Další výběr novinek je tu – vybrat si tentokrát můžete z kávové novinky, bezlepkového pečiva nebo halloweenských sladkostí. Tento americký svátek se totiž nezadržitelně blíží! :)
Novinky na trhu: bezlepkové bagety, sofistikovaná káva nebo halloweenské sladkosti
Soffee
Ambiente uvádí novou sofistikovanou kávu. Připravíte ji i bez baristy, snadno a kdekoliv. Jmenuje se Sofee a můžete ji konzumovat jen tak, míchat s horkou či studenou vodou, kombinovat s mlékem, tonikem či oblíbeným alkoholem. 25 ml Sofee odpovídá obsaženým množstvím kofeinu jednomu espressu. K přípravě nepotřebujete žádné přístroje a můžete si ji vzít s sebou třeba na výlet. Má příjemně plnou a sladkou chuť i vůni. Skladuje se v lednici, kde vydrží až tři měsíce, po otevření 10 dnů. Tuto sofistikovanou kávu můžete zakoupit například v Café Savoy, cukrárně Myšák nebo v Esce.
Cinzano slaví 260 let
K oslavě 260letého výročí pořádá Cinzano výstavu, která provede jeho bohatou historií. Již od roku 1757, kdy Cinzano vzniklo, je tento unikátní vermut součástí italské kultury. K příležitosti svého 260. výročí připravilo v místě svého původu, v Turíně, výstavu, která se nese v duchu oslav a připomíná hlavní milníky v historii Cinzana. Výstava bude probíhat od 5. října do 14. ledna v prestižním Museo Nazionale del Risorgimento Italiano. Vystavuje na ní i historické plakáty, které v průběhu let vytvářeli slavní umělci. Pokud se do Itálie zrovna nechystáte, vychutnejte si Cinzano třeba v pohodlí vašeho domova. Výborně chutná čisté, na ledu nebo v koktejlech.
Bezlepkové pečivo v Bageterii Boulevard
Trpíte nesnášenlivostí na lepek, eventuálně se mu z nějakého jiného důvodu stále nebo alespoň občas vyhýbáte? Pak jistě víte, jak je v tom případě obtížné dát si v rychlém občerstvení něco k jídlu. Až příště dostanete chuť na křupavou čerstvou nebo zapečenou bagetu, zamiřte rovnou do některé z poboček Bageterie Boulevard. Od 17. října tenhle řetězec restaurací s rychlým občerstvením zavádí bezlepkové bagety jako novinku. Vyzkoušet v bezlepkovém podání je možné téměř všechny typy baget a litovat rozhodně nebudete. Za zrodem bezlepkových baget stojí kromě oddělení vývoje produktů také zákazníci. Právě ti se dlouhodobě dožadovali bezlepkových variant svých oblíbených baget. „Pravda, trvalo nám to trochu déle, ale přes kvalitu a chuť u nás prostě vlak nejede. Dali jsme si záležet na výběru surovin, jejich optimálním poměru i na výrobě baget. Výsledek ale stojí za to. Málokterý celiak řekne o pečivu, že je skvělé. Nám se to při testovacím provozu, který probíhal na vybraných pobočkách, stávalo,“ řekl provozní ředitel Jiří Štěpánek.
Netradiční chutě pro milovníky tradic – Gourmet Berner
Bohatý výběr olejů a přirozeně kvašených octových specialit, marmelády, ovocné pomazánky a vinná želé v lahodných variacích chutí. Hořčice, sušené směsi na dip, pomazánky, pesta, koření, čaje, pralinky, čokoláda do mléka nebo frizzante a ovocné šťávy a stále se rozšiřující nabídka mezinárodních a středomořských specialit pro všechny labužníky a požitkáře. To je Gourmet Berner, německá značka, která vyrábí produkty vycházející z tradičních švábských receptů pomocí tradičních postupů a která má pro Čechy velmi zajímavé a atraktivní příchutě a ingredience. To vše je k dostání na Almara shopu.
Halloween v Marks & Spencer
Poslední říjnový den bude jako vždy patřit vyřezávaným dýním a strašidelným kostýmům. Slavit se totiž bude Halloween! Marks & Spencer při té příležitosti připravil limitovanou kolekci sladkých a slaných dobrot, které potěší všechny děsivé koledníky a halloweenské párty dotáhnou do posledního detailu. Stačí si vybrat z nabídky ovocných želé a slaných chipsů v hrůzostrašných tvarech a ochutnat třeba podivné žáby nebo děsivé pavouky. Užijte si hrůzný Halloween s M&S!
Připravila Tereza Pánková
redaktorka FTV Prima