4 zajímavé a praktické tipy, jak co nejsnadněji povolit máslo

Máte rádi pečení, ale někdy zapomenete, že máslo musí být do řady receptů povolené? Anebo zbožňujete krajíc chleba namazaný máslem, ale přímo z lednice na to není zrovna ideální? Máme pro vás 4 tipy, díky kterým celý proces značně urychlíte.

Způsobů totiž existuje hned několik. Záleží jen na vás, který zrovna zvolíte. A nemáme samozřejmě na mysli jen položení kostky másla na kuchyňskou linku, kde bude ležet nezbytně dlouhou dobu. Tak jdeme na to!

  • 1. Nad horkou vodou

První řešení této zapeklité situace je vcelku jednoduché. Stačí si ohřát rendlík s vodou, a to těsně pod bod varu. Poté ho sundejte z plotny, položte na něj kovovou misku a do ní vložte kus másla. Díky teplu postupně povolí, ale dávejte na něj pozor, aby se úplně nerozpustilo.

  • 2. Hoďte ho do kuchyňského robota

Pokud často pečete, nejspíš máte kuchyňského robota doma. Nakrájejte kostku másla na menší kousky, ty nasypte do mísy od robota a připojte plochý šlehač. Šlehejte na středně nízkou rychlost cca 3 minuty. Poté otřete máslo ze stran mísy a pokračujte ve šlehání asi 1–2 minuty.

  • 3. Pomozte si struhadlem

Možná by vás to ani nenapadlo, ale snadno vám může posloužit i obyčejné struhadlo. Stačí vyndat ztuhlou kostku z lednice nebo mrazničky a nastrouhat máslo nahrubo. Jako když si připravujete sýr. Pak ho už jen rozprostřete na pečicí papír a nechte povolit.

  • 4. Sáhněte po válečku

Poslední tip je trochu fyzicky náročnější! Respektive, budete k tomu potřebovat váleček a trochu „hrubší“ síly. Kus másla vložte do plastového sáčku se zipem, uzavřete a za pomoci válečku ho několika opatrnými údery začněte zplošťovat. Stačí třeba jen tři rány, nemusíte se nijak rozvášnit. Na závěr ho nechte ještě pár minut na lince.

Tak schválně, který z těchto tipů vyzkoušíte jako první?

Zdroj: www.thekichn.com, redakce; zdroj foto: Unsplash & Pixabay

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty