3 tipy na zářijové gastroakce: chillibraní, týden mušlí a festival plný jídla

Září by nám mohlo nabídnout vcelku příjemné počasí, které je na gastroakce jako stvořené. Inspirujte se našimi 3 tipy a překvapte své chuťové buňky!

MiniCHILLIBRANÍ v Björnsonově sadu

Oblíbené Chillibraní má pro letošek trochu jiný kabát. Situace s COVID-19 značně komplikovala plánování a přípravy všech velkých kulturních akcí, ale v tomto případě vše dobře dopadlo a Chillibraní vypukne již tuto sobotu 5. září! Menší, na jiném místě, ale vypukne. Začátek je plánován na 11 hodinu, a to za každého počasí.

Jak to letos bude vypadat?

Björnsonův sad v Brně (u Piknikboxu) bude volně přístupný a jeho prostory zaplní stánky, ve kterých bude k dostání spousta skvělého jídla a pití. Na výběr bude z pálivých i nepálivých, sladkých i slaných dobrot. Na čepu budou řemeslná piva z minipivovarů a ke koupi také nejrůznější chilli omáčky, čerstvé papričky, sazeničky, věci potřebné k pěstování a pro ty největší nadšence je připravena novinka v podobě merche.

Co všechno bude k mání na chillimarketu?

Prodejci, kteří nám potvrdili svou účast na MiniChillibraní, jsou: Piknikbox, Chilli Peterson Hot Sauces, Chillimaga, Zach's pesto & chilli, Huhuchilli, Chilli omáčky od náčelníka, Palíto, Lakyho Chilli, World of Chilli, My-Chilli, Chilis, HazMat Foods, Hromčík Dalibor, DiviNero, Vinařství Pavlica, U Dřeváka Beer&Grill, Kremrole, Království makronek, Čokoládové lanýže Tereza, Madhuban, Werner Zuglauer, Corndogs, 5SEMEN a chilli omáčky Keygoes Company. Takže se rozhodně je na co těšit.

Moře chutí se vrací. V září odstartuje druhý ročník festivalu Prague mussel week

Ve dnech 21. až 27. září Česko opět zaplaví moře chutí. Nejen do hlavního města se ve svém druhém ročníku vrátí úspěšný food festival Prague mussel week, který uvede příznivce dobrého jídla do delikátního světa holandských slávek. Zájemci si letos nově budou moci vychutnat mušle kromě Prahy i v dalších krajích. Stačí jim vygenerovat si voucher na webu akce, oproti loňsku bude moci každý nově využít 1+1 porci slávek zdarma.

S ním poté mohou lidé zamířit do několika desítek pražských restaurací v klasických třech cenových kategoriích: Luxury (luxusní restauranty), Money for Value (střední cenová kategorie) a Bistro (dobrá kvalita za příznivou cenu) + v také v nové Out of Prague.

Proč ochutnat slávky?

Tak jako všechny mořské plody jsou slávky především mimořádně zdravé. Díky Prague mussel weeku budete mít možnost ochutnat maximálně čerstvé slávky prvotřídní kvality. Od holandských producentů z města Yerseke do Prahy doputují již za 18 hodin od výlovu. V zapojených restauracích se jejich přípravy zhostí zkušení šéfkuchaři, a zájemcům se tak nabídne pestrá paleta chutí. Loni se například podávaly slávky s estragonem a nakládanými houbami, slávky po baskicku s chorizem, slávky s avokádem či pečené slávky na borovicovém jehličí.

O Prague mussel week

Festival Prague mussel week si klade za cíl ukázat lidem, že mušle nejsou žádným luxusním nedostupným zbožím, ale chuťově výbornou, nutričně hodnotnou a zdraví prospěšnou součástí každodenního jídelníčku. Zažijte s námi pravé moře chutí na jazyku!

Restaurace Hard Rock Cafe® a její nevšední festival

Hard Rock International představil nový projekt, který má hostům připravit nevšední zážitek. Vůbec poprvé se koná Hard Rock Cafe® Festival 2020, který probíhá od 29. srpna do 25. září v Hard Rock Cafe Praha. Pro návštěvníky je připraveno speciální festivalové menu, festivalový koutek, večery s DJs a také fotokoutek s tematickými rekvizitami. To vše samozřejmě probíhá v souladu s veškerými hygienickými opatřeními.

Pro hosty, kteří se budou chtít připojit k zábavě přímo z domova, Hard Rock Cafe představuje desetidenní virtuální festivalovou sestavu, jež je k dispozici do 7. září na globálních stránkách značky Facebooku a Instagramu. Akce je určena pro ty, kteří se rozhodnou užít si oblíbené jídlo Hard Rocku® doručené prostřednictvím služeb damejidlo.cz a wolt.cz. Živé DJ sety, exkluzivní zákulisí s šéfkuchaři Hard Rock Cafe, virtuální jízda na ruském kole jsou jen hrstkou vzrušujících aktivit zařazených do programu na sociálních sítích. To vše najdou milovníci HRC pod hashtagem #HardRockCafeFestival2020.

Festivalové menu je sestaveno převážně z jídla, které se dobře sharuje s přáteli. V nabídce tak nechybějí křupavé letní závitky, grilovaná křidýlka, miniburgery, hot dogy, tacos a další dobroty. Na své si přijdou také milovníci letních osvěžujících koktejlů.

Tereza Pánková

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty