Mixér: 3 novinky v menu restaurací

Nové degustační menu plné asijských chutí, oblíbené omáčky plné lokálních chutí nebo komplet gala večeře. To vše najdete v našem dnešním Mixéru! :)

Kuchyně bez hranic aneb omáčkový podzim

Restaurace Nota bene je známá svou lokálností a bio přístupem. Z farmy až na stůl zde platí více než kdekoliv jinde. Majitel a šéfkuchař Lukáš Nevyjel zná osobně každého svého dodavatele. Razí filozofii surovinové kuchyně, která je jednoduchá a chuťově čistá. Vnímání lokálnosti, malovýroby promítá do svého jídelního i vinného lístku. Překvapením je, že na menu nejsou jen typicky česká jídla, jako je svíčková nebo guláš.

„Do nového menu jsem vybral pokrmy, které se u nás moc nedělají. Zaměřil jsem se tentokrát na omáčky, protože ty k podzimu patří,“ říká Lukáš Nevyjel. Můžete se těšit na králíka s mrkví a omáčkou z pečeného česneku a hořčice, který je v této podobě bez kosti, pečený a dodělávaný na másle, tak aby byla zajištěna maximální šťavnatost. Prolnutí francouzské a asijské kuchyně zastoupí kachní prsa, dýně s chilli a švestky, které budou ladit chuťové pohárky lehce do sladkých tónů. Nebude chybět ani bůček s květákem, liškami a slaninovou omáčkou.

Gala večeře v Alcronu

V Alcronu se 18. září uskuteční unikátní gala večeře. Kromě výborných až dechberoucích pokrmů čeká hosty vícero překvapení. Začátek večera započne v 18.30 v Be Bop baru welcome drinkem, následně se hosté přesunou na střechu hotelu Alcron, která je veřejnosti běžně nedostupná. Zde se bude také servírovat amuse bouche. Poprvé na střeše, kde je možno vidět Prahu jako na dlani. Jiný pohled a absolutně nečitelné vjemy, které střecha hotelu Alcron má. Poté následuje přesun do prostoru restaurace Alcron, kde bude večeře podávaná u jednoho stolu. Hosté se mohou těšit na divokého lososa, telecí brzlík nebo třeba jehněčí hřbet.

Závěr se ponese v duchu dalšího unikátního zážitku. Dezert bude podáván dle počasí na terase či v Be Bop baru. Navíc ve variaci speciálního dezertního malování, které se musí zažít a hlavně ochutnat. Podobný servis nemá u nás obdoby. Výhodou je, že host nemusí být Picasso a výsledek bude fenomenální. Vinný doprovod bude zajištěn menším moravským vinařstvím Gala, které je ohodnoceno množstvím ocenění. Hodnota gastronomického zážitku činí 3300 korun. Kvůli omezenému počtu míst je nutná rezervace předem.

Asie od A do Z

Café Buddha Balbínova patří mezi výtečné asijské restaurace s čistým evropským akcentem. Pro milovníky i nepolíbené asijskou kuchyní připravil Štěpán Návrat nové degustační menu, které obsahuje 7 chodů a stojí 890 korun na osobu. „Tímto degustačním menu chceme svým hostům, znalým i nováčkům, pěkně zamotat hlavu a hlavně chuťové pohárky. Dostupná cena a smysluplné složení provedou hosta gastronomickou Asií a to chceme,“ dodává Štěpán Návrat. Po kuchařském boku mu stojí vyhlášená šéfkuchařka Sofia Smith, která je známá svým kulinářským umem a srdečností. Spojením Štěpána a Sofie vznikají pokrmy, které jsou dokonalé po všech stránkách. Menu se skládá z Ebi Tempura Summer Roll, Homemade Pork Gyoza, Tuna Carpaccio, Gua Bao, Singapore Chilli Crab, Tuna Salmon Tartare a Beef Rendang.

Tereza Pánková

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty