Novinky na trhu: voňavá koření, velikonoční dobroty a müsli tyčinky

Další článek s novinkami, které se hodí uložit do šuplíčku. Proč? Najdete v něm hned dva velikonoční tipy, které během března rozhodně oceníte jako tip na výslužku nebo velikonoční snídani.

Koření na míchaná vajíčka a zabijačku

I tak zdánlivě obyčejné a jednoduché jídlo, jako jsou míchaná vajíčka, může s touto speciální směsí koření a soli od rodinného kořenářství Království chuti - Koření na míchaná vajíčka - získat úplně novou chuť. Jednoduše koření přidejte chvilku předtím, než budou vajíčka hotová, a důkladně promíchejte. Recept je jednoduchý, ale chuť cibulky a pepře, podtržená muškátovým oříškem, vás mile překvapí.

Tradiční zabijačkové hody

Domácí zabijačky byly nedílnou součástí venkovských tradic a odehrávaly se v zimních měsících, kdy se maso z poraženého zvířete mohlo dobře skladovat. Tato tradice se s oblibou, i když ne tak masivně, dodržuje do dnešních dní a je velmi vyhledávanou atrakcí. Dobrou zprávou je, že si můžeme i v domácích podmínkách připravit tradiční zabijačkové pochoutky a využít k tomu Zabijačkové koření.

Směs Zabijačkové koření obsahuje voňavou majoránku, sůl, česnek, černý pepř, muškátový květ, celer a nové koření. Kořenicí jemně pomletou směs můžete směle použít pro přípravu lahodného zabijačkového guláše, prejtu či klasické černé prdelačky, jak se nazývá polévka z krup a vepřové krve. Dvě vrchovaté polévkové lžíce koření vystačí na 1 kg masa.

Chuť Velikonoc od rodinné pekárny KOMPEK

K Velikonocům, svátkům jara, neodmyslitelně patří sladké dobroty. Rodinná kladenská pekárna KOMPEK si letos připravila specialitu v podobě netradičních světlých Včelích úlků plněných lahodnou kakaovou náplní a mini verzi mazance vyráběnou dle tradiční receptury z těch nejkvalitnějších surovin.

Netradiční světlé úlky plněné kakaovou náplní vznikly spojením poctivé ruční práce, vymazlené receptury a kvalitních surovin. Jestliže dáváte přednost klasice, své chuťové buňky uspokojíte vláčným a nadýchaným Minimazanečkem s mandlemi, vyrobeným podle osvědčené receptury z těch nejkvalitnějších surovin. Užijte si Velikonoce bez stresu v kuchyni a okouzlete malé i velké koledníky netradičními pochoutkami.

Ovesné Velikonoce

Velikonoce a zdravé dobroty? Ptáte-li se, zda to jde dohromady, odpovědí vám může být Velikonoční balíček od značky Semix, která připravila velikonoční zdravou výslužku. Koledníci se mohou těšit na krabičku se zdravými dobrotami, jako jsou Mini müsli tyčinky s banány bez lepku, Mini müsli tyčinky s kakaovými boby a pomerančem bez lepku, Müsli srdíčka s brusinkami a višněmi, a nakonec si pochutnají i na Ovesném hrníčku bez lepku s jablky a skořicí, který poslouží jako skvělá svačina či snídaně. Všechny sladké produkty v balíčku jsou bohaté na ovesné vločky a k doslazování pomohla především ovocná složka.

Zdroj TZ: zdroj foto: TZ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty