Nějakou dobu jsme pro vás nepřipravili tipy na gastro akce, tak jsme se to rozhodli napravit! Čekají na vás halloweenské slavnosti v Manifestu, veganské speciality nebo pečené husička.
3 tipy na podzimní gastroakce: halloweenské slavnosti, veganský street food a první husička
Novinky podzimní sezony v marketech Manifesto
Pro nadcházející týdny se oba markety Manifesto na Smíchově a Florenci zahalily do podzimního kabátu, tak aby si bylo možné venku posedět bez ohledu na počasí. Návštěvníci si mohou znovu rezervovat útulná průhledná iglú – na Florenci jich vyrostlo sedm, na Smíchově šest – a vychutnat si horké nápoje a pokrmy na zahřátí v teplé záři venkovních ohřívačů. V české porcelánce se také právě dokončuje zbrusu nová kolekce šálků s motivem Manifesta, v nichž se bude podávat svařené víno namísto papírových jednorázových kelímků – Manifesto jde zase o krok dále ve své misi udržitelnosti.
3 tipy na podzimní gastroakce: halloweenské slavnosti, veganský street food a první husička 1 Zdroj: TZ
Nově tu najdete speciality francouzské kuchyně od Le Petit Bouillon, krémové polévky a chlebíčky na zcela novém menu od Zátiší i brunchové menu u expertů na burgery The Craft. Malí i velcí se mohou vypravit na Halloween 31. října a Día de los muertos 1. listopadu. Manifesto se také připojí k oslavě svobody na Velvet Party 15. listopadu konané k blížícímu se výročí Sametové revoluce. Chce tak vyzdvihnout hodnoty jako svobodu a možnost volby, které tomuto konceptu kolují v žilách. Manifesto se urodilo v hlavě Američana, podporuje v rozjezdu mladé podnikatele v gastronomii a v Praze se stalo živoucí křižovatkou rozmanitosti – to vše by býval před Listopadem jen nedostižný sen.
Veganský street food na Jiřáku
Pokud se vyhýbáte masu, můžete se v sobotu 2. listopadu vydat na trhy na Náměstí Jiřího z Poděbrad, které se řadí mezi jedny z nejlepších v Praze. Bude tam na vás čekat pojízdné bistro VEGANGRILL, jehož moderní koncept je zaměřený na street food. Přijeďte ochutnat s láskou připravované burgery nebo vegdogy přímo do ruky. Zdejší farmářské trhy jsou letos zaměřené více ekologicky a zero waste.
3 tipy na podzimní gastroakce: halloweenské slavnosti, veganský street food a první husička 2 Zdroj: TZ
Husí zabijačka v pivovarské restauraci OSSEGG
Svatomartinské hody a husa neodmyslitelně patří k oslavě svátku sv. Martina. V pivovarské restauraci OSSEGG na to jdou ale trochu jinak. Vezměte letos svou rodinu a přátele a vyzkoušejte luxusní husí zabijačku! Na závěr vše můžete spláchnout skvělým pivem OSSEG z místního pivovaru, na čepu bude připravený skvělý Svatomartinský speciál 14°.
Z předkrmů na vás čeká husí tlačenka nebo grilované husí mini jelítko a jaternčika. Ke všemu servírují vyhlášený domácí chléb OSSEGG, který si zde pečou sami z pivovarských kvasnic.
3 tipy na podzimní gastroakce: halloweenské slavnosti, veganský street food a první husička 3 Zdroj: TZ
Z polévek nebude chybět husí bílá zabijačková nebo husí kaldoun. Z hlavních jídel zase husí stehno nebo husí zabijačkový gulášek. Objednat si zároveň můžete svatomartinskou hostinu pro 4–6 osob. Akce začíná už 5. listopadu.
PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ
redaktorka FTV Prima