Mixér: salátové boxy, nový výčep nebo jazyková kuchařka

Novinky do našeho Mixéru se na nás valí každý den, protože na české gastroscéně se stále něco děje! Dnes jsme přišli s novinkou od BB, novým výčepem Ambiente a kuchařkou, ve které najdete hned tři jazyky.

BB Box rozšiřuje nabídku o salátové boxy

Služba BB Box od Bageterie Boulevard rozšiřuje svoji nabídku o salátový box. Firma tím reaguje na měnící se stravovací návyky ve společnosti i zvýšenou poptávku po lehčí a zdravější stravě. A to jak ze strany zaměstnanců, tak i zaměstnavatelů. O lehká jídla pro své zaměstnance totiž stojí 68 % společností, které si zajišťují firemní občerstvení.

Nový Salad Box se skládá ze čtyř salátů: Caesar, Caprese, Luštěniny a Zázvorová dýně s pastou. Jeho složení se bude pro pestrost nabídky průběžně obměňovat. Na rozdíl od čistě bezmasého vegeboxu, který služba BB Box představila v srpnu, bylo složení salátů zvoleno tak, aby naplňovalo hlavně požadavky lidí, kteří vyhledávají lehká jídla, drží některou z diet nebo je trápí potravinová alergie. Mezi principy zdravého stravování patří i menší, ale častější porce. Proto jsou saláty koncipovány tak, aby mohly posloužit i jako rychlá svačina.

Pivo jako z Lokálu může být kdekoli

Bezchybná kvalita piva, menší nároky na odbornou péči a výjimečný design. To jsou hlavní přednosti výčepu nové generace, který v Lokálu Dlouhááá odhalili lidé z Ambiente a designéři ze studia Olgoj Chorchoj. Považují ho za nejvyspělejší výčepní zařízení, které umožní kdekoli čepovat stejně kvalitní pivo jako v Lokále.

Všechny cesty, kterými pivo putuje z tanku, jsou na novém výčepu integrovány v jednom chlazeném zařízení. „Pivo se v žádném okamžiku nedostane mimo chlazený prostor. V teple totiž dochází k množení bakterií, které způsobují znečištění, a trubky se kvůli tomu musejí často sanitovat,“ vysvětluje Lukáš Svoboda, mistr výčepní Lokálů a spoluautor výčepu.

Veškeré klíčové uzly hlídají čidla a hodnoty se propisují na digitální tabuli, která je umístěna nad výčepem. Na ní je v každém důležitém bodě vidět aktuální teplota piva, upozornění na jakýkoli výpadek i datum blížící se sanitace. Sanitační zařízení je součástí výčepu.

Výčep s levitující kamennou deskou, který spojuje výjimečnou péči o pivo s designem, můžete vidět v Lokálu Dlouhááá. „Jde o první prototyp. Postupně ho budeme dávat do dalších Lokálů a také připravujeme nový koncept podniků vybavených jen tímto výčepem. A umíme si představit, že ho dodáme i do jiných hospod a restaurací mimo Lokál a Ambiente,“ plánuje Tomáš Karpíšek.

Jazyková kuchařka – Baked with Love

Kuchařek a učebnic jazyků je na trhu plno, ale jen jedna spojuje ty nejoblíbenější recepty hned ve trojím jazykovém provedení. Čeština, angličtina a němčina. Například České buchty, Czech buns či Tschechische Buchteln, tak přesně v tomto pořadí se dozvíte, jak upéct ty nejlepší buchty hned třikrát za sebou. Za recepty stojí šéfcukrářka Marcela Benešová z Designum Café v Nerudově ulici a kniha je dostání právě v Designum Café a celé síti Asten Hotels.

PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ

Tereza Pánková

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty