Tereza studovala na Slezské univerzitě Obchodně-podnikatelskou fakultu v Karviné. Má bakalářský titul v oboru hotelnictví a inženýrský titul v oboru ekonomika podnikání v obchodě a službách.
Tereza Waszková
Dříve pracovala jako servírka v kavárně rodičů a eventový manažer bistra. Pracovala také jako zástupce provozního hotelu a restaurace Jaškovská krčma v Těrlicku. Nyní je na mateřské dovolené. Žije klidný a pohodový život s manželem a dvouletou dcerou. Do pořadu se přihlásila sama, aby poznala natáčení pořadu, ochutnala nové pokrmy a získala inspiraci k vaření. Ráda pozná nové lidi a odnese si hezké zážitky. Pokud by vyhrála, tak by pozvala svou rodinu na oslavu a zbytek peněz by investovala do rekonstrukcí domu. Jako zábavu si pro své hosty připraví stavbu papírové věže ve dvou týmech. Menu vybírala podle ročního období a připravovat ho bude ze surovin, které se k podzimu hodí, většinou ze sezónních surovin.
Charakter: Sama o sobě tvrdí, že je přátelská, klidná a ctižádostivá.
Zájmy: Jejím velkým koníčkem je vaření. Ráda zkouší nové recepty. Baví ji sledování gastronomických pořadů a aktuálních trendů. Ráda čte, chodí cvičit do fitness a baví ji sport. V zimě lyžuje. Zajímá se o zdravý životní styl.
Vztah k vaření: Vaření doslova miluje. V poslední době je to trochu rutina a vaří každý den dvě teplá jídla. Vždy si užívá příležitosti, když může pohostit své nejbližší a uvařit nějaké speciální jídlo.
Chutě: Ráda připravuje lehká a rychlá jídla, jako jsou těstoviny. Mezi její oblíbená jídla patří těstoviny, mořské plody a sushi.
Nesnáší: Nejí dršťky, vnitřnosti (kromě jater) a tzv. stravu budoucnosti – cvrčky, broučky apod. Zatím se nesetkala s tím, že by se bála něco, co je určené k jídlu, ochutnat.
Motto: V životě se řídí mottem Coco Chanel: „Keepyourheels, head and standardshigh.“
Očekávání: Těší se na novou inspiraci k vaření.