Užijte si to pravé horké léto s našimi víny! Drinky z moravských a českých růžových vín jsou ideálním osvěžením v teplých letních dnech a večerech.
Užijte si léto ve znamení růžového osvěžení!
Překvapte své blízké těmito nápaditými a lahodnými míchanými drinky a už nebudou chtít jiné!
Růžové zrození
Nechte se zlákat a svezte se na růžové vlně. Moravská a česká růžová vína lákají hravými odstíny, svádějí svěžestí a znejisťují svým neukotveným postavením kdesi mezi bílými a červenými víny. V horkých letních večerech si můžete dopřát některý z růžových drinků, jakým je například Růžové zrození. Jednoduchost a lehkost je jako stvořená k večernímu osvěžení.
Co budete potřebovat?
• polosuchá moravská Frankovka
• neperlivá voda
• snítka šalvěje
Postup:
Do sklenice vložte led, zalijte do ½ vínem, vložte několik lístků šalvěje, dolijte neperlivou vodou a ozdobte snítkou šalvěje navrch.
Velmi lehký a osvěžující styl. Bylinné tóny čerstvé šalvěje dodávají drinku nádech čistoty působící jako čerstvý horský pramen.
Ovocný ráj
Nechte se unášet na svěžích růžových vlnách! Kombinace letního ovoce a moravského růžového vína ve vás vyvolá pocit, že jste snad přímo v ráji. Vyzkoušejte jednoduchý, ale efektní drink, který vyniká sexy chutí!
Co budete potřebovat?
• polosladké moravské Zweigeltrebe rosé
• jahody
• borůvky
• meloun
• led z jemně perlivé vody
• třešňový sirup
Postup:
Do sklenice vložte led z jemně perlivé vody, na něj na kousky nakrájený meloun, jahody, borůvky a zalijte vínem. Vše zakápněte třešňovým sirupem.
Vzhledně poskládané ovoce působí velmi elegantně jako protiklad kostkám ledu. Chuť je velmi svůdná, a když zavřete oči, postupně na vaše chuťové buňky budou působit všechny ovocné ingredience. Celou linii chuti provází patrný tón zralého melounu jako symbolu pravého léta. Jahody, borůvky a charakter polosladkého Zweigeltrebe tvoří skvělou chuť, která vám může osvěžit protančenou letní noc.
Lesní ticho
Letní večery přímo vybízejí k příjemnému posezení s přáteli či rodinou a k tomu se skvěle hodí svěží drink z růžového vína. Kombinace borůvek a moravského rosé vás prostě dostane.
Co budete potřebovat?
• polosuchý moravský Cabernet Sauvignon rosé
• borůvkový džus
• perlivou vodu
• led
Postup:
Do sklenice na whisky vložte led, zalijte do půlky borůvkovým džusem a dolijte vínem a perlivou vodou. Jako ozdobu dejte několik borůvek.
Nádherná rubínová barva se mění směrem k okraji sklenky až do lososově růžové. Cabernet Sauvignon se velmi dobře spojil s tóny čerstvých kanadských borůvek a borůvkového džusu. Výsledkem je velmi osvěžující lehká chuť!
TZ, (klam)
Foto: Vinařský fond / Shutterstock