Dokonalý trik, jak uchovávat rozkrojené avokádo, aby nezhnědlo
Zdroj: iStock
Dokonalý trik, jak uchovávat rozkrojené avokádo, aby nezhnědlo
Zdroj:
iStock
Každý, kdo si rád čas od času dopřeje avokádo ví, že pokud jej nesníte celé najednou, tak za nějakou dobu zhnědne. Dužinu pak musíte okrájet a s větším štěstím je zbytek poživatelný. Jednoduchý trik však hnědnutí avokáda zcela zastaví.
Existuje hned několik způsobů, jak zralému avokádu zabránit okamžitému zhnědnutí na vzduchu a uchovat ho co nejdéle čerstvé. Všeobecně se radí nechat v dužině pecku, a ukrojenou stranu pokapat citronem nebo olivovým olejem. Takový trik sice trochu pomůže, ale avokádo přesto trochu zhnědne.
Avokádo udrží perfektně při životě obyčejná cibule. Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky, které vložte na dno uzavíratelné misky. Avokádo položte rozříznutou stranou na cibuli a zavřete misku. Takhle vám avokádo vydrží čerstvé nejdéle.
Zdroj: www.mojezdravi.cz; foto: iStock.com