Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Časopis
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cuketa
  • Kam za pivem
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Tradice našich babiček
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Časopis
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cuketa
    • Kam za pivem
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Tradice našich babiček

Nejlepší recept na boloňské špagety krok za krokem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Jednoduchá dýňová polévka

Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub

Novinky
Tereza Pánková

Hit týdne

Další hity

Živáňská vepřová pečeně

Živáňská vepřová pečeně
Koprová omáčka
Nepečený piškotový dort s tvarohem a jahodami
Populární
Nepečené mini dortíky s jahodami a krémem z bílé čokolády
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
Citronovo-medová vepřová žebírka s brambory a fenyklem podle Jamieho Olivera
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku

Novinky na trhu: mixér, ořechová nálož i další vybavení do kuchyně

Novinky na trhu: mixér, ořechová nálož i vybavení do kuchyně

Novinky na trhu: mixér, ořechová nálož i vybavení do kuchyně Zdroj: TZ

  • Zavřít

Novinky na trhu: mixér, ořechová nálož i vybavení do kuchyně Zdroj: TZ

První říjnové dny jsou za námi a my přicházíme s pravidelnou dávkou novinek. Pokud hledáte tip na večerní mlsání k televizi, zkuste ořechovou směs. A jestli už hledáte dárečky, zbylé tipy se budou rozhodně hodit! ;)

Stolní mixér Tefal UltraBlend+

Tento stroj vyniká především svou silou a unikátní technologií čepelí. Revoluční technologie čepelí Tripl’Ax® Pro a výkonný motor o příkonu 1500 W zajistí rozmixování surovin do neuvěřitelné jemnosti. Dvoulitrová nádoba zaručuje dostatečný objem pro přípravu večeře pro celou rodinu. Šest automatických programů a manuální ovládání intuitivním digitálním displejem navíc nabízí nekonečnou škálu možných receptů a funkcí. UltraBlend je dokonalý pro přípravu lahodných domácích šťáv, polévek, omáček a mnoha dalších jídel. K dispozici máte šest programů pro nejrůznější druhy příprav (smoothie, drcení ledu, horká polévka – ohřev třením rychle rotujících čepelí až na cca 75 °C, sorbet, ořechy a automatické čištění) a pomalý start. Doporučená maloobchodní cena 7999 korun.

Recept: Houbová polévka s uzeným tofu

Ingredience: 2 cibule, 1 stroužek česneku, směs lesních hub, pepř a sůl, voda, olivový olej, pro výraznější chuť 1 svazek plocholisté petrželky

Postup: Rozehřejte olivový olej na pánvi a lehce osmažte cibuli a česnek. Omyjte a nakrájejte houby, které následně přidejte do pánve. Přikryjte pokličkou a na malém ohni duste 15 minut. Přidejte petrželku a vařte dalších 5 minut. Vše z pánve přendejte do mixéru a zvolte funkci „horká polévka“. Okořeňte a přidejte uzené tofu (pár kousků si ponechejte stranou na finální dozdobení). Podávejte v míse, nakonec posypte uzeným tofu a petrželkou.

Mixit a jejich Ořechová bomba

Oříšky na chuť, oříšky na nervy, oříšky na zdraví a oříšky na hlad. Tyhle všechny najdete v novince na Mixitu. Tuhle podzimní ingredienci totiž Mixit zamíchal ve větším než velkém množství do speciálního podzimního setu, který je prostě bomba. A proto se Ořechová bomba jmenuje. Hodí se k snídani, svačině i k televizi. V tomto müsli mixu najdete nějaký ten oříšek na každé lžičce. Jsou v něm totiž lískové, pekanové, pistáciové i mandle. Voní ořechem kokosovým, který je tu nastrouhaný na hoblinky a arašídy jsou obaleny v čokoládě. Cena 399 korun.

Buddha Bar Brunch

Luxusní asian fusion restaurace Buddha-Bar v centru Prahy opět zahajuje sezonu nedělních brunchů s bohatým výběrem dobrého jídla. Brunchové menu, které sestavil šéfkuchař Lukáš Želechovský, nadchne milovníky exotických i západních chutí, a tak zde najdete vybrané speciality ze stálého menu jako hovězí wok s thajskou bazalkou nebo sushi v prémiové kvalitě, ale také třeba ústřice, proslavený kuřecí salát nebo ovoce a dorty. Vyberou si i milovníci zdravého stravování. Lákavou položkou nejen pro ně určitě bude ceviche z mořského vlka “uvařený” v limetkové šťávě nebo třeba tuňákový tartar s avokádem. Zimní brunchové hody 2017 budou probíhat každou neděli od 12 do 16 hodin. Cena za dospělého 999 korun.

Designové koše

Společnost Brabantia uvádí na trh nové dotykové koše nesoucí název Bo. Odpadkové koše tak již není potřeba v domácnosti skrývat, naopak se stávají hrdým designovým kusem nábytku. Bo je na první pohled odlišný od jiných odpadkových košů. Jedná se o řemeslný produkt s čistými, hladkými liniemi, tvarem připomínající skříňku se čtyřmi elegantními nohami. Brabantia nezapomíná ani na ekologickou stránku, koše jsou recyklovatelné.

Jsou také ukázkou toho, že i obyčejný koš může být skvělým doplňkem interiéru, který je nejen praktický, ale i elegantní. Díky vyvýšenému tělu na čtyřech nohách je snadno přístupný, a navíc se kolem něj snadno udržuje pořádek. Bo nabízí tři varianty vnitřního provedení s 1, 2 nebo 3 odnímatelnými vědry. Hodí se tak i na tříděný odpad. Rozmanitá je i barevná škála košů, na výběr je z osmi odstínů, včetně minerálních barev. K dostání od října v kamenných prodejnách Luis, Homeart, DBK, Love Home a ve vybraných kuchyňských studiích.

Podzimní menu v CrossCafe

Podzimní sychravé počasí je tu a s ním i chladné a šedé dny. Naše tělo si přirozeně žádá změnu jídelníčku a touží po teplých a vydatných pokrmech. V kavárnách CrossCafe už jsou na poptávku po podzimních chutích připraveni. Zajít si můžete na vydatnou dýňovou polévku, javorové latte nebo výtečný dezert Forêt Noire.

Připravila Tereza Pánková

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky novinky produkty novinky na trhu tipy astronomie gastrotrh

Návrhy pro vás

Předkrmy a chuťovky

Poklad jižanské kuchyně: Smažené nakládané okurky s pikantním dipem

Zavařeniny

Dary podzimu: Šípková zavařenina podle Hanky Zemanové

Recepty

Šťavnatý švestkový chlebíček se švestkovou polevou

Předkrmy a chuťovky

Poklady německé kuchyně: Slaný koláč ze sýrového těsta s liškami

Předkrmy a chuťovky

Španělské sardinky z konzervy v rajčatové omáčce s uzenou paprikou

Vegetariánské

Křupavý smažený květák v pivním těstíčku s domácí tatarkou

Zelenina

Skromně a chutně: Pesto z brokolicových stonků

Sladké

Volarské guladschen, tedy čtvercové koláče plněné tvarohem


Přečtěte si také

Novinky

Famózní recepty s podzimními liškami, které patří na stůl milovníka hub

Prostřeno!

Prostřeno: Piškotová pomáda

Prostřeno!

Prostřeno: Vepřové výpečky, špenát a domácí bramborový knedlík

Prostřeno!

Prostřeno: Hovězí vývar s domácími nudlemi a knedlíčky

Prostřeno!

Prostřeno: Chuťovky

Předkrmy a chuťovky

Poklad jižanské kuchyně: Smažené nakládané okurky s pikantním dipem

Zavařeniny

Dary podzimu: Šípková zavařenina podle Hanky Zemanové

Soutěžící

Adéla Kokindová

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Recepty

Domácí vaječné těstoviny – základní recept i ochucené varianty

Těstoviny

Skromně a chutně: Těstoviny cacio e pepe ricotta podle Pasta Queen

Přílohy

Gnocchi alla Sorrentina – domácí bramborové noky s rajčatovou omáčkou a mozzarellou podle Pasta Queen

Zavařeniny

Dary podzimu: Šípková zavařenina podle Hanky Zemanové

Recepty

Šťavnatý švestkový chlebíček se švestkovou polevou

Sladké

Volarské guladschen, tedy čtvercové koláče plněné tvarohem

Maso

Kuře adobo: Filipínské národní jídlo chutná skvěle díky výrazné marinádě

Maso

Večeře z jednoho pekáče: Plněné kuřecí roládky pečené s batáty

Maso

Jíme zdravě s dětmi: Masová sekaná s cuketou, rýží a mrkví

Vegetariánské

Křupavý smažený květák v pivním těstíčku s domácí tatarkou

Zelenina

Skromně a chutně: Pesto z brokolicových stonků

Polévky

Babí léto na talíři: Dýňovo-rajčatová krémová polévka

Nápoje
6

Domácí broskvový sirup

Recepty

Bezinkový sirup z plodů bezu černého – posiluje imunitu a skvěle chutná

Nápoje

Tinto de Verano – španělský letní drink z červeného vína

Předkrmy a chuťovky

Španělské sardinky z konzervy v rajčatové omáčce s uzenou paprikou

Ryby a mořské plody

Fritované olihně se solí a pepřem v asijském stylu

Saláty
8

Salát s rybí paštikou, marinovanou červenou řepou, koprem a křenem

Polévky

Babí léto na talíři: Dýňovo-rajčatová krémová polévka

Polévky

Dubáková polievka s osúchom aneb Polévka z hříbků s nákypem z brambor se zakysankou

Polévky

Dýňová polévka s pivem a sýrem – oblíbená klasika v novém kabátku

Předkrmy a chuťovky

Poklad jižanské kuchyně: Smažené nakládané okurky s pikantním dipem

Předkrmy a chuťovky

Poklady německé kuchyně: Slaný koláč ze sýrového těsta s liškami

Předkrmy a chuťovky

Španělské sardinky z konzervy v rajčatové omáčce s uzenou paprikou

Vegetariánské

Křupavý smažený květák v pivním těstíčku s domácí tatarkou

Recepty

Bez masa: Květákové steaky zapečené s čedarem

Recepty

Nakládaný houbařský hermelín à la kulajda

Nápoje
6

Domácí broskvový sirup

Recepty

Bezinkový sirup z plodů bezu černého – posiluje imunitu a skvěle chutná

Zavařeniny

Zavařujeme: Švestkový džem s vůní perníčků

Saláty

Green Goddess aneb božský zelený dresink je jednoduchý a hodí se skoro na všechno

Saláty
8

Salát s rybí paštikou, marinovanou červenou řepou, koprem a křenem

Recepty

Utopencův salát se špekáčky a kysaným zelím

Drůbež

Šumavská pečená kachna s houbovou omáčkou a krupicovými knedlíky

Maso

Vepřová líčka v krémové omáčce z lesních hříbků s domácími špeclemi s opečenou slaninou

Přílohy

Tak trochu jiné halušky s brynzou, slaninovým pyré, zeleninou a bramborovou slámou

prima-cnn-news

Putinova neviditelná noční můra. Nový ukrajinský kamikaze dron má louskat ruské lodě i mosty Stanjura: Šetření nikdy neskončí. Kalousek asi zapomněl, jak složité je koaliční vládnutí ON-LINE: Ruští vojáci ztrácí odvahu a nechtějí bojovat. Z fronty prchají či páchají sebevraždy

prima-zeny

Denisa Nesvačilová jako tajemná Dominika hýří penězi. Sponzorstvím budí podezření Proslavil se jako Brumbál, měl ale zazářit i jako James Bond. Gambon zemřel ve věku 82 let Dojatí rodiče Martínka poděkovali Nikol Leitgeb. Ve sbírce se vybralo téměř 150 milionů

prima-zoom

5 nejlepších československých zbraní Obávanému dělu USA se říkalo mlýnek na maso. Podívejte se na palbu 2 200 ran za minutu Podivná exploze americké jaderné ponorky zabila 99 lidí. Odtajněné dokumenty vyvrací teorii o nehodě

prima-fresh

Poklad jižanské kuchyně: Smažené nakládané okurky s pikantním dipem Dary podzimu: Šípková zavařenina podle Hanky Zemanové Novinky na trhu: oplatky bez lepku, fleky nebo limitovaná edice věnečku

prima-cool

Který film je blbější než Armageddon? Zemřel druhý Brumbál. Slavného herce znáte i z Ospalé díry nebo Paddingtona V sobota ve 20.15 dorazí Nesnesitelná tíha obrovského talentu

playboy

Co vás čeká v říjnovém čísle časopisu Playboy? Novým Bondem má být podle Angličanů Idris Elba, detektiv Luther ovšem roli kategoricky odmítá Playmate a pictorialy říjnového vydání

lajk

LGBT farářka Martina Viktorie Kopecká o miminku: Pořád se mě ptali, kdy budu mít dítě Radostná zpráva! Youtuber Jirka Král oslavil narození dvojčat. S krásnou partnerkou už mají velkou rodinu Sharon Stone je dnes strhanou babičkou. Nejnovější fotka zaskočila její fanoušky

prima-living

Udělejte si výlet do Třebíče a navštivte větrný mlýn, vodojem a vyhlídkovou věž Dům z filmu Ďábel nosí Pradu se prodal. Nádherná nemovitost má vlastní knihovnu i hřiště Dejte se do pěstování plnokvětých narcisů! Na jaře rozzáří zahradu nevšedními květy

Populární témata

Nejlepší filmy 2022 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby Mafia Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Partička Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Filmy od Marvelu Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.