Novinky na trhu: kvalitní tekuté dárky ke Dni otců

V neděli se slaví Den otců! Má váš tatínek v oblibě kvalitní rum nebo pálenku? Připravte mu na víkend hezkou oslavu a překvapte ho lahví s tekutým dárkem. Věříme, že bude mít opravdu radost!

Diplomático Reserva Exclusiva

Den matek je pevně zakořeněnou oslavou mateřství, svět ale nezapomíná ani na tatínky. V různých zemích připadá Den otců na různé dny. U nás, podobně jako ve většině států, je mu věnována třetí červnová neděle, letos tedy 18. červen. Oslavy Dne otců nabírají na popularitě, stále více lidí cítí, že i tatínci si svůj den rozhodně zaslouží.

Uvařeno společnými silami

To, že jídlo má schopnost spojovat lidi, je známá věc. Nezůstávejte jen u návštěvy oblíbené restaurace, oblékněte s tátou zástěry a pusťte se do přípravy dobrot. Najdete v rodinné kuchařce společného favorita, nebo se vrhnete do nových kulinárních výzev? Den u grilu nebo u sporáku vybízí k tomu zpříjemnit si vaření sklenkou něčeho dobrého. A není lepší volby než venezuelské legendy mezi rumy, rumu Diplomático Reserva Exclusiva.

Diplomático Reserva Exclusiva je blendem rumů starých až 12 let, který posbíral desítky medailí na prestižních rumových soutěžích. Je vyhledávaný pro svou lahodnou chuť, vyznačuje se jemným a komplexním profilem a dlouhým zakončením. Při nákupu na e-shopu nebo v prodejně Warehouse#1 v pražském Karlíně k němu navíc dostanete jako dárek speciálně vytvořené párovací čokolády. Jejich jedinečné spojení s rumem Diplomático může korunovat celou vaši hostinu, ale představuje i dokonalý dárek pro vašeho tátu.

Oblíbený Baron Hildprandt a jablečná novinka

Zámecká palírna v jihočeské Blatné produkuje kvalitní alkoholické nápoje, jako jsou pálenky, rumy, likéry, giny a další. Její značku Baron Hildprandt nesou nejkvalitnější pálenky a ovocné speciality, které jsou vyráběny s maximální péčí a láskou. Ochutnejte novinku, která se do této rodiny přidala – vyzkoušejte Baron Hildprandt Ze zralých jablek.

Baron Hildprandt Ze zralých jablek je výsledkem skvělého umu blatenského mistra palírníka. Rukodělná a zcela prvotřídní práce mistra destilatéra Václava Šitnera jako vždy přináší unikátní výsledky. Tato ovocná specialita je vyrobena z jablek pocházejících ze slunečných jižních Čech, kde dozrávají na slunci ke své ovocné dokonalosti. Má unikátní jablečnou harmonickou chuť, jejíž jemná vůně naplní celý prostor a přesvědčí každého náročného gurmána o tom, že jde o nápoj vyrobený s velkým úsilím a pečlivostí. Obsahuje 40 % alkoholu.

Jablečná ovocná pálenka je lehce nasládlá a chuť ovoce vás doslova šimrá na jazyku. Nezbytnou součástí celého výrobního procesu je kvalitní sušené macerované ovoce. To se totiž musí naložit do 62% ovocného destilátu a následnou kombinací takto vzniklého extraktu, 1 rok stařeného destilátu a vody je dosaženo výsledného blendu, který se ještě dostařuje v sudech z českého dubu. Novinka Baron Hildprandt Ze zralých jablek je ke koupi exkluzivně pouze v síti prodejen Makro.

Značka Heffron vzdává svou limitkou poctu českým letcům RAF

Již počtvrté přichází značka Heffron z Palírny U Zeleného stromu s limitovanou sběratelskou edicí prémiového pětiletého rumu Heffron 5YO Rum s lahodnou a zároveň výraznou chutí. Tentokrát se na etiketách objeví medailonky českých letců Karla Kuttelwaschera, Josefa Františka a Aloise Vašátka, kteří se se svými počty sestřelených německých letadel stali nejúspěšnějšími českými letci v jednotkách RAF, a sehráli tak důležitou roli v boji proti nacismu.

„Odvahu bojovat za správnou věc je dobré si připomínat i v dnešní době, proto jsme rádi, že jsme se mohli při tvorbě limitované edice Heffron opět spojit s Československou obcí legionářskou a společně vybrali jména odvážných hrdinů, kteří bojovali ve druhé světové válce za svobodu a spravedlnost,“ říká brand manažer značky Jan Sedláček. „Již od začátku naší spolupráce jsme rádi, že se díky značce Heffron dostávají do povědomí široké veřejnosti jména našich hrdinů. Jména mužů, jako byli Karel Kuttelwascher, Josef František a Alois Vašátko, kteří mohou být i dnes vzorem pro další generace. Jsem rád, že i takto můžeme vzdát čest jejich památce,“ říká Jiří Charfreitag, vedoucí Muzea čs. legií.

Každá varianta limitované etikety Heffron 5YO Rum bude vyrobena v počtu 10 000 kusů a k dostání bude od 15. 6. 2023 v prodejnách Albert, Billa, Globus, Kaufland, Lidl, Tesco, Penny a v e-shopech.

Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty