Novinky na trhu: pivovarské krekry, veggie chléb, rybí paté nebo bio ghí

Nebojte, na produktové novinky ze světa gastronomie jen tak nezapomínáme! Dnes tu máme skvělé chuťovky – křupavé krekry, chlebík a mnoho dalších.

Pivovarské krekry

Spojení Biopekárny Zemanka a Plzeňského Prazdroje přináší originální novinku Pivovarské krekry s mlátem. Unikátní není jen chuť, nutriční složení, ale i to, že použitou surovinou je zbytek z výroby. Mláto totiž zbývá ze sladu při výrobě piva. Je bohaté na bílkoviny, vlákninu či vitamín E, naopak má málo sacharidů. Krekry neobsahují palmový tuk, ani kypřicí látky.

Při receptuře bylo myšleno jak na nutriční složení, tak samozřejmě na chuť. Vyzkoušet je můžete ve třech příchutích: slané, sýrové či česnekové. Pivovarské krekry s mlátem budou skvělou volbou jako neotřelá chuťovka.

Veggie chléb aneb svačinka pro celou rodinu

Veggie chléb z dílny tradiční kladenské rodinné pekárny KOMPEK potěší milovníky zdravých, chutných a rychlých svačinek. Jedinečnou a jemnou chuť podtrhne vysoký podíl zrn a nízký obsah cukru. Díky tomu, že v něm nejsou živočišné složky, si ho vychutnají také vegani a vegetariáni. Praktické balení ocení všichni, kteří ráno spěchají a nemají čas na vydatnou snídani.

Veggie chléb představuje navíc zlatou střední cestu pro ty, kteří si rádi udrží štíhlou linii a zároveň neodolají jemné a vláčné chlebové chuti. Chléb je plný vlákniny, olejnin a chutných zrn. Zároveň neobsahuje žádná umělá aromata, barviva ani přidané látky. Veggie chléb si bude rozumět s čímkoli, ať už to bude čočková pomazánka, kvalitní šunka, či zelenina, společně vytvoří plnohodnotnou a chutnou svačinu, které nikdo neodolá.

Rio Mare Paté – rybí delikatesa, kterou si zamilujete!

Rio Mare Paté pomazánky v praktickém balení s víčkem si zamilujete hned po prvním ochutnání. Kvalita, nevšední kombinace chutí, kdy zároveň převládá střídmost a originalita nad kvantitou, vás doslova okouzlí. Stejně jako lehce roztíratelná konzistence. Jakmile jednou ochutnáte, pak vězte, že se stanou nedílnou součástí vaší kuchyně. A navíc – zachrání vás vždy, když vás přepadne hlad, časový pres nebo nečekaná návštěva.

BIO Ghíčko – když chcete ještě víc…

Kromě konvenčního ghí nabízí České Ghíčko i jeho bio variantu. „Bio máslo odebíráme z certifikovaných mlékáren. Krávy se v sezoně pasou na trávě a v této době splňují kritéria kvality grass-fed. Maso i mléko proto obsahují větší množství vitamínů, minerálů a například i kyselinu CLA, která pomáhá snižovat tuky v těle, hladinu cholesterolu a pomáhá budovat svalovou hmotu,“ vysvětluje původ a výhody BIO Ghíčka Andrea Dostálová s tím, že kromě tuzemských zdrojů odebírají bio máslo i z Holandska, Německa a nově dokonce jednají s Novým Zélandem. A proč je třeba dovážet bio máslo ze zahraničí?

„Principem bio produkce je ekologie: tady vypěstuju, chráním půdu a životní prostředí, tady zpracuju a tady sním... Moc rádi bychom v budoucnu tuto zásadu naplňovali, ale dokud se ekologické hospodaření nestane i u nás standardem, nemůžeme si – i s ohledem na naše zákazníky a výši ceny výsledného produktu – dovolit být závislí pouze na jednom tuzemském zdroji,“ dodává na závěr Andrea Dostálová ze společnosti České Ghíčko.

Tereza Pánková

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty