Tak to si nenechte ujít Chillibraní! Již třetí ročník Mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého – Chilližrout 2014 se koná 6. září v Brně v areálu koupaliště Riviéra.

Tak to si nenechte ujít Chillibraní! Již třetí ročník Mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého – Chilližrout 2014 se koná 6. září v Brně v areálu koupaliště Riviéra.
Můžete se těšit na jedinečnou show s padesáti soutěžícími, hotfood občerstvení, degustaci omáček spojenou s hodnocením, soutěž o certifikát znalce chilli, spoustu zábavy od rána až do noci v krásném prostředí.
Před pár lety se v Čechách začala tvořit chilli komunita v rámci jednoho internetového fóra, které sdružovalo pěstitele, amatérské kuchaře, labužníky a prostě milovníky chilli. Časem jsme se chtěli sejít někde osobně a podebatovat hromadně u piva, zhodnotit zahrádkářův rok, předat si tipy na pěstování a společně si „vypálit huby“. Tak nás napadlo uspořádat na konci sezony sraz s tím, že si tam můžeme otestovat, kdo na tom jak je s výdrží.
A protože tady žádná soutěž na úrovni nebyla a bratři ze Slovenska se připojili také, dohodli jsme se, že uspořádáme první mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého. Název byl prostý, avšak trefný – Chilližrout, protože tak se jmenuje nejširší komunita milovníků pálivého v ČR – Chilližrouti. Na první ročník jsme si pronajali klubovnu, kam se mělo vlézt asi 80 lidí, ale přišlo jich 400, takže jsme to celé přesunuli ven, na břeh Brněnské přehrady.
Pak zapracovala média, proběhly nějaké rozhovory, návštěvy TV, magazíny, články a najednou se v těch našich končinách zvedla vlna, po které jsme ani tak moc netoužili, ale vítali jsme ji. A to hlavně kvůli tomu, že nesmyslů a mýtů kolem chilli bylo do té doby napsáno víc než článků, jež by odpovídaly realitě, která je tak krásná a nemá nic společného s propálenými žaludky, ztrátou chuťových buněk nebo že tato úžasná užitečná plodina může člověka zabít..
Poté se zrodil nápad uspořádat festival milovníků pálivého – Chillibraní. Celá akce není a neměla by být jen o soutěži v pojídání, ale i prezentací chilli jako všestranné a nejúžasnější zeleniny. Rozhodli jsme se oslovit některé hotfood restaurace, o kterých víme nebo jsme slyšeli, že jsou dobré, a přesvědčili je o tom, že prezentace a nasycení našich žaludků bude správná volba. Ti, kteří nás vyslyšeli, odcházeli s díky, prázdnými ledničkami a „ahoj za rok nás tu máte znovu“. Vliv na to mělo nepochybně to, že jsme počítali s cca 1000–1500 návštěvníky. Došly necelé tři tisíce a spousta se jich už nevlezla, nezaparkovala. Také nám došlo, že se co do počtu návštěvníků posunula celá akce na přední místa hotfood festivalů pořádaných v Evropě.
O další posun k lepšímu se pokusíme i při letošním třetím ročníku, kdy jsme změnili místo pořádání na krásný areál brněnského koupaliště Riviéra, který pojme několik tisíc lidí a přilehlá parkoviště taky. Připravené je tříúrovňové pódium s obří obrazovkou, výčepy jsme svěřili pivovaru, sehnali další restaurace a poskytovatele občerstvení, vymysleli degustaci chilli omáček s hodnocením, děti dostanou kromě stávajícího hřiště i trampolínu a skákací hrad a vše jsme koncipovali tak, že i kdyby pršelo, hodně z nás nezmokne. Více informací ZDE.
Autor: Petr Klemeš
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.
Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů
prima-cnn-news
prima-zeny
prima-zoom
prima-fresh
prima-cool
playboy
lajk
prima-living