Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jahody
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jahody
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Oslavte svátek sv. Patrika dobrým masem ve spojení s irskou whiskey!

Maso s irskou whiskey

Maso s irskou whiskey Zdroj: archiv Jameson

  • Zavřít
Maso s irskou whiskey

Maso s irskou whiskey Zdroj: archiv Jameson

17. března, na Den svatého Patrika, se Praha pomyslně zahalí do zelené a bude oslavovat populárního irského světce. A nejen to – letos tento svátek patří oslavě času stráveného s přáteli!

Seznam.cz banner

Whiskey poteče proudem, ale byla by chyba k ní něco nezakousnout! Připravili jsme pro vás speciální menu na svatého Patrika, které spojuje jemnou irskou whiskey s tím nejkvalitnějším masem!

„Whiskey je v kuchyni neotřelou a překvapivou ingrediencí, která při vaření neztratí nic ze své kvality a promění každé jídlo v nevšední zážitek,“ vysvětluje Tomáš Hvězda, brand manager značky Jameson. Marinády s whiskey oceníte především při grilování, ale pochutnat si na nich můžete i v březnu, a prožít tak se svými přáteli noc ve stylu oslav v centru Dublinu. A ke skvělé zábavě dobré jídlo prostě patří!

„Důležité je samozřejmě také kvalitní maso. Ideální pro spojení s ušlechtilým destilátem je maso hovězí, přeštické prasátko anebo kachní prsa,” doplňuje Vít Morkus z Pražského řeznictví.

Heslem Jamesona je SINE METU čili beze strachu. Méně strachu znamená více života, nových zážitků a nečekaných dobrodružství. Nebojme se tedy nových chutí!

A po dobrém jídle vyražte do pražských ulic oslavit tento "zelený svátek"! Informace o programu najdete na www.toursvatehopatrika.cz

Vyzkoušejte nové recepty, které spojují maso s delikátní chutí irské whiskey:

Kachní prsa s rybízovou omáčkou

Na 2 porce:

• 2 kachní prsa bez kosti

marináda:

• 1 lžíce pomerančové kůry

• snítka čerstvého tymiánu

• 20 ml whiskey Jameson

• 2 lžíce olivového oleje

rybízová omáčka:

• 3 lžíce rybízového džemu

• 100 ml vývaru

• 2 lžíce medu

• 20 ml whiskey Jameson

Bylinky smíchejte s olejem, whiskey a pomerančovou kůrou, marinádou potřete maso a nechte přes noc uležet v lednici.

Naložená kachní prsa položte na rozpálenou pánev kůží dolů a zprudka opékejte 3 minuty z každé strany. Lehce osolte, přendejte i s výpekem do pekáče, pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 15–20 minut.

Na stejné pánvi, na které jste opékali kachní prsa, připravte omáčku. (Pánev obsahuje zbytky výpeku, které dodají omáčce výbornou chuť). Pánev rozehřejte, přidejte na ni rybízový džem, med, vývar, vařte do zhoustnutí omáčky. Na závěr přidejte whiskey Jameson a krátce povařte.

Pomalu pečené vepřové maso s whiskey Jameson

pro 4 osoby:

• 1500 g krkovice z přeštického prasete

marináda:

• 1 lžíce římského kmínu

• 1 lžíce sladké papriky

• 2 lžíce uzené papriky

• ½ lžičky chilli

• 2 prolisované stroužky česneku

• čerstvý tymián

BBQ omáčka:

• 1 cibule

• 3 lžíce třtinového cukru

• 3 stroužky česneku (prolisovaného)

• ½ lžičky chilli

• 6 lžic rajčatového pyré

• 2 lžíce rajčatového protlaku

• 4 lžíce ocet balzamiko

• 3 lžíce sójové omáčky

• 40 ml whiskey JAMESON

• olej

• sůl

příloha:

• bageta, hamburgerová houska

• červená cibule

Ingredience na marinádu vložte do mísy a promíchejte. Maso potřete ze všech stran, zabalte do alobalu a nechte v lednici uležet, nejlépe přes noc.

Na BBQ omáčku připravte pánev a na oleji nechte zesklovatět cibulku, přidejte prolisovaný česnek, rajčatový protlak a ostatní ingredience. Nechte vařit 15 minut.

Troubu rozehřejte na 160 °C, maso potřete BBQ omáčkou, vložte do pekáče s poklicí, pečte cca 5 hodin. V průběhu pečení maso kontrolujte, potírejte BBQ omáčkou.

Maso vyndejte z trouby, pomocí vidliček ho natrhejte na proužky a promíchejte ze zbylou omáčkou.

Servírujte s bagetou nebo s hamburgerovou houskou a červenou cibulí.

Rib eye steak s dipem z hořčice + whiskey Jameson

pro 2 osoby:

• 2x rib eye steak

• 2 stroužky česneku (rozmáčknuté)

• snítka rozmarýnu

• sůl, pepř

• olej

• máslo (2 lžíce)

Steaky opepřete a potřete olivovým olejem. Pánev rozpalte, položte na ni připravené steaky, pečte z každé strany 1–3 minuty, aby se maso zatáhlo.

Na dopečení steaků použijte troubu vyhřátou na 160 °C. Vložte maso do trouby společně se snítkou rozmarýnu, česnekem a pečte 4–10 minut, délka pečení závisí na výšce steaků a na tom, jak je chcete mít propečené. Na závěr maso dosolte, přidejte plátek másla.

Dip s hořčicí + whiskey JAMESON

• 1 cibule

• 2 lžíce rajčatového pyré

• 2 lžíce cukru

• ½ jablka

• 40 ml whiskey Jameson

• 50 ml vody

• 1 lžíce sójové omáčky

• 2 lžíce dijonské hořčice

• 2 lžíce hrubozrnné hořčice

• sůl, pepř,

• 2 lžíce oleje

Na pánvi rozehřejte olej, přidejte nakrájenou cibuli, zasypte cukrem, přidejte rajčatové pyré, nakrájené jablko, vodu a nechte provařit. Směs doplňte dijonskou hořčicí, sójovou omáčkou, whiskey Jameson, povařte, dochuťte solí a pepřem. Směs rozmixujte dohladka, na závěr přidejte hrubozrnnou hořčici a promíchejte.

Originální recepty na maso s irskou whiskey připravila Eva Ehrenbergerová z blogu Moje barevná kuchyně. Nechte si chutnat!

TZ, (klam)

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky česnek whisky ňadra maso recepty omáčka svátek steak hořčice pánev marináda maso irská whisky

Návrhy pro vás

Zapečené rizoto s cuketou, paprikou a mletým vepřovým masem – snadný a voňavý oběd Recepty

Zapečené rizoto s cuketou, paprikou a mletým vepřovým masem – snadný a voňavý oběd

Vietnamské národní jídlo Thịt rang cháy cạnh neboli karamelizovaný bůček podle Kevina z restaurace Sia Maso

Vietnamské národní jídlo Thịt rang cháy cạnh neboli karamelizovaný bůček podle Kevina z restaurace Sia

Sangría dortík – originální prosecco želé s nektarinkami a malinami Sladké

Sangría dortík – originální prosecco želé s nektarinkami a malinami

Čokoládové suflé podle Zdeňka Pohlreicha Recepty

Čokoládové suflé podle Zdeňka Pohlreicha

Stracciatella alla romana – italská polévka s trhaným vajíčkem ve vývaru Polévky

Stracciatella alla romana – italská polévka s trhaným vajíčkem ve vývaru

Křupavé batátové chipsy – originální chuťovka oživí večírkovou tabuli Recepty

Křupavé batátové chipsy – originální chuťovka oživí večírkovou tabuli

Mojito Pavlova s kiwi a limetovým krémem – lehká jako baletní sukýnka, svěží jako oblíbený letní drink Sladké

Mojito Pavlova s kiwi a limetovým krémem – lehká jako baletní sukýnka, svěží jako oblíbený letní drink

Grilovaný hermelín s melounovou salsou – sladko-pikantní kombinace s výrazným sýrem Recepty

Grilovaný hermelín s melounovou salsou – sladko-pikantní kombinace s výrazným sýrem


Přečtěte si také

Recepty
Zapečené rizoto s cuketou, paprikou a mletým vepřovým masem – snadný a voňavý oběd

Zapečené rizoto s cuketou, paprikou a mletým vepřovým masem – snadný a voňavý oběd

Maso
Vietnamské národní jídlo Thịt rang cháy cạnh neboli karamelizovaný bůček podle Kevina z restaurace Sia

Vietnamské národní jídlo Thịt rang cháy cạnh neboli karamelizovaný bůček podle Kevina z restaurace Sia

Novinky
Novinky na trhu: bylinkový olej, osvěžení, dětské svačinky i nevšední čokoláda

Novinky na trhu: bylinkový olej, osvěžení, dětské svačinky i nevšední čokoláda

Sladké
Sangría dortík – originální prosecco želé s nektarinkami a malinami

Sangría dortík – originální prosecco želé s nektarinkami a malinami

Recepty
Čokoládové suflé podle Zdeňka Pohlreicha

Čokoládové suflé podle Zdeňka Pohlreicha

Polévky
Stracciatella alla romana – italská polévka s trhaným vajíčkem ve vývaru

Stracciatella alla romana – italská polévka s trhaným vajíčkem ve vývaru

Novinky
Ochutnejte to nejlepší ze středozemní kuchyně, která je plná barev, chutí a vůní

Ochutnejte to nejlepší ze středozemní kuchyně, která je plná barev, chutí a vůní

Těstoviny
Zapečené těstoviny s ricottou, lilkem a cuketou – letní recept na těstovinový koláč

Zapečené těstoviny s ricottou, lilkem a cuketou – letní recept na těstovinový koláč

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Zapečené těstoviny s ricottou, lilkem a cuketou – letní recept na těstovinový koláč

Zapečené těstoviny s ricottou, lilkem a cuketou – letní recept na těstovinový koláč

Tagliatelle s bazalkovým pestem, rajčaty, rukolou a mozzarellou Recepty

Tagliatelle s bazalkovým pestem, rajčaty, rukolou a mozzarellou

Penne zapečené se salsicciou a bílými fazolemi – snadný oběd plný zeleniny, masa a sýra Těstoviny

Penne zapečené se salsicciou a bílými fazolemi – snadný oběd plný zeleniny, masa a sýra

Sladké
Sangría dortík – originální prosecco želé s nektarinkami a malinami

Sangría dortík – originální prosecco želé s nektarinkami a malinami

Čokoládové suflé podle Zdeňka Pohlreicha Recepty

Čokoládové suflé podle Zdeňka Pohlreicha

Mojito Pavlova s kiwi a limetovým krémem – lehká jako baletní sukýnka, svěží jako oblíbený letní drink Sladké

Mojito Pavlova s kiwi a limetovým krémem – lehká jako baletní sukýnka, svěží jako oblíbený letní drink

Recepty
Zapečené rizoto s cuketou, paprikou a mletým vepřovým masem – snadný a voňavý oběd

Zapečené rizoto s cuketou, paprikou a mletým vepřovým masem – snadný a voňavý oběd

Vietnamské národní jídlo Thịt rang cháy cạnh neboli karamelizovaný bůček podle Kevina z restaurace Sia Maso

Vietnamské národní jídlo Thịt rang cháy cạnh neboli karamelizovaný bůček podle Kevina z restaurace Sia

Lečo s masovými kuličkami a olivami – letní zelenina v novém kabátku Zelenina

Lečo s masovými kuličkami a olivami – letní zelenina v novém kabátku

Recepty
Křupavé batátové chipsy – originální chuťovka oživí večírkovou tabuli

Křupavé batátové chipsy – originální chuťovka oživí večírkovou tabuli

Lečo s masovými kuličkami a olivami – letní zelenina v novém kabátku Zelenina

Lečo s masovými kuličkami a olivami – letní zelenina v novém kabátku

Ztracená vejce s lilkovou pastou a sušenými rajčaty – dokonalá kombinace středomořských chutí Předkrmy a chuťovky

Ztracená vejce s lilkovou pastou a sušenými rajčaty – dokonalá kombinace středomořských chutí

Nápoje
Ostružinové mojito – kubánská klasika s letním ovocným twistem

Ostružinové mojito – kubánská klasika s letním ovocným twistem

Cold brew coffee: letní závislost, která vás osvěží i okouzlí dokonalou chutí Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Cold brew coffee: letní závislost, která vás osvěží i okouzlí dokonalou chutí

Domácí ledové chai latté – recept na populární kořeněný nápoj krok za krokem Nápoje

Domácí ledové chai latté – recept na populární kořeněný nápoj krok za krokem

Ryby a mořské plody
Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější!

Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější!

Losos s koprovým pestem a bramborovými lupínky podle Karolíny Kamberské Recepty

Losos s koprovým pestem a bramborovými lupínky podle Karolíny Kamberské

Dokřupava smažené kalamáry s voňavým koprovým dipem – dokonalá letní chuťovka Ryby a mořské plody

Dokřupava smažené kalamáry s voňavým koprovým dipem – dokonalá letní chuťovka

Polévky
Stracciatella alla romana – italská polévka s trhaným vajíčkem ve vývaru

Stracciatella alla romana – italská polévka s trhaným vajíčkem ve vývaru

Kuřecí polévka s citronem a kuskusem – vydatný pokrm, který hravě nahradí hlavní chod Polévky

Kuřecí polévka s citronem a kuskusem – vydatný pokrm, který hravě nahradí hlavní chod

Mavromatika  – řecká fazolová polévka s tymiánem Recepty

Mavromatika – řecká fazolová polévka s tymiánem

Recepty
Křupavé batátové chipsy – originální chuťovka oživí večírkovou tabuli

Křupavé batátové chipsy – originální chuťovka oživí večírkovou tabuli

Chässchnitte – švýcarský sýrový toust, který zažene hlad raz dva Recepty

Chässchnitte – švýcarský sýrový toust, který zažene hlad raz dva

Ztracená vejce s lilkovou pastou a sušenými rajčaty – dokonalá kombinace středomořských chutí Předkrmy a chuťovky

Ztracená vejce s lilkovou pastou a sušenými rajčaty – dokonalá kombinace středomořských chutí

Recepty
Křupavé batátové chipsy – originální chuťovka oživí večírkovou tabuli

Křupavé batátové chipsy – originální chuťovka oživí večírkovou tabuli

Tagliatelle s bazalkovým pestem, rajčaty, rukolou a mozzarellou Recepty

Tagliatelle s bazalkovým pestem, rajčaty, rukolou a mozzarellou

Chässchnitte – švýcarský sýrový toust, který zažene hlad raz dva Recepty

Chässchnitte – švýcarský sýrový toust, který zažene hlad raz dva

Sladké
Sangría dortík – originální prosecco želé s nektarinkami a malinami

Sangría dortík – originální prosecco želé s nektarinkami a malinami

Mojito Pavlova s kiwi a limetovým krémem – lehká jako baletní sukýnka, svěží jako oblíbený letní drink Sladké

Mojito Pavlova s kiwi a limetovým krémem – lehká jako baletní sukýnka, svěží jako oblíbený letní drink

Kynuté koláče s tvarohem, borůvkami a drobenkou – ryze český poklad chutná jako léto Sladké

Kynuté koláče s tvarohem, borůvkami a drobenkou – ryze český poklad chutná jako léto

Saláty
Letní salát s ostružinami a smaženým kozím sýrem – čerstvý, křupavý a plný kontrastních chutí!

Letní salát s ostružinami a smaženým kozím sýrem – čerstvý, křupavý a plný kontrastních chutí!

Salátové wrapy s bulgurem a tuňákem – jednoduchá chuťovka na letní oslavu i piknik Recepty

Salátové wrapy s bulgurem a tuňákem – jednoduchá chuťovka na letní oslavu i piknik

Slaná salátová granola s ořechy, semínky a ovesnými vločkami podle Karolíny Fourové Recepty

Slaná salátová granola s ořechy, semínky a ovesnými vločkami podle Karolíny Fourové

Recepty
Losos s koprovým pestem a bramborovými lupínky podle Karolíny Kamberské

Losos s koprovým pestem a bramborovými lupínky podle Karolíny Kamberské

Risotto Nero Frutti di Mare podle Marina Ristorante – efektní italská klasika s chutí moře Ryby a mořské plody

Risotto Nero Frutti di Mare podle Marina Ristorante – efektní italská klasika s chutí moře

Pečená kuřecí stehna s citronem podávaná s rýží a olivami – křehké maso, které chutná jako léto Maso

Pečená kuřecí stehna s citronem podávaná s rýží a olivami – křehké maso, které chutná jako léto

prima-cnn-news

Šlachta: Po povolenkách nás lidé říznou bejčákem. Peníze budeme vracet lidem, slibuje Hřib Jiřikovský z bitcoinové aféry skončil ve vazbě. Panují u něj obavy z útěku, uvedli žalobci Čelní střet u Svitav zablokoval dopravu. Tři lidé utrpěli zranění, na místo letěl vrtulník

prima-zeny

Tam, kde není friťák, se prostě nevaří. Šéf Pohlreich opět zasahuje a hrdinně ochutnává Před kamerou po letní pauze. Vacula šel z klece do kostela, Řezníček nestihl moře Pohlreich opět v roli šéfa: Obdivuju všechny v branži, stav gastro scény se zlepšuje

prima-zoom

Jak dostat Putina z komfortní zóny Nezastavitelný velitel Antonín Sochor dobýval Kyjev a cvičil armádu židovského státu Gigantický most spojí pevninu s ostrovem, na jih Itálie má přinést prosperitu a pořádek

prima-fresh

Zapečené rizoto s cuketou, paprikou a mletým vepřovým masem – snadný a voňavý oběd Vietnamské národní jídlo Thịt rang cháy cạnh neboli karamelizovaný bůček podle Kevina z restaurace Sia Novinky na trhu: bylinkový olej, osvěžení, dětské svačinky i nevšední čokoláda

prima-cool

Rudá Sonja není takový průšvih Nejúspěšnější česká deskovka vítá zpět Harryho Pottera. Na co se můžeme těšit? Je tady akční pecka letošního léta? Recenze filmu Nikdo 2 dávají jasnou odpověď

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Kvůli mojí tvorbě musel táta na kobereček, říká Řezník a představuje Martyho frky Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Ewa Farna žije v luxusní vile za Prahou. Manžel zdědil dům na Novém Světě Léky na bolest jsou pro zvířata toxické. Uhlí na průjem jim dát můžete Aronie je zázrak pro zdraví! Objevte recepty na čaj, tinkturu, džem i sirup

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.