Uspořádejte burgerové hody! Vychutnejte si hned 3 nové zajímavé chutě oblíbené masové pochoutky. Jde se na to!
Variace 3 nových burgerů, které rozšíří váš grilovací repertoár!
Gourmet Teriyaki Burger
Základem dobrého burgeru je samozřejmě kvalitní maso. Ale to, co z burgeru udělá nezapomenutelný zážitek, jsou suroviny, které k masu přidáte. A tahle kombinace aspiruje na vítěze letošního léta. Nasládlá zkaramelizovaná cibule, křupavá čekanka, jemné avokádo a maso opečené ve výrazné omáčce. Tomu se nedá odolat :)
Suroviny: • 2 lžíce rostlinného oleje • oříšek másla • 2 velké červené cibule nakrájené na kolečka • 2 lžíce hnědého cukru • 500 g kvalitního mletého hovězího masa • 2 lžíce jemně nasekané čerstvé pažitky a tymiánu • 8 lžic Kikkoman Teriyaki omáčky s pečeným česnekem • 1 malá nasekaná čekanka • 4 burgerové housky rozpůlené a opečené • 2 avokáda
Postup: 1. Na pánvi rozpalte lžíci oleje a másla, přidejte nakrájenou cibuli a cukr. 2. Na mírném plameni po dobu 30 minut duste, dokud cibule nezkaramelizuje. 3. Mleté maso smíchejte s bylinkami a dochuťte. 4. Vytvarujte 4 hamburgery. 5. Rozpalte zbývající olej na pánvi a pečte maso 3-4 minuty po každé straně. 6. Snižte teplotu a přidejte Kikkoman Teriyaki omáčku s pečeným česnekem. 7. Smažte hamburgery další 2 minuty. 8. Spodní stranu housky zakryjte čekankou, přidejte maso, lžíci omáčky, která zůstala na pánvi, karamelizovanou cibulku, avokádo a zakryjte horním dílem housky.
Veggie Teriyaki Burger
I bez masa můžete připravit vynikajicí burger. Dobře dochucený grilovaný lilek a opečený kyperský sýr halloumi je zkrátka geniální kombinace, kterou rád ochutná i masožravec!
Suroviny: • 2 malé lilky, nakrájené na 8 koleček • 4 lžíce olivového oleje • 8 lžic Kikkoman Teriyaki BBQ omáčky s medem • 250 g sýra halloumi, nakrájeného na 8 částí • 4 sezamové bulky, rozpůlené a opečené • 4 hrsti rukoly
Postup: 1. Kolečka lilků potřete olejem. 2. Vložte na pánev a opékejte 4 minuty po každé straně. 3. Snižte teplotu a přelejte lilek Kikkoman Teriyaki BBQ omáčkou s medem. 4. Smažte 2 minuty. 5. Zatím ogrilujte plátky sýra halloumi. 6. Spodní stranu opečené housky zakryjte rukolou, přidejte 2 plátky lilku, lžíci zbylé omáčky z pánve, sýr halloumi a zakryjte horním dílem housky.
Classic Teriyaki Burger
Klasický burger se sýrem, rajčetem, cibulí a salátem získá neodolatelný švih, pokud maso opečete ve výrazné Teriyaki omáčce.
Suroviny: • 1 lžíce rostlinného oleje • 4 hovězí hamburgery • 4 sezamové bulky, rozpůlené a opečené • 8 lžic Kikkoman Teriyaki omáčky s praženým sezamem • 4 plátky čedaru • ½ červené cibule nakrájené na kolečka • 1 velké rajče nakrájené na plátky • římský salát
Postup: 1. Na pánvi rozehřejte olej a opečte hamburgery. 2. Snižte teplotu a zalijte maso Kikkoman Teriyaki omáčkou s praženým sezamem. 3. Opékejte další 2 minuty. 4. Na každý hamburger položte kousek sýra a nechte roztát. 5. Na housku položte římský salát, cibuli a rajče, nakonec přidejte hamburger. 6. Hamburger polijte Kikkoman Teriyaki omáčkou s praženým sezamem a zakryjte horním dílem housky.