3 tipy na lednové gastroakce: zabijačka, oslava nového roku a hody v Bangkoku

Tradiční zabijačka, oslavy nového roku a výlet do Bangkoku. Tipy na lednové akce jsou tu!

Zabijačky sněz, co můžeš

Vedle naprosté klasiky, jako jsou jitrnice a tlačenky přichází Vinohradský Parlament s novinkou, kdy si hosté mohou dát za 299 Kč „all you can eat“. V základu dostanou tři chody – vepřový sulc, polévku „prdelačku“ a zabijačkový talíř. Pokud nebudou mít dost, mohou si přidávat polévku, jitrnici, jelita nebo smažený vepřový jazyk do úplné sytosti. „Zabijačka neodmyslitelně patří k české kuchyni a my chceme našim hostům umožnit ochutnat všechny domácí výrobky, které zabijačka přináší. Vedle výše zmíněného se mohou těšit na světlou i krvavou tlačenku, prejt, škvarky, zabíjačkový guláš a mnoho dalšího,“ láká na akci Jan Pípal.

Bude probíhat vevnitř i venku, kde bude hrát harmonika a jídla se budou připravovat přímo před hosty, a to ve čtvrtek 23. ledna. Chybět nebude ani pravá domácí pálenka, čepovaná Plzeň a sladké jídlo k vyvážení chuti, konkrétně domácí tlačený koláč s povidly, švestkou a máslovou drobenkou.

Oslavy nového lunárního roku dle asijských zvyklostí

Den, kdy období prasete přejde do období krysy, letos připadá na sobotu 25. ledna. Pod vedením vietnamského kuchaře Kevina Nguyen Vieta bude restaurace Sia podávat 24. a 25. ledna speciální menu složené z vietnamských a čínských pokrmů, ve kterém nikdy nesmí chybět celá ryba s ocasem i hlavou, kdy hlava symbolizuje dobrý začátek a ocas šťastný konec čehokoliv, co rodinu v novém roce čeká.

Hosté si mohou vybrat buď degustační menu o třech chodech, kde nechybí jarní závitky, tradiční vietnamský rýžový koláč Banh Chung s mungo fazolemi a vepřovým masem nebo například Jiaozi, knedlíčky plněné hovězím masem s pažitkou a čínským černým octem. Druhou možností je zvolit pokrm à la carte, kdy šéfkuchař Jiří Štift doporučuje mořského vlka vařeného v páře s jarní cibulkou, sójovou omáčkou a sezamovým olejem.

Letíme na víkend do Bangkoku. Nástup v The Bistro!

Další oblíbená street food párty je tady. Bude voňavá, lehce pikantní a okouzlující. Aby ne, když nás tentokrát přenese do Bangkoku, který je považován za hlavní destinaci street food na celém světě. V jeho ulicích totiž nabízejí stovky nádherně voňavých, a ještě chutnějších, pokrmů. To nesmíte zmeškat. Zaleťte si s námi poslední lednový víkend (24. až 26. leden) do Bangkoku. Nástup v kosmopolitním The Bistro v Londýnské. A v pátek dokonce s DJ.

Těšit se můžete na skvostné pad thai nudle s krevetami a arašídy či na pikantní polévku z červeného curry s rýžovými nudlemi a krevetami. Street food menu doplní šťavnatý thajský rajčatový salát či křehký flank steak se smaženou rýží.

PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ

Tereza Pánková

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty