I ohřáté těstoviny mohou chutnat skvěle! Zkuste jeden z těchto snadných postupů

Zbyla vám doma slušná porce hotových těstovin, ale vy je nechcete jíst jen tak studené? Existují způsoby, jak si tuto italskou klasiku vychutnat i druhý den, a to stále s chutí. Stačí zkusit jeden z těchto postupů – věříme, že vám rozhodně pomohou. :)

Klasika na pánvi

Relativně rychlý způsob ohřátí těstovin – stačí je dát do pánve s trochou rozehřátého oleje. Postupně můžete přidat i další ingredience, které jídlo krásně ovoní a doplní, jako například bylinky. Ohřátí by vám mělo zabrat jen několik málo minut, jinak by se mohly těstoviny spálit, ale je důležité, aby se dostatečně prohřály. Díky oleji se také neslepí a nebudou v jedné hromadě.

Šup s nimi do trouby

Další možností je vzít uvařené těstoviny s omáčkou, přendat je do pekáčku, zakrýt alobalem a péct přibližně 15 minut na 160 °C. Aby nebyly po upečení příliš suché, můžete přidat více omáčky, případně i trochu vody. Navíc je klidně na posledních pár minut zbavte alobalu, zasypte strouhaným sýrem a nechte ho rozpéct dozlatova. Věříme, že si na takovém jídle pochutná celá rodina – těstoviny budou křupavé, ale zároveň plné chutné omáčky.

Rychlý var

Pokud máte doma porci samotných těstovin bez omáčky, je pro vás jejich další využití o něco jednodušší. Dejte nejprve vařit hrnec s osolenou vodou. Jakmile vře, přendejte těstoviny do ohnivzdorného cedníku a ten s nimi pak ponořte do vody na max. 1 minutku. Během této chvilky se krásně ohřejí a jsou připravené k dalšímu servírování. Už jen stačí mít po ruce hotovou omáčku a servírovat.

Vyřešit se to dá samozřejmě i bez cedníku – stačí vroucí vodu odstavit z ohně, na minutku do ní těstoviny hodit a poté hodně rychle scedit, aby se vám nerozvařily.

TIP NA ZÁVĚR:

Pokud máte doma pouze mikrovlnku a chcete si ohřát těstoviny například z restaurace, i to je možné. Jen je nesmíte ohřívat jen tak, je třeba přidat trochu vody, aby se nevysušily, případně neslepily. Zároveň je ohřívejte postupně a vždy promíchejte, ať se prohřejí rovnoměrně.

Zdroj: allrecipes.com ; zdroj foto: iStock

Tereza Pánková

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty