Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jahody
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jahody
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Gastro akce a food festivaly
Gastro akce a food festivaly

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Bizarní chutě Vietnamu a blahodárné koktejly na festivalu Jakože, cože?!

JAKOŽE, COŽE?! představuje Madame Lyn

JAKOŽE, COŽE?! představuje Madame Lyn

  • Zavřít
JAKOŽE, COŽE?! představuje Madame Lyn

JAKOŽE, COŽE?! představuje Madame Lyn

Vietnamské drinky s vůni dálného orientu si pro festival neobvyklých chutí Jakože, cože?! připravila vyhlášená restaurace Madame Lyn. O té mezi milovníky asijské gastronomie koluje, že má jednu z nejlepších kuchyní v Praze.

Seznam.cz banner

Jakých 10 tajných ingrediencí patří do jejich speciálního tradičního koktejlu Che thap cam, se exkluzivně dozvíte jen u nás, a to ještě před festivalem!

Jmenuji se Ha Minh

„Jmenuji se Ha Minh a provozuji restauraci Madame Lyn. Restauraci jsem dal jméno po mojí ženě, naší skvělé šéfkuchařce.“ Takto majitel restaurace vysvětluje, jak celý příběh začal. Kdysi pracoval jako projektový manažer, hodně cestoval a byl neustále mimo domov. Přesto, že to byla práce zajímavá, rozhodl se změnit svůj život a být více se svojí rodinou. Hlavně pak se svým čerstvě narozeným dítětem. K dosavadní restauraci Red Hot Chilli známou především gurmánům z Karlína, otevřeli společně na Vinohradech Madame Lyn.

Jelikož před třemi lety nebyla v centru Prahy žádná vietnamská restaurace a my již měli zkušenosti s provozováním restaurace Red Hot Chilli, otevřeli jsme Madame Lyn.

Bylinky jedině ze Sapy

V Madame Lyn vám nabídnou jak tradiční, tak i moderní autentické asijské pokrmy. Zaměřují se hlavně na vietnamskou a thajskou kuchyni a mění nabídku podle dostupnosti sezonních surovin. „Naše jídla jsou připravována vždy z čerstvých a kvalitních surovin a hlavně si sami mícháme veškeré koření,“ popisuje Ha Minh. Zboží pochází především z Makra či od lokálních farmářů a pro bylinky se jezdí prý jedině do Sapy, známé vietnamské tržnice, kde se dá sehnat snad všechno na světě.

Nekončí to jen u vaření

„Největší odměnou za naši práci jsou pozitivní reakce zákazníků", doplňuje Ha Minh. Proto se snaží svým hostům nabídnout něco víc a přiblížit jim Vietnam a jeho zvyklosti nejen prostřednictvím jídla. Zažít zde můžete pravou vietnamskou hostinu či oslavu vietnamského Nového roku, při kterém se podávají novoroční pokrmy a seznamujete se s vietnamskými kulturními tradicemi a zvyky. Kouzlem Vietnamu však poznání nekončí, pravidelně je zde pořádán i japonský večer spojený s cestovatelskou přednáškou a degustací jídel. Extravagantní pak může být i degustace asijských vín.

Food festival Jakože, cože?! vítá Madame Lyn!

Netradiční festival prapodivných chutí Jakože, cože?! se odehraje 3.–4. října 2015 na náměstí Republiky v Praze. Je určen všem milovníkům kulinářských inspirací, trendů, zábavy a výzev. Svá odvážná degustační menu budou opět servírovat mistři svého oboru. Festival pořádá čokoláda Milka a netradiční kombinace jemné čokolády a křupavé sušenky Milka LU a Milka TUC zde budete moci zdarma ochutnat v jak jinak než velmi netradiční podobě a zároveň ohodnotit i nejlepší stánek na food festivalu.

Více o akci naleznete na www.jakozecoze.cz.

JAKOŽE, COŽE?! Přijměte pozvání na nejbizarnější food festival!
Gastro akce a food festivaly

JAKOŽE, COŽE?! Přijměte pozvání na nejbizarnější food festival!

Recept od Madame Lyn pro festival Jakože, cože?!

Che thap cam – vietnamský tradiční koktejl

V jednoduchosti je krása a většinou se v ní skrývají i ta největší kulinární tajemství. Vietnamský sladký dezert na bázi koktejlu je namixován z celkem deseti ingrediencí. Do koktejlu se používají dva druhy agaru: agar z rostliny mesona chinensis a agar z mořské řasy. Oba druhy jsou velmi zdravé a mají blahodárné účinky pro organismus.

