Oslavy nového roku 2022 jsou za dveřmi, to je všem jistě jasné. Proto jsme se rozhodli přidat pár tipů, které se vám možná budou hodit. Ať už je to recept na tradiční drink, tip na zimní menu, kde si pochutnáte, případně doporučení na silvestrovskou akci. Zpříjemněte si poslední dny letošního roku.
Mixér: zajímavé (nejen) silvestrovské tipy
Vyšperkujte silvestrovský repertoár drinků s Moscow Mule
Drink, který by ve vašem výběru rozhodně neměl chyběl, je vyhlášený Moscow Mule. Navzdory svému jménu vznikl v New Yorku, pojmenování si vysloužil díky svému ledově chladnému, ale v závěru hřejivému spiritu, prvotřídní ruské vodce. Kvalita ingrediencí je základem úspěchu drinků, nejinak tomu je i u Moscow Mule.
Zvolte výjimečně jemnou vodku Russian Standard, která se stala měřítkem kvality všech ruských vodek, a zázvorové pivo značky Fever-Tree, které vyniká výraznou chutí zázvoru. Protože je Moscow Mule koktejlem stejně chladným a štiplavým, jako jsou ulice Moskvy v zimě, měl by se servírovat ve stylovém měděném hrníčku. Díky němu bude působit studeněji a tím tedy autentičtěji, než kdyby se podával v běžné sklenici.
Moscow Mule
- 5 cl Russian Standard
- 15 cl Fever-Tree Ginger Beer
- 1 limetka
- led
Měděný plecháček naplňte ledem. Vymačkejte do plecháčku limetku, přidejte Russian Standard a na závěr doplňte Fever-Tree Ginger Beer. Dozdobte plátkem limetky.
KRO Bistro & Bar představuje nové zimní menu
S kalendářním příchodem zimy dochází v karlínském KRO Bistro & Baru k obměně značné části menu. Nově zařazené pokrmy a koktejly svými ingrediencemi odráží aktuální roční období. Hosté si tak mohou pochutnat například na hovězím ve smetanové omáčce, pečeném topinamburu nebo grilovaném kuřeti s omáčkou teriyaki. Vedle klasického dezertu obsahuje současná nabídka i ten tekutý v podobě dvou sladších koktejlů.
Koktejly, které osladí život i zahřejí
Nápojové menu obsahuje šest nových koktejlů. Hned dva z nich jsou na bázi whisky. Fizzy Pear kombinuje desetiletý Ardbeg, domácí hruškový sorbet a šumivé víno crémant Atmospheres Extra Brut. Druhý whisky koktejl je jednoduchý highball, jenž sestává z japonské whisky Nikka infuzované na másle restovaným ječmenem a sody. Minimalistický servis doprovází citrusový sponge cake coby ozdoba.
Pro milovníky sladších chutí jsou také přichystány dva koktejly. Milky Way Punch zaujme domácí horchatou, mléku podobnému nápoji z rýže a restovaných mandlí se skořicí. Kromě horchaty drink obsahuje rum Angostura Reserva, Manzanilla sherry a creme de cacao. Ze zbytků vyvařené rýže vznikne sušenka, která se obalí v čokoládě a následně se podává jako ozdoba koktejlu. Vysloveně vánoční drink představuje Champagne Snowball, kombinace KRO vaječňáku s příchutí slaného karamelu a koření, likéru MUYU Vetiver a šampaňského Fleury Blanc de Noirs.
Zbývající dva koktejly patří do kategorie nealkoholických. Hosté mají na výběr z variant mandarinka-rooibos-puškvorec a jablko-citronový karamel-zázvor, které doplnily stávající citron-pepř-badyán.
Silvestrovské oslavy v Manifestu
Se sklonkem roku se v Manifestu Anděl chystá 31. prosince rozzářený večer nazvaný Glam & Bubbles New Year's Eve s rozmanitým programem. Ve vyhřívaném prostoru pod zastřešením se hosté mohou na úvod večera zastavit ve stánku krásy nechat si ozdobit tvář glitry a blýsknout se odvážným make-upem. Po celý večer mohou kromě jiného vychutnávat speciální, fotogenický koktejl na bázi prosecca s obláčkem cukrové vaty a třešinkou. Od 17:30 začne živé vystoupení DJ Giacoma s doprovodem saxofonisty. A od 18:30 si dokonce mohou nechat předpovědět štěstí z tarotových karet od vědmy Andrey. Kvůli zavírací době ve 22 hodin sice půlnoc v průběhu programu večera neodbije, zato se však mohou návštěvníci s veškerou euforií loučit s rokem, který se blíží do svého finále.
Účast je podmíněná stejnými pravidly jako návštěva restauračních zařízení a hostům je doporučeno provést rezervaci přes eshop Manifesta.
Manifesto Florenc
Manifesto Florenc bude 31. prosince vyhlížet plánované stěhování a rozlučka se starým rokem tak bude poslední příležitostí k ulovení zážitků z tohoto legendárního místa, které se zapsalo do paměti. Otevřeno bude od 11 do 22 hodin (anebo, pokud to ukončení nouzového stavu dovolí, tak do půlnoci). I na tento večer bude možné rezervovat si jeden z vyhřívaných glampingových stanů, užít si speciální nabídku prosecca, pořídit jedny z posledních fotek a možná přijde i DJ. V novém roce se Manifesto po obnově mobiliáře přestěhuje na nové místo v rámci Prahy, bude přitom usilovat o pokračování spolupráce se stávajícími restauratéry.
redaktorka FTV Prima