Slávky po baskicku s chorizem, slávky na avokádu nebo pečené slávky na borovicovém jehličí. Už se vám sbíhají sliny a vaše duše (a žaludek) gastronomického dobrodruha plesá nadšením? Pak si v kalendáři vyznačte týden od 23. do 29. září, kdy do desítek pražských restaurací přiveze food festival Prague Mussel Week 16 tun prvotřídních slávek z holandského Yerseke.
Prague Mussel Week se blíží. Zláká vás na netradiční spojení chutí?
A i pokud mořským „potvorám“ zrovna neholdujete, zkuste jim tentokrát dát šanci. Jedná se totiž o klenot mezi superpotravinami, který díky festivalu můžete ochutnat za poloviční cenu.
Milujete v jídle netradiční a nečekané kombinace? Pak na konci září zavítejte do Prahy a nechte se unést na vlně plné chutí moře. V desítkách pražských restaurací pro vás budou připravena speciální menu, v nichž v hlavní roli zazáří prvotřídní holandské slávky, které pro pilotní ročník festivalu Prague Mussel Week přiveze do Česka společnost HOPI CEE FISH HUB. Ty pro vás šéfkuchaři zapojených restaurací zkombinují s rozličnými ingrediencemi do desítek lahodných a někdy možná až překvapivých kombinací. Přijďte ochutnat například slávky s estragonem a nakládanými houbami, slávky po baskicku s chorizem, slávky s avokádem či pečené slávky na borovicovém jehličí.
Festival Prague Mussel Week si klade za cíl ukázat lidem, že mušle nejsou luxusním nedostupným zbožím a že je lze snadno sehnat i u nás ve vnitrozemí. Zároveň těm, kdo s mořskými plody dosud nemají příliš zkušeností, nabídne možnost vychutnat si je v profesionálním provedení. Každý zájemce si navíc na webu může zdarma vygenerovat slevový voucher, s nímž ve vybrané restauraci získá na mušlové menu slevu celých 50 %.
Slávky na každý stůl
Prague Mussel Week podporuje řada kulinářských hvězd jako kupříkladu Roman Vaněk, Filip Sajler, Kristina Nemčková, Lea Skálová, Martin Staněk či Jiří Schwarz a nově také online průvodce po restauracích Restu. „Budeme velmi rádi, pokud si třeba i díky Prague Mussel Weeku slávky najdou cestu na váš stůl. Jsou totiž ještě zdravější než mnohé superpotraviny, navíc jde o čistý přírodní produkt, navzdory mýtům jsou levné a jejich příprava je úžasně snadná. A proč si vybrat zrovna holandské mušle? Oproti mušlím z jiných producentských zemí mají v průměru až o pětinu více masa v poměru k lastuře,“ prozrazuje Jan Škoda, PR & Marketing Manager HOPI HOLDING, a. s.
redaktorka FTV Prima