dostaví právě proto, že jsou ovocné šťávy plné ovocného cukru – fruktózy. Když se řekne ovocný cukr, člověk může nabýt dojmu, že je zdravý. Jenže ona tahle jednoduchá úvaha není tak úplně šťastná.

Co tím myslím?

Přemíra jakéhokoliv cukru, ať už je ovocný, nebo třeba stolní, je zdraví škodlivá. I když ten ovocný v rozumné míře považuju za rozhodně zdravější variantu. Problém ve šťávě, na rozdíl od ovoce v celku, je ale ten, že je v ní samozřejmě mnohem více fruktózy než v komplexním ovoci. Respektive v tom množství, které jste schopni naráz vypít vs. to, které jste schopni najednou sníst. A právě proto, že odšťavňujete, zároveň šťávu zbavujete vlákniny, která v ovoci jako takovém nechybí a má nezanedbatelnou funkci při správném vstřebávání mnoha látek. Když je něco vytrženo z kontextu (v přírodě to podle mého platí dvojnásob), nikdy to nemůže fungovat stejně, jako když bude zachováno. Navíc…

Fruktózu jako takovou naše tělo odbourává v játrech. A její nadměrná konzumace může vést k nealkohoické steatóze neboli ztukovatění jater.

Z tohohle pohledu se tedy může zdát, že jsou možná smoothies díky té vláknině zdravější. Takže jak je to s těmi mixovanými nápoji?

Smoothies

Smoothies jsou stejně jako šťávy skvělým zdrojem vitamínů, enzymů, minerálů a dalších zdraví prospěšných látek. Navíc obsahují vlákninu, protože suroviny neodšťavňujete (tudíž je vlákniny nezbavujete). Můžou se proto do určité míry považovat za komplexnější nápoj. Náš organismus je tráví o nějaký ten čas déle (nebudete mít po něm hlad tak brzy jako po šťávě – samozřejmě taky záleží na ingrediencích). Tahle varianta nápoje by se tak mohla jevit jako „výhodnější“.

Jenže i u nich do určité míry platí to stejné s fruktózou jako u šťáv. A navíc vláknina, byť je v mnoha ohledech prospěšná, tak ve větším množství může taky škodit. Přemíra vlákniny způsobuje špatnou vstřebatelnost některých minerálních látek a vitamínů, tím můžou vzniknout žaludeční obtíže a koliky. Takže co by se vám mohlo hodit je informace, že…

Denně by měl dospělý člověk přijmout zhruba 30 g vlákniny.

U běžně se stravujících lidí je problém takové denní gramáže většinou dosáhnout, u zdravě se stravujících vegetariánů, veganů a vitariánů bývá problém spíš opačný (dokážou zkonzumovat dvoj až trojnásobek doporučené denní dávky).

U dětí je doporučená denní dávka (DDD) vlákniny ale i více než 3x nižší než u dospělého člověka.

Existuje proto jednoduchý vzorec: věk dítěte + 5 g vlákniny/den. Jsou-li vašemu dítěti například 3 roky DDD vlákniny u něj bude 8 g. Je-li mu 5 let, 10 g vlákniny/den atd. A je samozřejmě potřeba brát v potaz, jak je dítě zvyklé jíst a co jeho organismu vyhovuje. Tohle, co uvádím, jsou obecné infomace.

Celé ovoce

Ovoce tak pro mě vždycky bude úplně nejzdravější sladkou variantou. Tak jak ho příroda stvořila je pro náš organismus nejlépe stravitelné. Kromě všech přirozeně zdraví prospěšných látek ho musíte navíc totiž rozkousat.

Sliny v našich ústech jsou neoddiskutovatelnou součástí trávicího procesu a obsahují trávicí enzym amylázu, která štěpí sacharidy a pomáhá vlastně už prvotnímu rozkladu (natrávení) potravy. Když pijete šťávu nebo smoothie, ale dokonce i když hltáte a hážete do sebe oběd „na stojáka“, protože musíte rychle zpátky do práce, tenhle krok natrávení potravy vlastně do určité míry přeskočíte (zvláště u hltání pevné stravy) a o to větší práci se štěpením pak mají ostatní vaše trávicí orgány.

Takže teď si možná řeknete, jaký význam má ty šťávy a smoothies vůbec pít, když je nekoušete, a tak se nenatráví, jak mají. Jasně. Proto píšu “do určité míry”, protože ty minerální i fytolátky, enzymy, vitamíny atd. přesto v opravdu přirozené a vysoké míře obsahují a jsou díky tekuté formě skutečně velmi dobře rozložitelné a stravitelné.

Pro těhotné, maminky, ale i ostatní přemýšlející nad zdravím svým i svých blízkých, mějte tyhle moje řádky na paměti. Nemáte se čeho obávat, pokud šťávy a smoothies nebudete zaměňovat za vodu a vytvářet z nich nejobsáhlejší složku pitného režimu. A taky, pokud budete upřednostňovat nebo kombinovat je s listovou (i kořenovou) zeleninou a bylinkami.

Obecné doporučení, kolik šťávy nebo smoothie můžete denně vypít, vám ale nedám, protože to je naprosto individuální.

Každý jste zvyklý jinak sportovat nebo se hýbat, máte různé stravovací režimy a návyky, trpíte jinými omezeními a alergiemi… Nezbytné je používat především selský rozum a zkoušet a vnímat, co to či ono s vámi dělá. Anebo mi napište a objednejte se na konzultaci. ;)

“Ovocný detox” (?!)

Je něco, na co bych vás ještě ráda speciálně upozornila. Možná jste si všimli různých detoxikačních programů a očist (i s podporou nutričních odborníků) v rámci nabídek koktejlových barů s čerstvými šťávami a smoothies. Aby nedošlo k mýlce. Obecně proti fresh barům nic nemám a ráda se tam občas sama na drink zastavím, problém nastává ve chvíli, kdy se to zase maličko přehoupne do extrému a z jednodenní občasné záležitosti se stává program, ne úplně zdravě postavený.

Detox, který stojí na ovocných šťávách a smoothies je naprostý oxymoron a absolutní nesmysl.

Vzhledem k tomu, co jsme si tady teď „řekli“, vaše tělo prostě nemůže „očistit“ něco, co ho kolikrát až extrémně zatěžuje fruktózou. Teď přemýšlím nahlas. Vnímám ty programy a nabídky barů tak, že kdyby nabízely čistě zeleninové šťávy a smoothies (nebo alespoň s výrazně vyšším podílem zeleniny), asi by neoslovily takovou masu lidí, protože by nebyly sladké, a tím pádem by to pak chtěl málokdo pít.

Složení šťáv/smoothies není to stejné jako obsah poměru surovin, ze kterých je šťáva/smoothie vyrobeno. Jeden příklad za všechny: když drink obsahuje suroviny jako petržel, kapustu, okurku, jablko, neznamená to, že je v něm jablečné složky automaticky minimum. Pokud výrobce neuvádí poměr složení, je vám taková informace prakticky k ničemu.

A v tom případě vyvstává otázka, kdo by pak za takový program chtěl platit? Pokud očista „chutná jako dezert“, i selský rozum napoví, že něco není úplně v pořádku. Takže si říkám, že to bylo možná i zpočátku třeba dobře myšleno, ale nakonec to se zdravím a očistou nemá vážně nic společného. Spíš je to rádoby chytrý marketing… Ale to by bylo na delší povídání. Tak třeba zase jindy.

Autor: Jana Černá, www.zasadnezdrave.cz

Sdílejte článek
Štítky zdraví ovoce zelenina zdravé jídlo vitamín nápoj smoothie vláknina fruktóza enzym smoothie frsh juice Jana Krejcarová

Návrhy pro vás

Kávová piškotová roláda – elegantní dezert s vůní, která probouzí smysly Sladké

Kávová piškotová roláda – elegantní dezert s vůní, která probouzí smysly

Svatomartinská husa na grilu – netradiční pečínka s kouřovou chutí Maso
9

Svatomartinská husa na grilu – netradiční pečínka s kouřovou chutí

Smažené olomoucké tvarůžky s lepenicí – poctivá česká klasika k půllitru piva Recepty

Smažené olomoucké tvarůžky s lepenicí – poctivá česká klasika k půllitru piva

Baklava – voňavý orientální dezert z křupavého filo těsta, ořechů a medového sirupu Sladké

Baklava – voňavý orientální dezert z křupavého filo těsta, ořechů a medového sirupu

Kuřecí plátky s pečeným kaki – nevšední spojení masa a sladkého ovoce Maso

Kuřecí plátky s pečeným kaki – nevšední spojení masa a sladkého ovoce

Bez masa: Smažené udon nudle se zeleninou na thajský způsob – barevná asijská směs z woku Vegetariánské

Bez masa: Smažené udon nudle se zeleninou na thajský způsob – barevná asijská směs z woku

Řepné ravioly s modrým sýrem a datlemi – elegantní a efektní předkrm jako z restaurace Předkrmy a chuťovky

Řepné ravioly s modrým sýrem a datlemi – elegantní a efektní předkrm jako z restaurace

Pikantní mleté hovězí maso po korejsku – rychlá exotika pro všední den Maso

Pikantní mleté hovězí maso po korejsku – rychlá exotika pro všední den


Přečtěte si také

Sladké
Kávová piškotová roláda – elegantní dezert s vůní, která probouzí smysly

Kávová piškotová roláda – elegantní dezert s vůní, která probouzí smysly

Prostřeno!
Prostřeno: Jablkový štrúdl s oříšky a vanilkovým krémem

Prostřeno: Jablkový štrúdl s oříšky a vanilkovým krémem

Prostřeno!
Prostřeno: Vepřová krkovička na smetaně

Prostřeno: Vepřová krkovička na smetaně

Prostřeno!
Prostřeno: Francouzská cibulačka se zapečenou bagetou a sýrem

Prostřeno: Francouzská cibulačka se zapečenou bagetou a sýrem

Prostřeno!
Prostřeno: Filírovaný marinovaný losos v červené řepě

Prostřeno: Filírovaný marinovaný losos v červené řepě

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Jak na dokonalou svatomartinskou hostinu? Šéfkuchaři odhalili tajemství svých kuchyní

Jak na dokonalou svatomartinskou hostinu? Šéfkuchaři odhalili tajemství svých kuchyní

Maso
Svatomartinská husa na grilu – netradiční pečínka s kouřovou chutí

Svatomartinská husa na grilu – netradiční pečínka s kouřovou chutí

Soutěžící
Daniel Damec nejí fazolové lusky a nikdy by nesnědl tofu

Daniel Damec nejí fazolové lusky a nikdy by nesnědl tofu

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Vegetariánské
Bez masa: Smažené udon nudle se zeleninou na thajský způsob – barevná asijská směs z woku

Bez masa: Smažené udon nudle se zeleninou na thajský způsob – barevná asijská směs z woku

Dýňové carbonara – podzimní variace na klasický recept podle Zdeňka Pohlreicha Těstoviny

Dýňové carbonara – podzimní variace na klasický recept podle Zdeňka Pohlreicha

Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem Těstoviny
6

Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem

Sladké
Kávová piškotová roláda – elegantní dezert s vůní, která probouzí smysly

Kávová piškotová roláda – elegantní dezert s vůní, která probouzí smysly

Baklava – voňavý orientální dezert z křupavého filo těsta, ořechů a medového sirupu Sladké

Baklava – voňavý orientální dezert z křupavého filo těsta, ořechů a medového sirupu

Hruškový koláč s mandlemi podle Bread Society – dokonalá souhra chutí i vítaný protiklad struktur Sladké

Hruškový koláč s mandlemi podle Bread Society – dokonalá souhra chutí i vítaný protiklad struktur

Maso
Svatomartinská husa na grilu – netradiční pečínka s kouřovou chutí
9

Svatomartinská husa na grilu – netradiční pečínka s kouřovou chutí

Kuřecí plátky s pečeným kaki – nevšední spojení masa a sladkého ovoce Maso

Kuřecí plátky s pečeným kaki – nevšední spojení masa a sladkého ovoce

Pikantní mleté hovězí maso po korejsku – rychlá exotika pro všední den Maso

Pikantní mleté hovězí maso po korejsku – rychlá exotika pro všední den

Vegetariánské
Bez masa: Smažené udon nudle se zeleninou na thajský způsob – barevná asijská směs z woku

Bez masa: Smažené udon nudle se zeleninou na thajský způsob – barevná asijská směs z woku

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí Přílohy

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Loudavé vaření: Květáková krémová polévka na indický způsob připravená v pomalém hrnci Polévky

Loudavé vaření: Květáková krémová polévka na indický způsob připravená v pomalém hrnci

Nápoje
Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Recepty
Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Polévky
Staročeská couračka – tradiční polévka s kysaným zelím a bramborami ve veganské verzi

Staročeská couračka – tradiční polévka s kysaným zelím a bramborami ve veganské verzi

Husí kaldoun s játrovým knedlíčkem – sváteční polévka ze staročeské kuchyně Polévky

Husí kaldoun s játrovým knedlíčkem – sváteční polévka ze staročeské kuchyně

Loudavé vaření: Květáková krémová polévka na indický způsob připravená v pomalém hrnci Polévky

Loudavé vaření: Květáková krémová polévka na indický způsob připravená v pomalém hrnci

Předkrmy a chuťovky
Řepné ravioly s modrým sýrem a datlemi – elegantní a efektní předkrm jako z restaurace

Řepné ravioly s modrým sýrem a datlemi – elegantní a efektní předkrm jako z restaurace

Slaní šneci se zelím a škvarky – oblíbená chuťovka s typicky českým šmrncem Předkrmy a chuťovky

Slaní šneci se zelím a škvarky – oblíbená chuťovka s typicky českým šmrncem

Asijský wrap s tofu podle Kevina z restaurace Sia – rychlý oběd, který má šmrnc Předkrmy a chuťovky

Asijský wrap s tofu podle Kevina z restaurace Sia – rychlý oběd, který má šmrnc

Vegetariánské
Bez masa: Smažené udon nudle se zeleninou na thajský způsob – barevná asijská směs z woku

Bez masa: Smažené udon nudle se zeleninou na thajský způsob – barevná asijská směs z woku

Staročeská couračka – tradiční polévka s kysaným zelím a bramborami ve veganské verzi Polévky

Staročeská couračka – tradiční polévka s kysaným zelím a bramborami ve veganské verzi

Čočka s barevnou paprikou a zapečenými vejci – rychlé, syté a barevné jídlo z jedné pánve Vegetariánské

Čočka s barevnou paprikou a zapečenými vejci – rychlé, syté a barevné jídlo z jedné pánve

Maso
Kuřecí plátky s pečeným kaki – nevšední spojení masa a sladkého ovoce

Kuřecí plátky s pečeným kaki – nevšední spojení masa a sladkého ovoce

Hruškový koláč s mandlemi podle Bread Society – dokonalá souhra chutí i vítaný protiklad struktur Sladké

Hruškový koláč s mandlemi podle Bread Society – dokonalá souhra chutí i vítaný protiklad struktur

Babiččiny jablečné řezy z litého těsta podle V kuchyni vždy otevřeno Sladké

Babiččiny jablečné řezy z litého těsta podle V kuchyni vždy otevřeno

Saláty
Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Přílohy
Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu Maso

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu

Kynutý hrnkový knedlík plněný trhaným kuřetem s paprikovou omáčkou podle Marka Fichtnera Omáčky

Kynutý hrnkový knedlík plněný trhaným kuřetem s paprikovou omáčkou podle Marka Fichtnera

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Jak si zajistit podpultovou nabídku na energie? Češi mohou snadno ušetřit tisíce korun Někteří kolegové mě chtějí za primátorku, říká Pekarová. Připustila jednání s Babišem Mladík zarazil nůž do hlavy batolete. Je to nafetovaný retard, popsala ho slovenská ochranka

prima-zeny

Vojta Kotek porušil zákaz od Rádi. Na farmě má kohouta! Daniela se role zrádce zhostila na výbornou. Veroniku zákeřně připravila o statisíce Adela Vinczeová hádá Jana Krause: On by byl krásná žena, žehlí výroky kolegů v show

prima-zoom

Maledivy se zbavují cigaret Oslizlo, Bubák nebo Zadková. Nejpodivnější česká příjmení vznikla zajímavým způsobem Čína má největší mimoamerickou letadlovou loď. Gigantické plavidlo se dočkalo velkolepého představení

prima-fresh

Kávová piškotová roláda – elegantní dezert s vůní, která probouzí smysly Jak na dokonalou svatomartinskou hostinu? Šéfkuchaři odhalili tajemství svých kuchyní Svatomartinská husa na grilu – netradiční pečínka s kouřovou chutí

prima-cool

GTA 6 se znovu odkládá Meghan Markle se vrací k herectví po boku hvězdy Avengers. Na place je milá a pozorná Michael Jackson brzy ovládne kina. První trailer jeho filmové biografie jde ve stopách Bohemian Rhapsody

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Svatomartinská tradice je živá i dnes: Husa a mladé víno nesmějí chybět Romantika z filmu Prázdniny ožila. Filmový dům Kate Winslet je k pronájmu Namíchejte si perníkové koření! Využijte benefity skořice, hřebíčku, badyánu či anýzu

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.