3 tipy na podzimní gastroakce: halloweenské slavnosti, veganský street food a první husička

Nějakou dobu jsme pro vás nepřipravili tipy na gastro akce, tak jsme se to rozhodli napravit! Čekají na vás halloweenské slavnosti v Manifestu, veganské speciality nebo pečené husička.

Novinky podzimní sezony v marketech Manifesto

Pro nadcházející týdny se oba markety Manifesto na Smíchově a Florenci zahalily do podzimního kabátu, tak aby si bylo možné venku posedět bez ohledu na počasí. Návštěvníci si mohou znovu rezervovat útulná průhledná iglú – na Florenci jich vyrostlo sedm, na Smíchově šest – a vychutnat si horké nápoje a pokrmy na zahřátí v teplé záři venkovních ohřívačů. V české porcelánce se také právě dokončuje zbrusu nová kolekce šálků s motivem Manifesta, v nichž se bude podávat svařené víno namísto papírových jednorázových kelímků – Manifesto jde zase o krok dále ve své misi udržitelnosti.

Nově tu najdete speciality francouzské kuchyně od Le Petit Bouillon, krémové polévky a chlebíčky na zcela novém menu od Zátiší i brunchové menu u expertů na burgery The Craft. Malí i velcí se mohou vypravit na Halloween 31. října a Día de los muertos 1. listopadu. Manifesto se také připojí k oslavě svobody na Velvet Party 15. listopadu konané k blížícímu se výročí Sametové revoluce. Chce tak vyzdvihnout hodnoty jako svobodu a možnost volby, které tomuto konceptu kolují v žilách. Manifesto se urodilo v hlavě Američana, podporuje v rozjezdu mladé podnikatele v gastronomii a v Praze se stalo živoucí křižovatkou rozmanitosti – to vše by býval před Listopadem jen nedostižný sen.

Veganský street food na Jiřáku

Pokud se vyhýbáte masu, můžete se v sobotu 2. listopadu vydat na trhy na Náměstí Jiřího z Poděbrad, které se řadí mezi jedny z nejlepších v Praze. Bude tam na vás čekat pojízdné bistro VEGANGRILL, jehož moderní koncept je zaměřený na street food. Přijeďte ochutnat s láskou připravované burgery nebo vegdogy přímo do ruky. Zdejší farmářské trhy jsou letos zaměřené více ekologicky a zero waste.

Husí zabijačka v pivovarské restauraci OSSEGG

Svatomartinské hody a husa neodmyslitelně patří k oslavě svátku sv. Martina. V pivovarské restauraci OSSEGG na to jdou ale trochu jinak. Vezměte letos svou rodinu a přátele a vyzkoušejte luxusní husí zabijačku! Na závěr vše můžete spláchnout skvělým pivem OSSEG z místního pivovaru, na čepu bude připravený skvělý Svatomartinský speciál 14°.

Z předkrmů na vás čeká husí tlačenka nebo grilované husí mini jelítko a jaternčika. Ke všemu servírují vyhlášený domácí chléb OSSEGG, který si zde pečou sami z pivovarských kvasnic.

Z polévek nebude chybět husí bílá zabijačková nebo husí kaldoun. Z hlavních jídel zase husí stehno nebo husí zabijačkový gulášek. Objednat si zároveň můžete svatomartinskou hostinu pro 4–6 osob. Akce začíná už 5. listopadu.

PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ

Tereza Pánková

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty