Letošní léto bude ve znamení grilování pod taktovkou Zdeňka Pohlreicha. V nové řadě pořadu Rozpal to, šéfe! představí spoustu nových receptů nejen na maso, ale i na originální zeleninová jídla a sladké moučníky z grilu.
Užijte si léto u grilu podle šéfa
Při té příležitosti jsme se Zdeňka zeptali na pár otázek.
Začala se vysílat další řada oblíbeného pořadu Rozpal to, šéfe! Na co se mohou diváci těšit?
Spousta dobrého jídla, zajímaví hosté a jejich oblíbený Zdeněček... :-)
Co vy a grilování? Co grilujete nejraději?
Je mi to jedno, griluji vše, do kopce, z kopce, po rovině i v pohybu.
Je něco, o čem jste přesvědčený, že grilovat opravdu nejde?
Nezkoušel jsem ledovou tříšť... :)
V čem se u grilování dělají největší chyby a čeho by se měli domácí kuchaři vyvarovat?
Kupují levné suroviny a dohánějí chuť umělými dochucovadly.
Grilů existuje celá řada. Jaký typ upřednostňujete vy? Jaký typ je nejvhodnější pro domácí grilování?
Já mám nejraději plyn, je to rychlejší a čistší způsob grilování. Modelů je ale tolik, že si vybere každý.
Vychází vám nová kuchařka s jednoduchým názvem – Grilování. Kolikátá vlastně už vlastně je a co v ní čtenáři najdou?
Tahle kniha je o všem, co jsem zatím o grilování pochopil. Z mého vydavatelství je druhá a myslím, že zatím nejlepší...
Lze říct, podle jakého klíče jste ji sestavoval?
Vybrali jsme 100 nejlepších a ještě to vylepšili. Přidali jsme 40 zbrusu nových neotřelých receptů. Bonusem navíc jsou QR kódy u každého receptu, díky kterým se vám budou snadněji nakupovat potřebné suroviny.
Jaké recepty v ní čtenáři najdou?
Drahé i levné, přidali jsme kapitolu WOK , která se myslím skvěle hodí. Všechno je jednoduché, ale ne hloupé, je to skutečně pro každého. Kupte si ji a uvidíte.