Suroviny
- batát 500 g
- vývar 1.2 l
- cibule
- zázvor
- kari pasta 1 PL
- kokosové mléko 100-150 ml
- chilli
- limetková šťáva
- koriandr
- olej 3-6 PL
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Batáty pečeme v troubě na pečicím papíru (oloupané, pokrájené, zakápnuté olejem a promíchané, osolené a lehce opepřené) 30–40 minut doměkka na 175 °C.Orestujeme na oleji cibulku, aby změkla. Přidáme oloupaný a napůl rozetnutý zázvor, lehce opražíme spolu s kari pastou a necháme minutu rozvonět. Zalijeme vývarem a necháme 5 minut provařit.
- Vyjmeme zázvor, přidáme do hrnce pečené batáty (nejdřív tak 2/3, pak případně přidáváme pro kýženou konzistenci) a rozmixujeme. Provařujeme už jen pár minut, ochutnáváme a přidáváme kromě mléka a chilli také sůl a limetkovou šťávu podle chuti.