Nakoupili jste si celé balení nezralých avokád a stále nejsou připravena ke konzumaci? S těmito snadnými triky můžete celý proces urychlit a do přibližně 2 dnů pořádat avokádové hody.

Chcete nechat dozrát avokádo? Pomozte si papírovým pytlíkem nebo jablkem Zdroj: iStock
Nakoupili jste si celé balení nezralých avokád a stále nejsou připravena ke konzumaci? S těmito snadnými triky můžete celý proces urychlit a do přibližně 2 dnů pořádat avokádové hody.
Už při nákupu se můžete rozhodnout, jestli koupíte avokádo nezralé, nebo určené přímo ke konzumaci. To často bývá označené nálepkou Ready to eat a je ve speciálních baleních, aby šlo od ostatních snadno odlišit. Pokud máte doma zásobu nezralých plodů, můžete zkusit následující způsoby, jak tvrdá avokáda proměnit v lahůdku s krémovou konzistencí.
Zdá se to jako banalita, ale jednou z možností je avokádo zkrátka nechat na pultu při pokojové teplotě, kde si bude žít svým životem. Během několika dnů postupně dozraje, takže si budete moct užít jeho skvělou chuť.
Další z možností je plod avokáda zabalit do papírového pytlíku, dobře uzavřít a nechat opět na pultu dozrát. Proces se o trochu zrychlí a vy si budete avokádové hody užívat co nevidět. Do 2 dnů by mělo být hotovo.
Chcete nechat dozrát avokádo? Pomozte si papírovým pytlíkem nebo jablkem 2 Zdroj: iStock
Když už jsme u toho balení do papírových pytlíků, podívejte se, jestli doma nemáte banán. Ten totiž patří mezi ovoce, které může avokádu pomoct s urychlením dozrávání. Stačí ho jen přidat k avokádu do sáčku, uzavřít a nechat pracovat. Rozhodně ho ale neloupejte! Čas dozrání se pohybuje okolo 1 a půl dne.
Kromě banánu může stejně zafungovat i jablko. Opět ho do pytlíku vložte celé a neoloupané, uzavřete a nechte avokádo dozrát. Doba je podobná jako v případě banánu, tedy něco kolem 1 a půl dne. V obou případech by na vás mělo čekat krásně máslové a lahodné avokádo, které si s chutí dáte na toust nebo sníte jen tak.
Jak ale poznat, že je opravdu zralé? Stačí plod vzít do ruky a opravdu jemně ohmatat, aby nedošlo k poškození. Zralý kus by měl být lehce měkký a zbytek jeho stopky by měl jít snadno odloupnout. V místě po stopce by neměla být dužina hnědá, to totiž může značit, že už je avokádo přezrálé. Správná barva pod stopkou je zelená, stejně jako je dužina avokáda.
Zdroj: thekitchn.com; zdroj foto: iStock
redaktorka FTV Prima
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.
Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů
prima-cnn-news
prima-zeny
prima-zoom
prima-fresh
prima-cool
playboy
lajk
prima-living