Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jahody
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jahody
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Novinky
Novinky

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Šťávy, nebo smoothies? Co je lepší?

Šťávy nebo smoothies?

Šťávy nebo smoothies? Zdroj: ZÁSADNĚ ZDRAVĚ

  • Zavřít
Šťávy nebo smoothies?

Šťávy nebo smoothies? Zdroj: ZÁSADNĚ ZDRAVĚ

Máme pít raději šťávy a pořídit si odšťavňovač, nebo si připravovat smoothie a koktejly a koupit si mixér? Co je pro naše zdraví lepší? A vůbec, jaký je v tom vlastně rozdíl?

Seznam.cz banner

Food blogerka a výživová poradkyně Jana Černá se na svém blogu ZÁSADNĚ ZDRAVĚ podělila o své názory na téma současného trendu pití ovocných šťáv a smoothie. A protože nám její přístup připadá velmi zajímavý, s jejím dovolením se o něj chceme podělit i s vámi...

Ovocné šťávy a smoothies se obecně považují za zdravé nápoje, díky kterým do svého těla dostanete naráz velké množství zdraví prospěšných látek, které byste ve formě ovoce/zeleniny ujedli poměrně těžko, ale…

Šťávy

Ovocné šťávy jsou skvělým zdrojem vitamínů, minerálních látek, enzymů a fytolátek, které vám dodají rychlou dávku energie. Jsou zbaveny většiny vlákniny, a také proto jsou velmi rychle vstřebatelné. Když si dám například šťávu já (protože nepiju kafe), je to pro mě asi podobná „vzpruha“, jako když si kafeholik dá panáka ristretta.

A ta rychlá energie se dostaví právě proto, že jsou ovocné šťávy plné ovocného cukru – fruktózy. Když se řekne ovocný cukr, člověk může nabýt dojmu, že je zdravý. Jenže ona tahle jednoduchá úvaha není tak úplně šťastná.

Co tím myslím?

Přemíra jakéhokoliv cukru, ať už je ovocný, nebo třeba stolní, je zdraví škodlivá. I když ten ovocný v rozumné míře považuju za rozhodně zdravější variantu. Problém ve šťávě, na rozdíl od ovoce v celku, je ale ten, že je v ní samozřejmě mnohem více fruktózy než v komplexním ovoci. Respektive v tom množství, které jste schopni naráz vypít vs. to, které jste schopni najednou sníst. A právě proto, že odšťavňujete, zároveň šťávu zbavujete vlákniny, která v ovoci jako takovém nechybí a má nezanedbatelnou funkci při správném vstřebávání mnoha látek. Když je něco vytrženo z kontextu (v přírodě to podle mého platí dvojnásob), nikdy to nemůže fungovat stejně, jako když bude zachováno. Navíc…

Fruktózu jako takovou naše tělo odbourává v játrech. A její nadměrná konzumace může vést k nealkohoické steatóze neboli ztukovatění jater.

Z tohohle pohledu se tedy může zdát, že jsou možná smoothies díky té vláknině zdravější. Takže jak je to s těmi mixovanými nápoji?

Smoothies

Smoothies jsou stejně jako šťávy skvělým zdrojem vitamínů, enzymů, minerálů a dalších zdraví prospěšných látek. Navíc obsahují vlákninu, protože suroviny neodšťavňujete (tudíž je vlákniny nezbavujete). Můžou se proto do určité míry považovat za komplexnější nápoj. Náš organismus je tráví o nějaký ten čas déle (nebudete mít po něm hlad tak brzy jako po šťávě – samozřejmě taky záleží na ingrediencích). Tahle varianta nápoje by se tak mohla jevit jako „výhodnější“.

Jenže i u nich do určité míry platí to stejné s fruktózou jako u šťáv. A navíc vláknina, byť je v mnoha ohledech prospěšná, tak ve větším množství může taky škodit. Přemíra vlákniny způsobuje špatnou vstřebatelnost některých minerálních látek a vitamínů, tím můžou vzniknout žaludeční obtíže a koliky. Takže co by se vám mohlo hodit je informace, že…

Denně by měl dospělý člověk přijmout zhruba 30 g vlákniny.

U běžně se stravujících lidí je problém takové denní gramáže většinou dosáhnout, u zdravě se stravujících vegetariánů, veganů a vitariánů bývá problém spíš opačný (dokážou zkonzumovat dvoj až trojnásobek doporučené denní dávky).

U dětí je doporučená denní dávka (DDD) vlákniny ale i více než 3x nižší než u dospělého člověka.

Existuje proto jednoduchý vzorec: věk dítěte + 5 g vlákniny/den. Jsou-li vašemu dítěti například 3 roky DDD vlákniny u něj bude 8 g. Je-li mu 5 let, 10 g vlákniny/den atd. A je samozřejmě potřeba brát v potaz, jak je dítě zvyklé jíst a co jeho organismu vyhovuje. Tohle, co uvádím, jsou obecné infomace.

Celé ovoce

Ovoce tak pro mě vždycky bude úplně nejzdravější sladkou variantou. Tak jak ho příroda stvořila je pro náš organismus nejlépe stravitelné. Kromě všech přirozeně zdraví prospěšných látek ho musíte navíc totiž rozkousat.

Sliny v našich ústech jsou neoddiskutovatelnou součástí trávicího procesu a obsahují trávicí enzym amylázu, která štěpí sacharidy a pomáhá vlastně už prvotnímu rozkladu (natrávení) potravy. Když pijete šťávu nebo smoothie, ale dokonce i když hltáte a hážete do sebe oběd „na stojáka“, protože musíte rychle zpátky do práce, tenhle krok natrávení potravy vlastně do určité míry přeskočíte (zvláště u hltání pevné stravy) a o to větší práci se štěpením pak mají ostatní vaše trávicí orgány.

Takže teď si možná řeknete, jaký význam má ty šťávy a smoothies vůbec pít, když je nekoušete, a tak se nenatráví, jak mají. Jasně. Proto píšu “do určité míry”, protože ty minerální i fytolátky, enzymy, vitamíny atd. přesto v opravdu přirozené a vysoké míře obsahují a jsou díky tekuté formě skutečně velmi dobře rozložitelné a stravitelné.

Pro těhotné, maminky, ale i ostatní přemýšlející nad zdravím svým i svých blízkých, mějte tyhle moje řádky na paměti. Nemáte se čeho obávat, pokud šťávy a smoothies nebudete zaměňovat za vodu a vytvářet z nich nejobsáhlejší složku pitného režimu. A taky, pokud budete upřednostňovat nebo kombinovat je s listovou (i kořenovou) zeleninou a bylinkami.

Obecné doporučení, kolik šťávy nebo smoothie můžete denně vypít, vám ale nedám, protože to je naprosto individuální.

Každý jste zvyklý jinak sportovat nebo se hýbat, máte různé stravovací režimy a návyky, trpíte jinými omezeními a alergiemi… Nezbytné je používat především selský rozum a zkoušet a vnímat, co to či ono s vámi dělá. Anebo mi napište a objednejte se na konzultaci. ;)

“Ovocný detox” (?!)

Je něco, na co bych vás ještě ráda speciálně upozornila. Možná jste si všimli různých detoxikačních programů a očist (i s podporou nutričních odborníků) v rámci nabídek koktejlových barů s čerstvými šťávami a smoothies. Aby nedošlo k mýlce. Obecně proti fresh barům nic nemám a ráda se tam občas sama na drink zastavím, problém nastává ve chvíli, kdy se to zase maličko přehoupne do extrému a z jednodenní občasné záležitosti se stává program, ne úplně zdravě postavený.

Detox, který stojí na ovocných šťávách a smoothies je naprostý oxymoron a absolutní nesmysl.

Vzhledem k tomu, co jsme si tady teď „řekli“, vaše tělo prostě nemůže „očistit“ něco, co ho kolikrát až extrémně zatěžuje fruktózou. Teď přemýšlím nahlas. Vnímám ty programy a nabídky barů tak, že kdyby nabízely čistě zeleninové šťávy a smoothies (nebo alespoň s výrazně vyšším podílem zeleniny), asi by neoslovily takovou masu lidí, protože by nebyly sladké, a tím pádem by to pak chtěl málokdo pít.

Složení šťáv/smoothies není to stejné jako obsah poměru surovin, ze kterých je šťáva/smoothie vyrobeno. Jeden příklad za všechny: když drink obsahuje suroviny jako petržel, kapustu, okurku, jablko, neznamená to, že je v něm jablečné složky automaticky minimum. Pokud výrobce neuvádí poměr složení, je vám taková informace prakticky k ničemu.

A v tom případě vyvstává otázka, kdo by pak za takový program chtěl platit? Pokud očista „chutná jako dezert“, i selský rozum napoví, že něco není úplně v pořádku. Takže si říkám, že to bylo možná i zpočátku třeba dobře myšleno, ale nakonec to se zdravím a očistou nemá vážně nic společného. Spíš je to rádoby chytrý marketing… Ale to by bylo na delší povídání. Tak třeba zase jindy.

Autor: Jana Černá, www.zasadnezdrave.cz

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Sdílejte článek
Štítky zdraví ovoce zelenina zdravé jídlo vitamín nápoj smoothie vláknina fruktóza enzym smoothie frsh juice Jana Krejcarová

Návrhy pro vás

Nakládané pikantní okurky – výborné samotné i jako součást hamburgeru Recepty

Nakládané pikantní okurky – výborné samotné i jako součást hamburgeru

Pečená karotka s dukkah griliášem – sladká mrkev s křupavou posypkou Zelenina

Pečená karotka s dukkah griliášem – sladká mrkev s křupavou posypkou

Vepřový řízek naruby s cibulí a petrželkou – šťavnatý oběd dopečený v troubě Maso

Vepřový řízek naruby s cibulí a petrželkou – šťavnatý oběd dopečený v troubě

Chléb naan s tandoori kuřetem – indická specialita jako stvořená na letní gril Maso

Chléb naan s tandoori kuřetem – indická specialita jako stvořená na letní gril

Smažený sýr v housce aneb tak trochu jiný smažák – perfektní náhrada burgeru, kterou připravíte doma na pánvi Vegetariánské

Smažený sýr v housce aneb tak trochu jiný smažák – perfektní náhrada burgeru, kterou připravíte doma na pánvi

Krupicové nočky s tvarohem a borůvkovou omáčkou – rychlejší verze oblíbené letní klasiky Sladké

Krupicové nočky s tvarohem a borůvkovou omáčkou – rychlejší verze oblíbené letní klasiky

Vlačný dort s jahodami a kokosem – elegantní moučník s náplní ze smetany a mascarpone Sladké

Vlačný dort s jahodami a kokosem – elegantní moučník s náplní ze smetany a mascarpone

Dušené toskánské kuře s rajčaty a špenátem ve smetanové omáčce – výrazné chutě léta v jedné pánvi Maso

Dušené toskánské kuře s rajčaty a špenátem ve smetanové omáčce – výrazné chutě léta v jedné pánvi


Přečtěte si také

Recepty
Nakládané pikantní okurky – výborné samotné i jako součást hamburgeru

Nakládané pikantní okurky – výborné samotné i jako součást hamburgeru

Zelenina
Pečená karotka s dukkah griliášem – sladká mrkev s křupavou posypkou

Pečená karotka s dukkah griliášem – sladká mrkev s křupavou posypkou

Maso
Vepřový řízek naruby s cibulí a petrželkou – šťavnatý oběd dopečený v troubě

Vepřový řízek naruby s cibulí a petrželkou – šťavnatý oběd dopečený v troubě

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Naučte se jednoduchý trik, jak rychle a bez námahy oloupat rajčata

Naučte se jednoduchý trik, jak rychle a bez námahy oloupat rajčata

Maso
Chléb naan s tandoori kuřetem – indická specialita jako stvořená na letní gril

Chléb naan s tandoori kuřetem – indická specialita jako stvořená na letní gril

Vegetariánské
Smažený sýr v housce aneb tak trochu jiný smažák – perfektní náhrada burgeru, kterou připravíte doma na pánvi

Smažený sýr v housce aneb tak trochu jiný smažák – perfektní náhrada burgeru, kterou připravíte doma na pánvi

Novinky
Letní čtení plné jídla – 6 tipů na knihy o gastronomii, které si můžete přečíst během prázdnin

Letní čtení plné jídla – 6 tipů na knihy o gastronomii, které si můžete přečíst během prázdnin

Sladké
Krupicové nočky s tvarohem a borůvkovou omáčkou – rychlejší verze oblíbené letní klasiky

Krupicové nočky s tvarohem a borůvkovou omáčkou – rychlejší verze oblíbené letní klasiky

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Letní těstoviny s kalamáry, cherry rajčaty a hráškem – rychlý recept se středomořským šmrncem

Letní těstoviny s kalamáry, cherry rajčaty a hráškem – rychlý recept se středomořským šmrncem

Sépiové černé špagety s krevetami a cuketou – tradiční italský recept s chutí moře Těstoviny

Sépiové černé špagety s krevetami a cuketou – tradiční italský recept s chutí moře

Gratinované cukety plněné tarhoňou a kozím sýrem – oběd plný letních chutí a vůní Recepty

Gratinované cukety plněné tarhoňou a kozím sýrem – oběd plný letních chutí a vůní

Sladké
Krupicové nočky s tvarohem a borůvkovou omáčkou – rychlejší verze oblíbené letní klasiky

Krupicové nočky s tvarohem a borůvkovou omáčkou – rychlejší verze oblíbené letní klasiky

Vlačný dort s jahodami a kokosem – elegantní moučník s náplní ze smetany a mascarpone Sladké

Vlačný dort s jahodami a kokosem – elegantní moučník s náplní ze smetany a mascarpone

Tvarohový dort s malinami – lahodný moučník chutná a voní létem Sladké

Tvarohový dort s malinami – lahodný moučník chutná a voní létem

Maso
Vepřový řízek naruby s cibulí a petrželkou – šťavnatý oběd dopečený v troubě

Vepřový řízek naruby s cibulí a petrželkou – šťavnatý oběd dopečený v troubě

Dušené toskánské kuře s rajčaty a špenátem ve smetanové omáčce – výrazné chutě léta v jedné pánvi Maso

Dušené toskánské kuře s rajčaty a špenátem ve smetanové omáčce – výrazné chutě léta v jedné pánvi

Vepřové kotletky zapečené v alobalu se slaninou, žampiony, bramborem a sýrem Maso

Vepřové kotletky zapečené v alobalu se slaninou, žampiony, bramborem a sýrem

Zelenina
Pečená karotka s dukkah griliášem – sladká mrkev s křupavou posypkou

Pečená karotka s dukkah griliášem – sladká mrkev s křupavou posypkou

Škola zavařování: Nakládané lilky v lehce pikantní marinádě na kyselo jsou báječné třeba na topinky Zelenina

Škola zavařování: Nakládané lilky v lehce pikantní marinádě na kyselo jsou báječné třeba na topinky

Flamendr z vepřového masa podle Pepy Nemravy – masové nudličky v pikantní omáčce se zeleninou a houbami Maso

Flamendr z vepřového masa podle Pepy Nemravy – masové nudličky v pikantní omáčce se zeleninou a houbami

Nápoje
Domácí ledové chai latté – recept na populární kořeněný nápoj krok za krokem

Domácí ledové chai latté – recept na populární kořeněný nápoj krok za krokem

Kouzlo léta ve skleničce: Připravte svatojánskou ořechovku jako za starých časů Nápoje

Kouzlo léta ve skleničce: Připravte svatojánskou ořechovku jako za starých časů

Ledové Matcha Strawberry Latté: Tříbarevný letní drink, který frčí v kavárnách Nápoje

Ledové Matcha Strawberry Latté: Tříbarevný letní drink, který frčí v kavárnách

Těstoviny
Letní těstoviny s kalamáry, cherry rajčaty a hráškem – rychlý recept se středomořským šmrncem

Letní těstoviny s kalamáry, cherry rajčaty a hráškem – rychlý recept se středomořským šmrncem

Sépiové černé špagety s krevetami a cuketou – tradiční italský recept s chutí moře Těstoviny

Sépiové černé špagety s krevetami a cuketou – tradiční italský recept s chutí moře

Losos s bramborovo-chřestovým pyré, dušeným špenátem a citrusovým máslem Ryby a mořské plody

Losos s bramborovo-chřestovým pyré, dušeným špenátem a citrusovým máslem

Polévky
Játrová zavářka do polévky – tradiční doplněk silných vývarů dodá chuť i výživové benefity

Játrová zavářka do polévky – tradiční doplněk silných vývarů dodá chuť i výživové benefity

Thajská brokolicová polévka – překvapí lehce pikantní chutí a krémovou konzistencí díky kokosovému mléku Polévky

Thajská brokolicová polévka – překvapí lehce pikantní chutí a krémovou konzistencí díky kokosovému mléku

Rajčatová polévka s bílými fazolemi a tymiánem – proměňte zásoby ze spíže v rychlou a sytou večeři Polévky

Rajčatová polévka s bílými fazolemi a tymiánem – proměňte zásoby ze spíže v rychlou a sytou večeři

Recepty
Nakládané pikantní okurky – výborné samotné i jako součást hamburgeru

Nakládané pikantní okurky – výborné samotné i jako součást hamburgeru

Škola zavařování: Nakládané lilky v lehce pikantní marinádě na kyselo jsou báječné třeba na topinky Zelenina

Škola zavařování: Nakládané lilky v lehce pikantní marinádě na kyselo jsou báječné třeba na topinky

Smažené batátové placičky podle Šona – vietnamská alternativa bramboráku je prostě skvělá Zelenina

Smažené batátové placičky podle Šona – vietnamská alternativa bramboráku je prostě skvělá

Zelenina
Pečená karotka s dukkah griliášem – sladká mrkev s křupavou posypkou

Pečená karotka s dukkah griliášem – sladká mrkev s křupavou posypkou

Smažený sýr v housce aneb tak trochu jiný smažák – perfektní náhrada burgeru, kterou připravíte doma na pánvi Vegetariánské

Smažený sýr v housce aneb tak trochu jiný smažák – perfektní náhrada burgeru, kterou připravíte doma na pánvi

Smažené batátové placičky podle Šona – vietnamská alternativa bramboráku je prostě skvělá Zelenina

Smažené batátové placičky podle Šona – vietnamská alternativa bramboráku je prostě skvělá

Sladké
Krupicové nočky s tvarohem a borůvkovou omáčkou – rychlejší verze oblíbené letní klasiky

Krupicové nočky s tvarohem a borůvkovou omáčkou – rychlejší verze oblíbené letní klasiky

Tvarohový dort s malinami – lahodný moučník chutná a voní létem Sladké

Tvarohový dort s malinami – lahodný moučník chutná a voní létem

Tacos s grilovanou panenkou a meruňkovou salsou: Sladko-pikantní symfonie chutí oživí letní tabuli Maso

Tacos s grilovanou panenkou a meruňkovou salsou: Sladko-pikantní symfonie chutí oživí letní tabuli

Saláty
Letní salát s krůtím masem, slaninou, fazolkami a jablkem – vydatné jídlo pro všední den

Letní salát s krůtím masem, slaninou, fazolkami a jablkem – vydatné jídlo pro všední den

Francouzský salát Niçoise – ideální letní oběd osvěží, zasytí i dodá bílkoviny Saláty

Francouzský salát Niçoise – ideální letní oběd osvěží, zasytí i dodá bílkoviny

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce Saláty
4

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce

Vegetariánské
Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek

Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce Saláty
4

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce

Těhotnej kuchař: České rizoto z pečeného kuřete – oblíbená klasika v perfektním provedení Přílohy

Těhotnej kuchař: České rizoto z pečeného kuřete – oblíbená klasika v perfektním provedení

prima-cnn-news

Šichtařová: Vystoupení z EU je prostředkem pro zničení Green Dealu. Nesmysl, reagoval Výborný Podnikli Rusové další lov na civilisty? V Chersonu zemřela seniorka, dron pálil i po autu Jsem zklamaný, přiznal Šefčovič o jednání s Američany. Německo chce jednat, Francie odvetu

prima-zeny

Puf... a dvě princezny jsou v budoucnosti. Eleonora léčí Frederiku se zlomeným srdcem Veličenstva na festivalu: Slavní prozradili, kdy se cítili jako opravdoví králové a královny Bernášková o vztahu s dcerou: Držím si hranici rodiče, nechci, ať je po mně přecitlivělá

prima-zoom

Jakou barvu má měsíční svit? Obrovské velryby s prsty na nohou? Pouštní hřbitov vydal kostry fascinujících tvorů Zlato lze vyrobit v laboratoři, vědcům se to už podařilo. Má to však jeden absurdní háček

prima-fresh

Nakládané pikantní okurky – výborné samotné i jako součást hamburgeru Pečená karotka s dukkah griliášem – sladká mrkev s křupavou posypkou Vepřový řízek naruby s cibulí a petrželkou – šťavnatý oběd dopečený v troubě

prima-cool

Proč je z MEGAN 2.0 takový propadák? První fotka nového Harryho Pottera ukazuje jeho ikonickou jizvu, brýle a bradavickou uniformu Superman je vydáván za obrovský finanční úspěch, realita je však jiná

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Amanda Bynes chce shodit. Přiznala užívání léku na hubnutí, který frčí mezi celebritami Xholakys chce seknout se svlékáním. V nové kariéře chce lidem pomáhat duševně Rychlé miliony českých influencerů: Sharlota a Stejk přiznali konkrétní částky

prima-living

Kdy se vrátí léto? Čeká nás týden přeháněk a bouřek. A pozor na klíšťata! František Ringo Čech žije ve finském srubu. Byl mezi prvními, kdo si takové bydlení pořídil Lichořeřišnice a echinacea umí okouzlit svými květy i léčivými účinky

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.