Připravujeme Prostřeno! z Moravskoslezského kraje

Jediný muž a čtyři ženy. Jak se komu bude dařit a dojde na to, že ženy v kuchyni víc pracují podle receptu, zatímco muži víc experimentují? Nebo se toto pravidlo nepotvrdí? Jak se komu v kuchyni podaří připravit jeho komplexní menu a kdo se nejvíc zapotí u přípravy úkolu týdne, kterým je tentokrát příprava lokšů?

Kdo je bude podávat naslano, kdo nasladko? Bude jediný muž taktikem, nebo ne? Co se na stolech nakonec objeví? Světové recepty, česká klasika nebo zvláštní experimenty? Jak mlsné jazýčky mají naši účastníci? Soutěžící budou jako už tradičně bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může vynést deset tisíc navíc. Ze stejné částky se pak může těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude mít trochu štěstí. Sledujte proto Prostřeno!, hlasujte – a třeba to budete právě vy!

Jako první se do kuchyně postaví maminka na mateřské dovolené Angelika. Ráda hostí, proto se do pořadu sama přihlásila. Pokud by vyhrála, tak by jela na dovolenou. Jako zábavu si pro své hosty připraví piňatu. Toto menu si vybrala, protože jsou to její oblíbená jídla. Nejvíc volného času věnuje své dceři a rodině. Na jaká jídla se mohou hosté těšit? Na talíři se jim objeví:
1) Zeleninový salát,
2) dýňová polévka,
3) kuřecí špíz a zapečené brambory s česnekovým dipem,
4) kaštanová pěna.

Úterní večer bude patřit Marii. Vystudovala odborné učiliště v Třinci, obor šití oděvů. Pracovala jako prodavačka. Nyní pracuje v Charitě Třinec v sociálních službách. Má partnera a dvě děti – syn 17 let a dcera 10 let. Je rozvedená a nyní žije s přítelem. A ten má na svědomí to, že je Marie účastnicí soutěže. Přihlásil ji. Jak její menu zaujme hosty? To se dozvíte z reakcí už v úterý. A co se na talířích objeví?
1) Maminčin salát a domácí cibulový chléb,
2) polévka z pečených rajčat a česneku,
3) svíčková omáčka s domácími knedlíčky,
4) cheesecake.

Středeční hostitel Damian má rád italskou kuchyni. Vyrůstal kousek od Prahy, do Havířova se přistěhoval, protože má kousek bratra. Do pořadu ho přihlásili jeho diváci ze streamu, protože někdy u streamování i vaří. Kdyby se mu podařilo vyhrát, koupil by si další vybavení do bytu. Má rád italskou kuchyni. Zábava bude vrtání vrtačkou šroubků na čas. Co připraví svým soupeřům a jak bude menu chutnat? Podávat se bude následující:
1) Toasty a ďábelské pokušení,
2) žampionový krém s krutonky,
3) těstoviny s omáčkou Bolognese,
4) tiramisu.

Ve čtvrtek předvede, co v kuchyni dovede, Veronika. Do pořadu ji přihlásila její maminka s bratrem, protože se jednou jen zmínila, že by to chtěla vyzkoušet. Výhru by použila na svou vysněnou exotickou dovolenou. Pro menu si vybrala svá oblíbená jídla. Zábavou bude slovní hra. Veronika miluje cestování, poslech hudby a ráda čte, když si tedy najde trochu času. Sama o sobě si myslí, že je přátelská a společenská. Jak bude chutnat její menu?
1) Domácí paštika z kuřecích jater s brusinkovým chutney a domácí bagetkou,
2) francouzská cibulová polévka s domácí bagetkou zapečenou se sýrem,
3) hovězí po burgundsku s bramborovo-batátovým pyré a zeleninovým chipsem,
4) čokoládový krém s mascarpone a čokoládovými hoblinkami.

Jako poslední soutěžící tohoto týdne se představí Hana. Pracuje na základní škole v Budišově a Hranicích jako asistent pedagoga. Je vdaná a má tři syny. Manžel má z předchozího vztahu dvě děti, takže je u nich doma veselo. Všechen volný čas tráví společně a vše dělají spolu. Do pořadu se Hana přihlásila sama, protože ráda vaří a je ráda ve společnosti. Ráda poznává nové lidi. S natáčením má zkušenosti. Pokud by vyhrála, tak by peníze investovala na dodělání ložnice, aby mohla mít s manželem konečně soukromí. Podávat se bude: 1) Domácí česnekovo-sýrová pomazánka s domácí bagetkou,
2) bažantí vývar s domácími nudlemi,
3) kuřecí směs s pečenými bramborami, šopský salát,
4) halloweenský pudink.

Autor článku

Petra Jaroševská

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty