Mixér: dračí limonáda, letní festival, street food v hotelu nebo vyhlášené ovčí sýry

Chcete se osvěžit novou limonádou, ochutnat delikátní ovčí sýry nebo se pobavit s přáteli na festivalech, které právě probíhají? To všechno najdete v našem dnešním Mixéru – je tu od všeho trochu! Tak čtěte dál.

Osvěžte se v CrossCafe jejich dračí limonádou

Síť kaváren CrossCafe zná způsob, jak si prodloužit letní náladu. Pod názvem dračí limonáda se skrývá osvěžující nápoj připravený z YUZU Marakuji a perlivé vody se spoustou ledu a kapkou limetkové šťávy. Tím však tento speciální koktejl nekončí. Exotickou příchuť ještě ozvláštňují kousky lyofilizovaného dračího ovoce, které nápoji dodávají také neobvyklý vzhled – limonáda má totiž díky němu výraznou růžovou barvu.

Jak je známo, marakuja a dračí ovoce obsahují vitamíny prospěšné pro organismus. Marakuja díky vysokému obsahu antioxidantů může působit na tělo protizánětlivě, vitamin C může posílit imunitní systém. Dračí ovoce je zase bohaté na vitaminy A, B a C, vápník, fosfor a železo.nízký obsah cukru a kalorií, a proto ho uvítají všichni, kdo chtějí zůstat fit. Limitovaná edice CrossCafe dračí limonáda je k dostání v kavárnách CrossCafe do 8. září. Vybrat lze ze dvou velikostí – velikost L stojí od 59 Kč, XL stojí od 79 Kč.

Chill & Drink aréna na Letní Letné

Letná opět ožívá přehlídkou toho nejlepšího z nového cirkusu, divadla i hudby. Na návštěvníky festivalu Letní Letná však čeká nejen atraktivní umělecký program, ale také neodolatelné smyslové zážitky. Otevřete se světu výjimečných chutí a vůní: Chill & Drink aréna světa bájné kořalky Warehouse #1 nabídne širokou škálu chuťových dimenzí v podobě exotických drinků i tolik oblíbenou Střelnici. Chybět nebude ani Fever-Tree Gin&Tonic LOVE SPOT, který slibuje divokou kombinaci barev, světel a chutí drinku Gin&Tonic. Procestujte s námi svět prémiových chutí a nechte se pohltit pulzující exotickou energií. Prostory budou otevřeny denně od 13:00 do 22:00 až do 1. září.

Těšit se můžete na rumy značek Planteray, které nabídnou tropický prožitek s francouzským šarmem, či nespoutanou energii Jamajky v podobě rumu Canerock. Chybět nebudou ani míchané koktejly s prémiovými toniky Fever-Tree, které v sobě mísí ty nejlepší přírodní ingredience ze všech koutů světa. A pokud plánujete pouze lehké letní osvěžení, určitě vás potěší možnost vychutnat si oblíbený Aperol Spritz. Atmosféra magické exotiky prostoupí celé šapito. Umění, zábavu a výtečné drinky doplní i příjemná chill out zóna, kde se se rády potkávají hvězdy českého a světového moderního cirkusu.

Hvězdný šéfkuchař Jan Horák na Vavřincově Gastro létě v Aparthotelu Svatý Vavřinec

Jeden z našich nejzkušenějších šéfkuchařů Jan Horák z vyhlášeného pražského fine dining  Augustine Restaurantu v sobotu 24. srpna svým americkým menu zakončí 3. ročník Vavřincova Gastro léta. Oblíbený gastronomický street food festival v Aparthotelu Svatý Vavřinec v Peci pod Sněžkou během prázdnin nabízí to nejlepší ze současnosti i budoucnosti české gastronomie. Bez čekání na rezervaci, bez dress codu, v příjemně neformálním prostředí a za dostupné ceny.

„Jsme nadšení, že můžeme poprvé spolupracovat na Gastro létě ve Svatém Vavřinci. Připravíme pro vás autentické americké menu z čerstvých, kvalitních surovin, jako je hovězí maso z prémiových amerických chovů, a originálních chutí, abychom vám přinesli ten nejlepší gastronomický zážitek,“ zve Jan Horák, který většinu svého profesního života strávil v zahraničí, kde vařil v luxusních hotelech a michelinských restauracích. Od raného mládí se tak učil od uznávaných světových šéfkuchařů. S mnohými z nich je dodnes v kontaktu a rád se jimi nechává inspirovat. V Peci jej doprovodí DJ Deff, který patří k nejznámějším DJ´s  v České republice. Letos je totiž úkolem šéfkuchařů na Gastro létě sladit menu s hudbou.

Na Gastro létě v  Aparthotelu Svatý Vavřinec  samozřejmě nemůže chybět šéfkuchař zdejší restaurace Vavřinec Petr Macků. V sobotu 17. srpna s hudební podporou DJ At Worka rozbourá a na místě připraví velkou mořskou rybu. Prázdninové středy na Gastro létě patří inspirativním food influencerům – účastníkům soutěže MasterChef Česko 2023, jejichž výkony v kuchyni sledovaly stovky tisíc lidí u televizních obrazovek. O symbolické vyvrcholení se 21. srpna postará vítěz soutěže MasterChef Česko 2023 Honza Albrecht se svou narozeninovou párty.

100% ovčí sýry z Muránské salaše v Bistru U Býka

Ovčí sýry patří k nejoblíbenějším slovenským gastronomickým specialitám. Brynza, oštiepky, uzený ovčí sýr… V Muránské salaši je vyrábějí podle tradičních receptur ze 100% ovčího mléka z vlastního chovu v čisté, nádherné přírodě na okraji Národního parku Muránska planina, v samém srdci Slovenska. Produkty s originálním logem “Muránsky salaš” jsou nyní dostupné také v Praze – v novém Bistru U Býka v Hybernské ulici nedaleko Prašné brány a Masarykova nádraží. Vždy čerstvé a v nejvyšší kvalitě.

Obliba ovčích sýrů je dána nejen výtečnou chutí, ale také řadou dalších benefitů. Za plnou, výraznou chuť ovčí sýry vděčí vyššímu obsahu tuku v ovčím mléce. Oproti kravskému a kozímu mléku má to ovčí také mnohem více bílkovin, aminokyselin, enzymů, vitaminů a minerálů. Je také zdrojem vitaminů skupiny B a kyseliny pantotenové, která může snižovat cholesterol, zdolávat infekce a únavu. Zdravé horské muránské sýry mají všestranné využití ve studené i teplé kuchyni – třeba na legendární bryndzové halušky nebo bryndzové pirohy.

Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ

Tereza Pánková

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty