Citron dokáže v kuchyni nadělat pěkný nepořádek. Pokud z něj potřebujete dostat šťávu, zkuste tento jednoduchý trik. Usnadní vám navíc práci s lovem semínek a dužiny, které se při vymačkání běžně z citronu uvolní. Navíc nebudete potřebovat žádné náčiní na rozkrojení či odšťavení.
Nejlepší způsob, jak vymačkat citron. Tyhle dva kroky si zapamatujte
Existuje trik, jak získat citronovou šťávu s nulovým nepořádkem. Při ruce nemusíte mít nůž ani odšťavňovač. Stačí jen něco špičatého, čím propíchnete do kůry dírku. Skvělá je například špejle či jehla.
Jak vymačkat citronovou šťávu
- Než se budete chystat z citronu vymačkat šťávu, položte jej na rovnou plochu, dlaní na něj silně přitlačte a válejte tam a zpět. Tímto pohybem se šťáva skvěle uvolní.
- Pomocí špejle nebo jehly pak propíchněte v citronu dírku v jeho horní části. Vytvoříte tím takovou přírodní citronku. Teď stačí jen citron rukou stisknout a šťáva začne téct.
Tato vychytávka je super, pokud se nechystáte využít citron celý, ale pouze potřebujete na vaření pár kapek. Citron v celku totiž vydrží mnohem déle čerstvý než rozkrojený a napůl položený jen tak v lednici.
Zdroj: timesnownews.com; foto: iStock