Novinky na trhu: velikonoční čokolády, vajíčka i další dobroty a raw ovocné kostky

Dnešní článek s tipy na dobroty se točí hlavně kolem Velikonoc, protože se nezadržitelně blíží! Máme pro vás čokoládové speciály, sladké vajíčkové mlsání a ovocné chuťovky, které se do výslužky pro koledníky určitě hodí.

Čokolády Mazanec, Chleba a Víno od Ajaly vám napoví

Velikonoce bez tradic? Ty si nedokáže představit ani Ajala, proto své mayské kořeny spojila s křesťanskými zvyky a zalila je do tabulky čokolády. Dala tak vzniknout originálním chutím velikonočního Mazance, Chleba a Vína, kterým jednoduše nejde odolat. Posuďte sami.

Chleba, Víno a... Čokoláda!

Ajala to pojala po svém. Chleba a víno proměnila v čokoládu, a poslední večeři tak udělala čokoládovou. Do výběrové 63% čokolády přidala špetku kmínu, soli, lahůdkového droždí a sušeného žitného chleba. Jako jedna z mála porušuje tahle čokoláda své pravidlo: nechat rozplynout a nekousat. Tady neplatí a křupavost si o kousnutí vyloženě říká. Přináší totiž nepopsatelný požitek, o kterém se vám bude zdát ještě na Velkou noc.

Kdo říkal, že víno musí být jen tekuté? S touhle čokoládou dostanete vymodlenou chuť oblíbeného moku, ale bez rizika kocoviny. Byla vyrobena z haitských bobů pomocí dlouhého macerování v lahodném naturálním víně a kromě lehkého nádechu alkoholu příjemně překvapí svěžími tóny ovoce, které plynule přechází v lahodnou smetanovou chuť, přitom v ní mléko nenajdete. Poslední večeři podle Ajaly můžete koupit i v balíčku, ve kterém najdete obě čokolády.

Mazaně dobrá

Čokoláda, která je zároveň pečivo. Cože? Mazanec od Ajaly vás vynese do nebeských výšin, tato čokoláda je totiž božsky vláčná a voňavá. Obsahuje výběrové kakaové boby, brown butter s lehce oříškovou až karamelovou chutí a kousky křupavých mandlí a rozinek jako každý správný mazanec.

Mixit přichází s Veli-koko-noční granolou a kalendářem

Ukažte, že máte za ušima, a namixujte pro koledníky košík zdravých dobrot. Mixit si přichystal Veli-koko-noční kalendář v novém kabátku, a vůbec poprvé přichází s Veli-koko-noční granolou. Pilné byly i slepičky, pokud se tedy nečinila ta vaše, nezoufejte. Slepičky od Mixit mají zásoby vajíček v 5 nových příchutích pro všechny koledníky a kolednice.

Veli-koko-noční kalendář

Nemusíte otevírat jen dveře koledníkům. Co takhle si každý den Pašijového týdne otevřít okénko Veli-koko-nočního kalendáře? Skrývá se za ním sladké překvapení, které vás rozveselí stejně jako koledníci, navíc vám ale dodá energii před nimi utíkat. Kalendář obsahuje celkem 9 barevně odlišených krabiček s pořádnou náloží zdravého mlsání. Na první dobrou tak poznáte, kterou krabičku otevřít na Zelený čtvrtek, a která vás čeká Bílou sobotu. V kalendáři najdete oblíbence z celého roku, jako třeba Crème boule Love Berry nebo barevné preclíky v čokoládě, ale i speciální velikonoční nadílku v podobě Velikonoční Mixitky, vajíček a Velikonočního mixu. A kromě mlsných jazýčků si na své přijdou i kreativní duše – na přední straně kalendáře vás čekají vajíčka k nazdobení a uvnitř samolepky, které jim budou zaručeně slušet.

Veli-koko-noční granola

A protože na jaře sází Mixit jednu novinku za druhou, letošní Velikonoce si můžete pochutnat na Veli-koko-noční granole s kokosovými chipsy v karamelu, corn flakes, čokocrispies s matcha čajem a lyofilizovanými jahodami. Křupavá granola od Mixit je skvělá i samotná, ještě více si na ní ale pochutnáte s jogurtem či mlékem. A nezapomeňte si udělat zásoby i pro koledníky, protože po téhle granole se u vás dveře netrhnou. Pro koledníky bude ideální verze v jednoporcových pytlících.

Veli-koko-noční vajíčka

Jste připraveni na to nejsladší velikonoční překvapení, tentokrát od Mixiťáckých slepiček? Tyhle malé umělkyně jsou zahrnuty láskou natolik, že kladou sladká vajíčka. Letos se postaraly o nové příchutě a snesly borůvkovou, malinovou, kokosovou, kiwi a meruňkovou. A nebojte, slepičky od Mixit vědí, že velikonoční radost spočívá v překvapeních, proto do každého vajíčka ukryly lahodnou křupavou mandli. Všechny jak jinak bez palmového tuku, jen z kvalitní čokolády a ochucené jen pravým ovocem.

Ovocné kostky od Ovocňáku

Kostky vyrobené z čerstvého ovoce jsou novou verzí oblíbených Ovocných plátků. Jsou zabalené v praktickém sáčku na zip, který je udržuje stále svěží a šťavnaté, a tak si tuhle novou zdravou pochoutku od Ovocňáku můžete vychutnat kdykoliv a kdekoliv. Ve škole povzbudí mentální výkon, na výletě dodají energii anebo je můžete zobat doma u televize – vždyť relax, navíc se zdravou svačinkou, je občas také potřeba. Prostě lepší než pytel bonbonů, který máte na dně batohu, kočárku nebo aktovky, který budete sobě nebo svým dětem dopřávat mnohem raději a vydrží dlouho jakékoliv zacházení.

Na jeden kousek použil Ovocňák 85 g čerstvého ovoce, a protože ví, že rozhodování není nikdy snadné, zabalil do jednoho sáčku rovnou pět ovocných chutí – hrušku, jahodu, malinu, meruňku a švestku. Ve 130gramovém balení se tak ukrývá mix Ovocných kostek různých příchutí vyrobených z více než 850 gramů ovoce.

A proč jsou Ovocné kostky tak nepřekonatelně dobré? Ovocňák má své vlastní sady, ve kterých si ovoce pěstuje a následně ho za nízké teploty několik hodin suší. Díky tomu si zachovává spoustu vitamínů, zároveň ale vyčerpá většinu vody a jeho chuť se koncentruje. A pokud jde o přidané cukry, konzervanty, barviva či aromata, ty u Ovocňáku nenajdete. Složení ovocných kostek je čisté a žádné další přísady jednoduše nepotřebuje.

Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty