Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cukroví
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cukroví
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Sekaná jako od babičky

Sekaná jako od babičky

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Novinky
Novinky

Hit týdne

Další hity

Pistáciové hvězdičky

Pistáciové hvězdičky
Pistáciové hvězdičky
Kokosové kuličky Rafaelo
Kokosové kuličky Rafaelo
Indické butter chicken
Indické butter chicken
Čokoládový koláč
Čokoládový koláč
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Šťávy, nebo smoothies? Co je lepší?

Šťávy nebo smoothies?

Šťávy nebo smoothies? Zdroj: ZÁSADNĚ ZDRAVĚ

  • Zavřít
Šťávy nebo smoothies?

Šťávy nebo smoothies? Zdroj: ZÁSADNĚ ZDRAVĚ

Máme pít raději šťávy a pořídit si odšťavňovač, nebo si připravovat smoothie a koktejly a koupit si mixér? Co je pro naše zdraví lepší? A vůbec, jaký je v tom vlastně rozdíl?

Seznam.cz banner

Food blogerka a výživová poradkyně Jana Černá se na svém blogu ZÁSADNĚ ZDRAVĚ podělila o své názory na téma současného trendu pití ovocných šťáv a smoothie. A protože nám její přístup připadá velmi zajímavý, s jejím dovolením se o něj chceme podělit i s vámi...

Ovocné šťávy a smoothies se obecně považují za zdravé nápoje, díky kterým do svého těla dostanete naráz velké množství zdraví prospěšných látek, které byste ve formě ovoce/zeleniny ujedli poměrně těžko, ale…

Šťávy

Ovocné šťávy jsou skvělým zdrojem vitamínů, minerálních látek, enzymů a fytolátek, které vám dodají rychlou dávku energie. Jsou zbaveny většiny vlákniny, a také proto jsou velmi rychle vstřebatelné. Když si dám například šťávu já (protože nepiju kafe), je to pro mě asi podobná „vzpruha“, jako když si kafeholik dá panáka ristretta.

A ta rychlá energie se dostaví právě proto, že jsou ovocné šťávy plné ovocného cukru – fruktózy. Když se řekne ovocný cukr, člověk může nabýt dojmu, že je zdravý. Jenže ona tahle jednoduchá úvaha není tak úplně šťastná.

Co tím myslím?

Přemíra jakéhokoliv cukru, ať už je ovocný, nebo třeba stolní, je zdraví škodlivá. I když ten ovocný v rozumné míře považuju za rozhodně zdravější variantu. Problém ve šťávě, na rozdíl od ovoce v celku, je ale ten, že je v ní samozřejmě mnohem více fruktózy než v komplexním ovoci. Respektive v tom množství, které jste schopni naráz vypít vs. to, které jste schopni najednou sníst. A právě proto, že odšťavňujete, zároveň šťávu zbavujete vlákniny, která v ovoci jako takovém nechybí a má nezanedbatelnou funkci při správném vstřebávání mnoha látek. Když je něco vytrženo z kontextu (v přírodě to podle mého platí dvojnásob), nikdy to nemůže fungovat stejně, jako když bude zachováno. Navíc…

Fruktózu jako takovou naše tělo odbourává v játrech. A její nadměrná konzumace může vést k nealkohoické steatóze neboli ztukovatění jater.

Z tohohle pohledu se tedy může zdát, že jsou možná smoothies díky té vláknině zdravější. Takže jak je to s těmi mixovanými nápoji?

Smoothies

Smoothies jsou stejně jako šťávy skvělým zdrojem vitamínů, enzymů, minerálů a dalších zdraví prospěšných látek. Navíc obsahují vlákninu, protože suroviny neodšťavňujete (tudíž je vlákniny nezbavujete). Můžou se proto do určité míry považovat za komplexnější nápoj. Náš organismus je tráví o nějaký ten čas déle (nebudete mít po něm hlad tak brzy jako po šťávě – samozřejmě taky záleží na ingrediencích). Tahle varianta nápoje by se tak mohla jevit jako „výhodnější“.

Jenže i u nich do určité míry platí to stejné s fruktózou jako u šťáv. A navíc vláknina, byť je v mnoha ohledech prospěšná, tak ve větším množství může taky škodit. Přemíra vlákniny způsobuje špatnou vstřebatelnost některých minerálních látek a vitamínů, tím můžou vzniknout žaludeční obtíže a koliky. Takže co by se vám mohlo hodit je informace, že…

Denně by měl dospělý člověk přijmout zhruba 30 g vlákniny.

U běžně se stravujících lidí je problém takové denní gramáže většinou dosáhnout, u zdravě se stravujících vegetariánů, veganů a vitariánů bývá problém spíš opačný (dokážou zkonzumovat dvoj až trojnásobek doporučené denní dávky).

U dětí je doporučená denní dávka (DDD) vlákniny ale i více než 3x nižší než u dospělého člověka.

Existuje proto jednoduchý vzorec: věk dítěte + 5 g vlákniny/den. Jsou-li vašemu dítěti například 3 roky DDD vlákniny u něj bude 8 g. Je-li mu 5 let, 10 g vlákniny/den atd. A je samozřejmě potřeba brát v potaz, jak je dítě zvyklé jíst a co jeho organismu vyhovuje. Tohle, co uvádím, jsou obecné infomace.

Celé ovoce

Ovoce tak pro mě vždycky bude úplně nejzdravější sladkou variantou. Tak jak ho příroda stvořila je pro náš organismus nejlépe stravitelné. Kromě všech přirozeně zdraví prospěšných látek ho musíte navíc totiž rozkousat.

Sliny v našich ústech jsou neoddiskutovatelnou součástí trávicího procesu a obsahují trávicí enzym amylázu, která štěpí sacharidy a pomáhá vlastně už prvotnímu rozkladu (natrávení) potravy. Když pijete šťávu nebo smoothie, ale dokonce i když hltáte a hážete do sebe oběd „na stojáka“, protože musíte rychle zpátky do práce, tenhle krok natrávení potravy vlastně do určité míry přeskočíte (zvláště u hltání pevné stravy) a o to větší práci se štěpením pak mají ostatní vaše trávicí orgány.

Takže teď si možná řeknete, jaký význam má ty šťávy a smoothies vůbec pít, když je nekoušete, a tak se nenatráví, jak mají. Jasně. Proto píšu “do určité míry”, protože ty minerální i fytolátky, enzymy, vitamíny atd. přesto v opravdu přirozené a vysoké míře obsahují a jsou díky tekuté formě skutečně velmi dobře rozložitelné a stravitelné.

Pro těhotné, maminky, ale i ostatní přemýšlející nad zdravím svým i svých blízkých, mějte tyhle moje řádky na paměti. Nemáte se čeho obávat, pokud šťávy a smoothies nebudete zaměňovat za vodu a vytvářet z nich nejobsáhlejší složku pitného režimu. A taky, pokud budete upřednostňovat nebo kombinovat je s listovou (i kořenovou) zeleninou a bylinkami.

Obecné doporučení, kolik šťávy nebo smoothie můžete denně vypít, vám ale nedám, protože to je naprosto individuální.

Každý jste zvyklý jinak sportovat nebo se hýbat, máte různé stravovací režimy a návyky, trpíte jinými omezeními a alergiemi… Nezbytné je používat především selský rozum a zkoušet a vnímat, co to či ono s vámi dělá. Anebo mi napište a objednejte se na konzultaci. ;)

“Ovocný detox” (?!)

Je něco, na co bych vás ještě ráda speciálně upozornila. Možná jste si všimli různých detoxikačních programů a očist (i s podporou nutričních odborníků) v rámci nabídek koktejlových barů s čerstvými šťávami a smoothies. Aby nedošlo k mýlce. Obecně proti fresh barům nic nemám a ráda se tam občas sama na drink zastavím, problém nastává ve chvíli, kdy se to zase maličko přehoupne do extrému a z jednodenní občasné záležitosti se stává program, ne úplně zdravě postavený.

Detox, který stojí na ovocných šťávách a smoothies je naprostý oxymoron a absolutní nesmysl.

Vzhledem k tomu, co jsme si tady teď „řekli“, vaše tělo prostě nemůže „očistit“ něco, co ho kolikrát až extrémně zatěžuje fruktózou. Teď přemýšlím nahlas. Vnímám ty programy a nabídky barů tak, že kdyby nabízely čistě zeleninové šťávy a smoothies (nebo alespoň s výrazně vyšším podílem zeleniny), asi by neoslovily takovou masu lidí, protože by nebyly sladké, a tím pádem by to pak chtěl málokdo pít.

Složení šťáv/smoothies není to stejné jako obsah poměru surovin, ze kterých je šťáva/smoothie vyrobeno. Jeden příklad za všechny: když drink obsahuje suroviny jako petržel, kapustu, okurku, jablko, neznamená to, že je v něm jablečné složky automaticky minimum. Pokud výrobce neuvádí poměr složení, je vám taková informace prakticky k ničemu.

A v tom případě vyvstává otázka, kdo by pak za takový program chtěl platit? Pokud očista „chutná jako dezert“, i selský rozum napoví, že něco není úplně v pořádku. Takže si říkám, že to bylo možná i zpočátku třeba dobře myšleno, ale nakonec to se zdravím a očistou nemá vážně nic společného. Spíš je to rádoby chytrý marketing… Ale to by bylo na delší povídání. Tak třeba zase jindy.

Autor: Jana Černá, www.zasadnezdrave.cz

Sdílejte článek
Štítky zdraví ovoce zelenina zdravé jídlo vitamín nápoj smoothie vláknina fruktóza enzym smoothie frsh juice Jana Krejcarová

Návrhy pro vás

Šťavnaté kuře na medu s citronem, cibulí a kurkumou – voňavý oběd z jednoho pekáčku Maso

Šťavnaté kuře na medu s citronem, cibulí a kurkumou – voňavý oběd z jednoho pekáčku

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti Zelenina

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod Sladké

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem Sladké

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem

Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte Maso

Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte

Pistáciové hvězdičky – voňavé máslové cukroví s jemnou oříškovou chutí Sladké

Pistáciové hvězdičky – voňavé máslové cukroví s jemnou oříškovou chutí

Vepřová pečeně s dušenou červenou řepou a knedlíkem – klasika české kuchyně  Maso

Vepřová pečeně s dušenou červenou řepou a knedlíkem – klasika české kuchyně

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí Vegetariánské

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí


Přečtěte si také

Maso
Šťavnaté kuře na medu s citronem, cibulí a kurkumou – voňavý oběd z jednoho pekáčku

Šťavnaté kuře na medu s citronem, cibulí a kurkumou – voňavý oběd z jednoho pekáčku

Prostřeno!
Prostřeno: Bagetky s česnekovou pomazánkou, obložené talíře

Prostřeno: Bagetky s česnekovou pomazánkou, obložené talíře

Prostřeno!
Prostřeno: Zeleninová polévka s játrovými knedlíčky

Prostřeno: Zeleninová polévka s játrovými knedlíčky

Prostřeno!
Prostřeno: Vepřová pečeně ve vlastní šťávě, americké brambory

Prostřeno: Vepřová pečeně ve vlastní šťávě, americké brambory

Prostřeno!
Prostřeno: Třený hrnečkový perník, který Václav nestihl připravit

Prostřeno: Třený hrnečkový perník, který Václav nestihl připravit

Zelenina
Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Sladké
Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Soutěžící
Václav Kohoutek nemá rád, pokud někdo někoho omezuje

Václav Kohoutek nemá rád, pokud někdo někoho omezuje

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Maso
Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte

Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte

Trhané hovězí s těstovinami – pomalu tažené maso v rajčatové omáčce, které se rozpadá na jazyku Maso

Trhané hovězí s těstovinami – pomalu tažené maso v rajčatové omáčce, které se rozpadá na jazyku

Těstoviny s květákem a krémovou omáčkou z gorgonzoly – delikátní rychlá večeře podle Zdeňka Pohlreicha Těstoviny

Těstoviny s květákem a krémovou omáčkou z gorgonzoly – delikátní rychlá večeře podle Zdeňka Pohlreicha

Sladké
Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem Sladké

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem

Pistáciové hvězdičky – voňavé máslové cukroví s jemnou oříškovou chutí Sladké

Pistáciové hvězdičky – voňavé máslové cukroví s jemnou oříškovou chutí

Maso
Šťavnaté kuře na medu s citronem, cibulí a kurkumou – voňavý oběd z jednoho pekáčku

Šťavnaté kuře na medu s citronem, cibulí a kurkumou – voňavý oběd z jednoho pekáčku

Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte Maso

Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte

Vepřová pečeně s dušenou červenou řepou a knedlíkem – klasika české kuchyně  Maso

Vepřová pečeně s dušenou červenou řepou a knedlíkem – klasika české kuchyně

Zelenina
Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí Vegetariánské

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí Polévky

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí

Nápoje
Domácí perníčkový sirup – rozvoní kávu, čokoládu i čaj, skvělý je i na lívance nebo palačinky

Domácí perníčkový sirup – rozvoní kávu, čokoládu i čaj, skvělý je i na lívance nebo palačinky

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku Nápoje

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Recepty
Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Polévky
Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí

Bílá zabijačková polévka z jitrnic s kroupami – poctivá klasika, která zahřeje na duši Polévky

Bílá zabijačková polévka z jitrnic s kroupami – poctivá klasika, která zahřeje na duši

Bavorská sýrová polévka se slaninou a romadurem podle Marka Fichtnera Polévky

Bavorská sýrová polévka se slaninou a romadurem podle Marka Fichtnera

Předkrmy a chuťovky
Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem Předkrmy a chuťovky

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem

Jumeokbap: Korejské rýžové koule – výborná svačina, která má duši Předkrmy a chuťovky

Jumeokbap: Korejské rýžové koule – výborná svačina, která má duši

Vegetariánské
Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu Vegetariánské

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem Předkrmy a chuťovky

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem

Sladké
Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem Sladké

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem

Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech Sladké

Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech

Saláty
Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Přílohy
Krémové špaldoto se smetanou a vůní šafránu podle Huga Hromase

Krémové špaldoto se smetanou a vůní šafránu podle Huga Hromase

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí Přílohy

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu Maso

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Jmenování Babiše? Po tvrdých slovech Pavla přicházejí z Hradu signály ústupu, říká Kubáček Ukrajina má obětovat část území i zbraně. USA tlačí na Kyjev, aby kývl na nový plán Stihl otevřít dveře, z auta se ale živý nedostal. Proč muž sjel do lipenské přehrady?

prima-zeny

Zklamání Ondřeje nesou zrádkyně těžce. Mia s Danielou se dočkaly pohledu plného pohrdání Vojta Kotek poprvé přiznal strach. Jeho ovce trápí průjem a farmu smetla bouře Marcell stále důvěřuje Mie. Věrní jsou po odchodu MJ zoufalí. Nevědí, kdo jsou zrádci

prima-zoom

Navštivte základnu z Hvězdné brány Otrávené pití, uříznutá ruka a kauza s Bartošovou. Drsná historie „prokleté“ Jedové chýše zabírá stovky let Ženy mohou cvičit dvakrát méně než muži. Unikátní výzkum změnil pohled na srdeční choroby

prima-fresh

Šťavnaté kuře na medu s citronem, cibulí a kurkumou – voňavý oběd z jednoho pekáčku Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

prima-cool

Nejočekávanější sci-fi má parádní trailer Pracovali na Mafii a Vietcongu, teď shánějí peníze na novou sci-fi rubačku z galaxie plné mutantů a hrůzy Pološílená sci-fi Bratrstvo nesmrtelných vám na Prima COOL vytře zrak

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Česnek a cibule: Přírodní bojovníci proti virům, chřipce a nachlazení Nápis Home, košíky či obří hodiny. Těchto kuchyňských dekorací se zbavte Adventní kalendář potěší každého. 10 DIY nápadů pro děti i dospělé

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.