Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Časopis
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cuketa
  • Kam za pivem
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Tradice našich babiček
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Časopis
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cuketa
    • Kam za pivem
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Tradice našich babiček

Nejlepší recept na boloňské špagety krok za krokem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Jednoduchá dýňová polévka

Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub

Gastro akce a food festivaly
Tereza Pánková

Hit týdne

Další hity

Živáňská vepřová pečeně

Živáňská vepřová pečeně
Koprová omáčka
Nepečený piškotový dort s tvarohem a jahodami
Populární
Nepečené mini dortíky s jahodami a krémem z bílé čokolády
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
Citronovo-medová vepřová žebírka s brambory a fenyklem podle Jamieho Olivera
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku

Jídlo a trhy slunného Toskánska

Jídlo a trhy slunného Toskánska

Jídlo a trhy slunného Toskánska Zdroj: Tereza Pánková TASTYTALKINGS.COM

  • Zavřít

Jídlo a trhy slunného Toskánska Zdroj: Tereza Pánková TASTYTALKINGS.COM

Pokud milujete italskou kuchyni, budou se vám fotografie pokrmů z Toskánska rozhodně líbit. Nechybí těstoviny, pizza, ale ani dobroty z trhu.

V září jsem strávila týden v italském kraji, který zná jistě řada z vás: ano, mluvím o Toskánsku. Navštívila jsem Florencii, Sienu, Volterru, Pisu, San Gimignano, pláž u města Viareggio a bydlela v krásném penzionu Salvadonica v kraji Chianti. Procházky po městech se samozřejmě neobešly bez dobrého jídla a pití! Připravila jsem pro vás menší ukázku :)

Florencie

Ano, slyšela jsem o známém steaku "Bistecca alla fiorentina", ale já jsem v tomto městě poprvé ochutnala úplně něco jiného: lahodný pokrm Porchetta [porˈketta]. Tuto obrovskou porci vepřového masa jsem objevila na jednom z florentských trhů a všem milovníkům masa rozhodně doporučuji – vybrala jsem si krásně vypečený kus a i když jsem při toulkách po Florencii viděla "porchettu" na každém rohu, ta první byla na pohled nejvypečenější a nejkřupavější (měla jsem zkrátka štěstí). K tomu hroznové víno, focaccia a sklenka bílého vína; na tom všem jsem si pochutnala na lavičce v klidném parku – naprostý sen.

Otestovala jsem i jednu z místních restaurací, GustaPanino. Najdete ji na Piazza Santo Spirito a z předkrmů doporučuji především bruschettu s lososem a svěžím salátem. K tomu těstoviny s tuňákem a olivami a řada dalších dobrot. Pokud se do Florencie chystáte, určitě se zastavte. A stejně tak doporučuji místní trhy s jídlem, po cestě jsem jich viděla hned několik.

Relax s Aperolem ve městě Volterra

San Gimignano

V tomto středověkém městečku jsem obešla několik náměstí, nakoupila oleje, koření, kančí klobásky a spoustu dalších delikates, ale také poobědvala. A kde? V Ristorante Peruca. Nejvíc jsem si pochutnala na skvělém rizotu s mořskými plody, kterému vévodily krevety. Jako druhé jídlo jsem si dala salát, který by možná potřeboval lepší zálivku; nicméně kombinace hrušek, sýra, šunky a pinií byla chutná.

Viareggio

Během výletničení jsem se chtěla podívat i k moři a povedlo se. Válení na pláži jsem prokládala čtením knihy a samozřejmě jídlem. V jedné z místních plážových restaurací jsem si dala výborné těstoviny s pestem a oblíbené Fritto Misto. Ano, je to samé smažené, ale toto jídlo mám s válením u pláže spojené už od dětství a bylo hezké na to zavzpomínat.

A mnoho dalšího...

Nechybělo ani perfektní gelato (na tu kombinaci karamelu s pistáciemi myslím doteď), dále také ovoce z trhů, špagety Carbonara na náměstí v Sieně, Aperol Spritz v parku a také příjemné zpestření pobytu kurzem vaření. Pokud se vám zalíbí penzion Salvadonica, rozhodně si objednejte místní "italian cooking lesson" – já jsem si díky tomu konečně vyzkoušela přípravu domácích těstovin (konkrétně "garganelli"), pomohla při přípravě pokrmu Pollo "alla cacciatora" a ochutnala perfektní lehký dezert z ricotty, lískooříškového crumblu a čerstvého ovoce.

Už jste byli v Toskánsku? Jak jste si pochutnali? :)

Fotogalerie

Toskánsko

Vítejte u Tasty Talkings!

Jmenuji se Tereza Pánková a k psaní o jídle jsem začala tíhnout v prvním roce studia na vysoké škole. Tehdy jsem si uvědomila, že psané slovo a focení jsou pro mě to pravé! Nejlepší variantou k realizaci tohoto koníčku se nakonec stalo založení blogu! Ten můj se jmenuje TastyTalkings.com a najdete na něm recepty, články zaměřené na svět gurmánů a fotoreporty z cest. Psaní je zkrátka něco, čím bych se chtěla v budoucnu živit!

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky cestování tipy na jídlo

Návrhy pro vás

Předkrmy a chuťovky

Rychlá a snadná sýrová omáčka k nachos

Recepty

Kuřecí karbanátky s cuketou a parmezánem pečené v troubě

Polévky

Babí léto na talíři: Dýňovo-rajčatová krémová polévka

Maso

Kuře adobo: Filipínské národní jídlo chutná skvěle díky výrazné marinádě

Recepty

Bez masa: Květákové steaky zapečené s čedarem

Sladké

Plněné briošky z kynutého máslového těsta se skořicovou náplní

Předkrmy a chuťovky
6

Křupavé grissini tyčinky z kynutého těsta podle Pavla Berkyho

Maso

Večeře z jednoho pekáče: Plněné kuřecí roládky pečené s batáty


Přečtěte si také

Novinky

Mixér: oslava sladkých makronek, famózní mušle nebo nová restaurace s italskou kuchyní

Tradice našich babiček

Vánoce v klidu: Začněte s dárky včas! S BELIS potěšíte všechny, kdo rádi vaří

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Jak uskladnit vyloupané vlašské ořechy, aby dlouho vydržely

Předkrmy a chuťovky

Rychlá a snadná sýrová omáčka k nachos

Recepty

Kuřecí karbanátky s cuketou a parmezánem pečené v troubě

Novinky

Poznejte 5 tradičních odrůd vína, kterým se v Čechách a na Moravě daří nejlépe. S čím je ideálně kombinovat?

Polévky

Babí léto na talíři: Dýňovo-rajčatová krémová polévka

Maso

Kuře adobo: Filipínské národní jídlo chutná skvěle díky výrazné marinádě

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Recepty

Domácí vaječné těstoviny – základní recept i ochucené varianty

Těstoviny

Skromně a chutně: Těstoviny cacio e pepe ricotta podle Pasta Queen

Přílohy

Gnocchi alla Sorrentina – domácí bramborové noky s rajčatovou omáčkou a mozzarellou podle Pasta Queen

Sladké

Plněné briošky z kynutého máslového těsta se skořicovou náplní

Sladké
10

Černá roláda s kakaem a čokoládou podle Cukrařinky

Recepty

Meruňkový koláč s křupavou drobenkou s pekanovými ořechy

Maso

Kuře adobo: Filipínské národní jídlo chutná skvěle díky výrazné marinádě

Maso

Večeře z jednoho pekáče: Plněné kuřecí roládky pečené s batáty

Maso

Jíme zdravě s dětmi: Masová sekaná s cuketou, rýží a mrkví

Polévky

Babí léto na talíři: Dýňovo-rajčatová krémová polévka

Home & Decor

Kvalitní kuchařský nůž vám usnadní přípravu pokrmů

Maso

Večeře z jednoho pekáče: Plněné kuřecí roládky pečené s batáty

Nápoje
6

Domácí broskvový sirup

Recepty

Bezinkový sirup z plodů bezu černého – posiluje imunitu a skvěle chutná

Nápoje

Tinto de Verano – španělský letní drink z červeného vína

Ryby a mořské plody

Fritované olihně se solí a pepřem v asijském stylu

Saláty
8

Salát s rybí paštikou, marinovanou červenou řepou, koprem a křenem

Ryby a mořské plody

Skromně a chutně: Bramborový koláč s uzenou makrelou

Polévky

Babí léto na talíři: Dýňovo-rajčatová krémová polévka

Polévky

Dubáková polievka s osúchom aneb Polévka z hříbků s nákypem z brambor se zakysankou

Polévky

Dýňová polévka s pivem a sýrem – oblíbená klasika v novém kabátku

Předkrmy a chuťovky

Rychlá a snadná sýrová omáčka k nachos

Předkrmy a chuťovky
6

Křupavé grissini tyčinky z kynutého těsta podle Pavla Berkyho

Předkrmy a chuťovky

Jemná játrová paštika se švestkovým želé

Recepty

Bez masa: Květákové steaky zapečené s čedarem

Recepty

Nakládaný houbařský hermelín à la kulajda

Vegetariánské

Křupavé tofu smažené na pánvi se sladkokyselou omáčkou v asijském stylu

Nápoje
6

Domácí broskvový sirup

Recepty

Bezinkový sirup z plodů bezu černého – posiluje imunitu a skvěle chutná

Zavařeniny

Zavařujeme: Švestkový džem s vůní perníčků

Saláty

Green Goddess aneb božský zelený dresink je jednoduchý a hodí se skoro na všechno

Saláty
8

Salát s rybí paštikou, marinovanou červenou řepou, koprem a křenem

Recepty

Utopencův salát se špekáčky a kysaným zelím

Drůbež

Šumavská pečená kachna s houbovou omáčkou a krupicovými knedlíky

Maso

Vepřová líčka v krémové omáčce z lesních hříbků s domácími špeclemi s opečenou slaninou

Přílohy

Tak trochu jiné halušky s brynzou, slaninovým pyré, zeleninou a bramborovou slámou

prima-cnn-news

Rusové ze mě vymlátili duši. Islámský stát je proti nim banda skautů, líčí krutě mučený Brit Být straníkem už není in, shodují se politologové. Z popularity SPD jsou překvapeni REPORTÁŽ: V nejmenším městě na světě pijí brandy se jmelím a trochu se bojí přívalu turistů

prima-zeny

Honza Dědek vzpomíná na největší výzvu. V roli hosta ho Jan Kraus pořádně vyškolil Návštěvníci se musí protáhnout mezi nahými těly. Výstava kontroverzní umělkyně šokuje Tiktokerka Anna Dvořáková by chtěla domů sluhu. Na kolegu prozradila, že v zákulisí štěká

prima-zoom

Kdo byl nejbohatší sportovec historie? Žralok dostal zálusk na lachtana. Podívejte se, kdo v napínavém souboji zvítězil Utahraptor byl krutým lovcem. Podívejte se, jak líčil na kořist

prima-fresh

Mixér: oslava sladkých makronek, famózní mušle nebo nová restaurace s italskou kuchyní Vánoce v klidu: Začněte s dárky včas! S BELIS potěšíte všechny, kdo rádi vaří Jak uskladnit vyloupané vlašské ořechy, aby dlouho vydržely

prima-cool

Stallone přiznal velkou chybu Kazmův milion dolarů může jít na dobrou věc. Slavný bavič byl vyzván, aby pomohl zachránit nemocného Martínka Harry Potter: Nejnovější informace o seriálu slibují jednu klíčovou věc

playboy

Co vás čeká v říjnovém čísle časopisu Playboy? Playmate a pictorialy říjnového vydání Thermes Marins de Saint Malo: Trendy na TikToku se mění, touha po kvalitní péči zůstává

lajk

Zpěvačka Tereza Kerndlová je těhotná, začali spekulovat její fanoušci Jaromír Soukup jen zírá, jak si Agáta užívá s Dopitou. Ten je u ní jako doma Výsměch a totální ponížení? Kráska tvrdí, že Muradov ke své Sabině shání bokovky

prima-living

Co dělat, když pes kašle. Na vysoce nakažlivý psincový kašel platí i bazalka a heřmánek Jak vyčistit skvrny od červené řepy. Vyzkoušeli jsme hned několik postupů. Fungují všechny Smíchat, rozhodit a zasadit! Pár nápadů, jak si na podzim pohrát s cibulkami jarních cibulovin

Populární témata

Nejlepší filmy 2022 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby Mafia Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Partička Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Filmy od Marvelu Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.