Doba, kdy jsme domácí přípravu burgerů na grilu znali jen z amerických filmů a seriálů, je už dávno pryč. Burgery dnes u zkušenějších domácích vládců grilu patří k oblíbenému zpestření menu pro rodinu i pro návštěvy.

3 tipy, jak na šťavnatý burger jako z restaurace Zdroj: se souhlasem Aleše Otýpky
Doba, kdy jsme domácí přípravu burgerů na grilu znali jen z amerických filmů a seriálů, je už dávno pryč. Burgery dnes u zkušenějších domácích vládců grilu patří k oblíbenému zpestření menu pro rodinu i pro návštěvy.
Burgerové polotovary si různě velké a ochucené můžete běžně pořídit v obchodech. Pokud ale chcete zazářit a navíc připravit burgery pro své hosty tak, jak je mají rádi, je lepší použít prvotřídní české hovězí mleté maso (například od Poličky), které má dostatek tuku, sůl, pepř a případně trochu koření (nebojte se experimentovat s chilli, sušenými bylinkami apod.). Pak už můžete vytvářet varianty pro děti i dospělé.
Burgery tvarujte do větších placiček, teplem se na grilu totiž stáhnou. Z příliš vysokého burgeru byste měli ve výsledku spíš hroudu. Maso pokládejte na předem rozpálený gril, aby se prudkým opečením stáhlo a udrželo šťavnatost. Poté hlídejte jeho zahnědnutí z obou stran. Délku grilování volte, stejně jako u stejků, podle toho, jak to mají jednotliví strávníci rádi. Rozhodně maso nepropichujte, aby neutekla šťáva.
Nezapomeňte před servírováním opéct i rozkrojenou bulku dokřupava, aby se použité omáčky, kečup nebo tatarka nevsákly dovnitř. Před dokončením opečení masa na něj můžete položit plátek sýra, aby se hezky roztál, případně bokem opéct i plátky slaniny, cibule či jiné zeleniny a vytvářet své vlastní originální recepty.
3 tipy, jak na šťavnatý burger jako z restaurace 2
redaktorka FTV Prima
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.
Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů
prima-cnn-news
prima-zeny
prima-zoom
prima-fresh
prima-cool
playboy
lajk
prima-living