Chtěli byste si po delší době dopřát pořádný gurmánský zážitek? Určitě si to zasloužíte! Oslavte letos konec trochu bláznivého školního roku a začátek prázdnin netradičně. Tři známé restaurace připravily speciální akce, ze kterých si sednete na zadek...
3 tipy na červnové gastroakce: restaurace plné chobotnic, syrových ryb i ovocných knedlíků
Na domácí ovocné knedlíky do Vinohradského Parlamentu
Do 28. června vymyslel šéfkuchař Jan Pípal z Vinohradského Parlamentu speciální a chuťově nabité menu plné vyhlášených ovocných knedlíků. Na své si přijdou jak milovníci kynutých, které budou s jahodami, mandlovou drobenkou, jahodovou pěnou a lahodnou makronkou, odpalovaných, které budou plněny meruňkami sypanými karamelem s vanilkovou espumou, tak tvarohových s borůvkami, levandulovou zmrzlinou a omáčkou z javorového sirupu. Netrapte se s nimi doma a vyrazte na českou tradiční delikatesu do Parlamentu.
3 tipy na červnové gastroakce: restaurace plné chobotnic, syrových ryb i ovocných knedlíků 2 Zdroj: TZ
Chobotnice v kokosovém mléce pod taktovkou belgické restaurace Bruxx
Od včerejška do 30. června vám v Bruxxu naservírují delikatesy z podmořské hladiny. Milovníci mořských plodů se můžou těšit na překvapující přehlídku chutí a vůní, v nichž si hlavní roli střihnou chobotnice, krevety nebo kalamáry. Poškádlete své chuťové buňky chobotnicí vařenou v kokosovém mléce, grilovanými kalamáry s celerovými vločkami a lanýžovým olejem nebo divokými krevetami à la plancha s rybím fumetem, šafránovým aioli a domácí bagetou.
3 tipy na červnové gastroakce: restaurace plné chobotnic, syrových ryb i ovocných knedlíků 3 Zdroj: TZ
Vynikající fusion z asijské restaurace Sia
Pokud chcete zažít skutečnou exotiku a prožít nevšední gurmánský zážitek, vypravte se na „syrové“ menu do asijské restaurace Sia. Šéfkuchař Jiří Štift a sous chef Tomáš Homůlka vybrali na dny od 24. června do 3. července pokrmy pro skutečné labužníky. Čeká vás neobvyklá fusion variace asijských a latinskoamerických pokrmů sashimi a ceviche, připravované ze syrového rybího masa. Ceviche má s asijskou kuchyní společnou tradici už od 17. století, kdy emigranti z Asie začali v Jižní Americe míchat dohromady vlastní ingredience s místními. V Sie vám ho připraví z mořského vlka, tygřích krevet a mušlí sv. Jakuba.
redaktorka FTV Prima