Velikonoce jsou za dveřmi a s nimi přichází i řada speciálních akcí. Restaurace chystají velikonoční menu, cukrárny připravují jidáše a mazance pro zákazníky. A naše dnešní tři tipy nejsou o ničem jiném! :)
3 tipy na velikonoční akce
Přijďte na velikonoční brunch do Pohostince Karlín
Restaurace Pohostinec Karlín připravuje již tradičně sobotní brunche. Na sobotu 20. dubna však podnik nachystal speciální velikonoční menu, které se bude servírovat od 11 do 14.30 hodin. Pochutnat si budete moci neomezeně na skvělé velikonoční nabídce. Speciality budou doplněny servírovanými chody v ceně. Na velikonoční brunch můžete dorazit s celou rodinou. Pro děti má restaurace připravený skvělý dětský koutek i speciální dětský bufet. V ceně brunche je zahrnuta konzumace domácích limonád, vody a prosecca.
Cukrář Lukáš Skála se chystá na Velikonoce
Lukáš Skála, po kterém je cukrářská továrna pojmenována, připravuje veškeré velikonoční sladkosti od základních surovin. I přesto, že zákusky ohromují moderním vzhledem, jejich kořeny tkví v klasických receptech, které Skála převzal od svého otce. „U výroby našich mazanců, jidášů a velikonočních vajíček vycházíme z původních receptur, kdy se ještě běžně používalo máslo a nikdo nepekl s rostlinnými tuky a jinými podobnými náhražkami,“ popisuje Lukáš základy své práce. Před velikonočními svátky připraví pro své zákazníky více než 200 mazanců a 200 velikonočních beránků, některé z nich budou polité kvalitní francouzskou čokoládou Valrhona, kterou Lukáš s oblibou používá u většiny svých zákusků. Z té vyrobí i čokoládová velikonoční vajíčka a legendární naštvaná kuřátka. Nově zařazuje do velikonočního sortimentu žlutá kuřátka s máslovým krémem, lískovým griliášem a citronovou polevou.
Velikonoce v Tritonu
Na výlet můžete vyrazit do jeskyně na Václavském náměstí v Praze. Šéfkuchař Tomáš Horák pro vás připravil speciální velikonoční menu. Ochutnat můžete:
Amouse bouche
Úhoř na dva způsoby / uzená šlehačka / okurka / hruška-vanilka / petrželka / šafrán / Bauchant Orange želé
Červená řepa / kozí sýr / Cassis / crème fraiche / bylinky / krutony
Pomalu pečená perlička se špekovým obalem / dýňové pyré / Cassis jus / plněný smrž / hrášek / zelený chřest
Lemon – Yuzu Tarte / mango / Tahiti Vanille / citronový chips
Variace francouzského másla – Jean-Yves BORDIER, máslo z mléka zemědělských farem v Bretani a Normandii
PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ
redaktorka FTV Prima