Každý, kdo si rád čas od času dopřeje avokádo ví, že pokud jej nesníte celé najednou, tak za nějakou dobu zhnědne. Dužinu pak musíte okrájet a s větším štěstím je zbytek poživatelný. Jednoduchý trik však hnědnutí avokáda zcela zastaví.
Dokonalý trik, jak uchovávat rozkrojené avokádo, aby nezhnědlo
Existuje hned několik způsobů, jak zralému avokádu zabránit okamžitému zhnědnutí na vzduchu a uchovat ho co nejdéle čerstvé. Všeobecně se radí nechat v dužině pecku, a ukrojenou stranu pokapat citronem nebo olivovým olejem. Takový trik sice trochu pomůže, ale avokádo přesto trochu zhnědne.
Avokádo udrží perfektně při životě obyčejná cibule. Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky, které vložte na dno uzavíratelné misky. Avokádo položte rozříznutou stranou na cibuli a zavřete misku. Takhle vám avokádo vydrží čerstvé nejdéle.
Zdroj: www.mojezdravi.cz; foto: iStock.com