1. lotusová semínka

2. jackfruit

3. bezlepková tropická mouka

4. zelené fazole

5. červené fazole

6. agar z mořské řasy

7. agar z rostliny mesona chinensis

8. kokosové mléko

9. led

10. čerstvé ovoce

Postup:

1. Kromě ovoce se každá ingredience musí uvařit zvlášť, u některých složek jako jsou lotusová semínka, která jsou tvrdá, to trvá mnohem déle.

2. Během vaření se dochucuje cukrem.

3. Vše se musí se hlídat tak, aby ani jedna ingredience nebyla převařená. Celá příprava je z časového hlediska velmi náročná.

4. Až budou všechny ingredience připravené, stačí vše smíchat dohromady.

Více o restauraci: Madame Lyn na Facebooku; adresa: Šafaříkova 319/18, Praha 120 00; tel.: +420 606 307 777

Jakože, cože?! představuje: Originální cupcakes od Dortíkovo
Gastro akce a food festivaly

Jakože, cože?! představuje: Originální cupcakes od Dortíkovo

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Sdílejte článek
Štítky food festival vietnamská kuchyně JAKOŽE COŽE?!

Návrhy pro vás

Kuřecí rizoto s hráškem, které si zamilujete – tip na snadný oběd z pár surovin Oběd

Kuřecí rizoto s hráškem, které si zamilujete – tip na snadný oběd z pár surovin

Šulánky z bramborového těsta s mákem, tvarohem a rybízem – svěží verze babičkovské klasiky Sladké

Šulánky z bramborového těsta s mákem, tvarohem a rybízem – svěží verze babičkovské klasiky

Nakládané pikantní okurky – výborné samotné i jako součást hamburgeru Recepty

Nakládané pikantní okurky – výborné samotné i jako součást hamburgeru

Pečená karotka s dukkah griliášem – sladká mrkev s křupavou posypkou Zelenina

Pečená karotka s dukkah griliášem – sladká mrkev s křupavou posypkou

Vepřový řízek naruby s cibulí a petrželkou – šťavnatý oběd dopečený v troubě Maso

Vepřový řízek naruby s cibulí a petrželkou – šťavnatý oběd dopečený v troubě

Chléb naan s tandoori kuřetem – indická specialita jako stvořená na letní gril Maso

Chléb naan s tandoori kuřetem – indická specialita jako stvořená na letní gril

Smažený sýr v housce aneb tak trochu jiný smažák – perfektní náhrada burgeru, kterou připravíte doma na pánvi Vegetariánské

Smažený sýr v housce aneb tak trochu jiný smažák – perfektní náhrada burgeru, kterou připravíte doma na pánvi

Krupicové nočky s tvarohem a borůvkovou omáčkou – rychlejší verze oblíbené letní klasiky Sladké

Krupicové nočky s tvarohem a borůvkovou omáčkou – rychlejší verze oblíbené letní klasiky


Přečtěte si také

Oběd
Kuřecí rizoto s hráškem, které si zamilujete – tip na snadný oběd z pár surovin

Kuřecí rizoto s hráškem, které si zamilujete – tip na snadný oběd z pár surovin

Sladké
Šulánky z bramborového těsta s mákem, tvarohem a rybízem – svěží verze babičkovské klasiky

Šulánky z bramborového těsta s mákem, tvarohem a rybízem – svěží verze babičkovské klasiky

Novinky
Gastronomické toulky: Objevte 10 nejslavnějších salátů světa a rozšiřte svůj letní repertoár

Gastronomické toulky: Objevte 10 nejslavnějších salátů světa a rozšiřte svůj letní repertoár

Novinky
Mixér: koktejl v lahvi, nový obchod, týden daiquiri, vinný bar nebo letní drinky

Mixér: koktejl v lahvi, nový obchod, týden daiquiri, vinný bar nebo letní drinky

Recepty
Nakládané pikantní okurky – výborné samotné i jako součást hamburgeru

Nakládané pikantní okurky – výborné samotné i jako součást hamburgeru

Zelenina
Pečená karotka s dukkah griliášem – sladká mrkev s křupavou posypkou

Pečená karotka s dukkah griliášem – sladká mrkev s křupavou posypkou

Maso
Vepřový řízek naruby s cibulí a petrželkou – šťavnatý oběd dopečený v troubě

Vepřový řízek naruby s cibulí a petrželkou – šťavnatý oběd dopečený v troubě

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Naučte se jednoduchý trik, jak rychle a bez námahy oloupat rajčata

Naučte se jednoduchý trik, jak rychle a bez námahy oloupat rajčata

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Letní těstoviny s kalamáry, cherry rajčaty a hráškem – rychlý recept se středomořským šmrncem

Letní těstoviny s kalamáry, cherry rajčaty a hráškem – rychlý recept se středomořským šmrncem

Sépiové černé špagety s krevetami a cuketou – tradiční italský recept s chutí moře Těstoviny

Sépiové černé špagety s krevetami a cuketou – tradiční italský recept s chutí moře

Gratinované cukety plněné tarhoňou a kozím sýrem – oběd plný letních chutí a vůní Recepty

Gratinované cukety plněné tarhoňou a kozím sýrem – oběd plný letních chutí a vůní

Sladké
Šulánky z bramborového těsta s mákem, tvarohem a rybízem – svěží verze babičkovské klasiky

Šulánky z bramborového těsta s mákem, tvarohem a rybízem – svěží verze babičkovské klasiky

Krupicové nočky s tvarohem a borůvkovou omáčkou – rychlejší verze oblíbené letní klasiky Sladké

Krupicové nočky s tvarohem a borůvkovou omáčkou – rychlejší verze oblíbené letní klasiky

Vlačný dort s jahodami a kokosem – elegantní moučník s náplní ze smetany a mascarpone Sladké

Vlačný dort s jahodami a kokosem – elegantní moučník s náplní ze smetany a mascarpone

Maso
Vepřový řízek naruby s cibulí a petrželkou – šťavnatý oběd dopečený v troubě

Vepřový řízek naruby s cibulí a petrželkou – šťavnatý oběd dopečený v troubě

Dušené toskánské kuře s rajčaty a špenátem ve smetanové omáčce – výrazné chutě léta v jedné pánvi Maso

Dušené toskánské kuře s rajčaty a špenátem ve smetanové omáčce – výrazné chutě léta v jedné pánvi

Vepřové kotletky zapečené v alobalu se slaninou, žampiony, bramborem a sýrem Maso

Vepřové kotletky zapečené v alobalu se slaninou, žampiony, bramborem a sýrem

Zelenina
Pečená karotka s dukkah griliášem – sladká mrkev s křupavou posypkou

Pečená karotka s dukkah griliášem – sladká mrkev s křupavou posypkou

Škola zavařování: Nakládané lilky v lehce pikantní marinádě na kyselo jsou báječné třeba na topinky Zelenina

Škola zavařování: Nakládané lilky v lehce pikantní marinádě na kyselo jsou báječné třeba na topinky

Flamendr z vepřového masa podle Pepy Nemravy – masové nudličky v pikantní omáčce se zeleninou a houbami Maso

Flamendr z vepřového masa podle Pepy Nemravy – masové nudličky v pikantní omáčce se zeleninou a houbami

Nápoje
Domácí ledové chai latté – recept na populární kořeněný nápoj krok za krokem

Domácí ledové chai latté – recept na populární kořeněný nápoj krok za krokem

Kouzlo léta ve skleničce: Připravte svatojánskou ořechovku jako za starých časů Nápoje

Kouzlo léta ve skleničce: Připravte svatojánskou ořechovku jako za starých časů

Ledové Matcha Strawberry Latté: Tříbarevný letní drink, který frčí v kavárnách Nápoje

Ledové Matcha Strawberry Latté: Tříbarevný letní drink, který frčí v kavárnách

Těstoviny
Letní těstoviny s kalamáry, cherry rajčaty a hráškem – rychlý recept se středomořským šmrncem

Letní těstoviny s kalamáry, cherry rajčaty a hráškem – rychlý recept se středomořským šmrncem

Sépiové černé špagety s krevetami a cuketou – tradiční italský recept s chutí moře Těstoviny

Sépiové černé špagety s krevetami a cuketou – tradiční italský recept s chutí moře

Losos s bramborovo-chřestovým pyré, dušeným špenátem a citrusovým máslem Ryby a mořské plody

Losos s bramborovo-chřestovým pyré, dušeným špenátem a citrusovým máslem

Polévky
Játrová zavářka do polévky – tradiční doplněk silných vývarů dodá chuť i výživové benefity

Játrová zavářka do polévky – tradiční doplněk silných vývarů dodá chuť i výživové benefity

Thajská brokolicová polévka – překvapí lehce pikantní chutí a krémovou konzistencí díky kokosovému mléku Polévky

Thajská brokolicová polévka – překvapí lehce pikantní chutí a krémovou konzistencí díky kokosovému mléku

Rajčatová polévka s bílými fazolemi a tymiánem – proměňte zásoby ze spíže v rychlou a sytou večeři Polévky

Rajčatová polévka s bílými fazolemi a tymiánem – proměňte zásoby ze spíže v rychlou a sytou večeři

Recepty
Nakládané pikantní okurky – výborné samotné i jako součást hamburgeru

Nakládané pikantní okurky – výborné samotné i jako součást hamburgeru

Škola zavařování: Nakládané lilky v lehce pikantní marinádě na kyselo jsou báječné třeba na topinky Zelenina

Škola zavařování: Nakládané lilky v lehce pikantní marinádě na kyselo jsou báječné třeba na topinky

Smažené batátové placičky podle Šona – vietnamská alternativa bramboráku je prostě skvělá Zelenina

Smažené batátové placičky podle Šona – vietnamská alternativa bramboráku je prostě skvělá

Zelenina
Pečená karotka s dukkah griliášem – sladká mrkev s křupavou posypkou

Pečená karotka s dukkah griliášem – sladká mrkev s křupavou posypkou

Smažený sýr v housce aneb tak trochu jiný smažák – perfektní náhrada burgeru, kterou připravíte doma na pánvi Vegetariánské

Smažený sýr v housce aneb tak trochu jiný smažák – perfektní náhrada burgeru, kterou připravíte doma na pánvi

Smažené batátové placičky podle Šona – vietnamská alternativa bramboráku je prostě skvělá Zelenina

Smažené batátové placičky podle Šona – vietnamská alternativa bramboráku je prostě skvělá

Sladké
Šulánky z bramborového těsta s mákem, tvarohem a rybízem – svěží verze babičkovské klasiky

Šulánky z bramborového těsta s mákem, tvarohem a rybízem – svěží verze babičkovské klasiky

Krupicové nočky s tvarohem a borůvkovou omáčkou – rychlejší verze oblíbené letní klasiky Sladké

Krupicové nočky s tvarohem a borůvkovou omáčkou – rychlejší verze oblíbené letní klasiky

Tvarohový dort s malinami – lahodný moučník chutná a voní létem Sladké

Tvarohový dort s malinami – lahodný moučník chutná a voní létem

Saláty
Letní salát s krůtím masem, slaninou, fazolkami a jablkem – vydatné jídlo pro všední den

Letní salát s krůtím masem, slaninou, fazolkami a jablkem – vydatné jídlo pro všední den

Francouzský salát Niçoise – ideální letní oběd osvěží, zasytí i dodá bílkoviny Saláty

Francouzský salát Niçoise – ideální letní oběd osvěží, zasytí i dodá bílkoviny

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce Saláty
4

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce

Vegetariánské
Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek

Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce Saláty
4

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce

Těhotnej kuchař: České rizoto z pečeného kuřete – oblíbená klasika v perfektním provedení Přílohy

Těhotnej kuchař: České rizoto z pečeného kuřete – oblíbená klasika v perfektním provedení

prima-cnn-news

Pro eutanazii bych nehlasoval, řekl Skopeček. Návrh STAN je nehoráznost, souhlasil Macinka Záplavy ochromily New York: Záběry ukazují stanice metra pod vodou, dva lidé zemřeli Vláda ANO by muniční iniciativu zrušila, řekl Babiš. Zkritizoval i obranné výdaje NATO

prima-zeny

Puf... a dvě princezny jsou v budoucnosti. Eleonora léčí Frederiku se zlomeným srdcem Veličenstva na festivalu: Slavní prozradili, kdy se cítili jako opravdoví králové a královny Bernášková o vztahu s dcerou: Držím si hranici rodiče, nechci, ať je po mně přecitlivělá

prima-zoom

Velká invaze housenek na Londýn Výstraha před silnými bouřkami v Česku: Velké supercely se mohou dělit na menší, podívejte se na mapu Odkud pocházejí tajemné meteority objevené na Sahaře? Zřejmě jsou z nejméně prozkoumané planety v našem okolí

prima-fresh

Kuřecí rizoto s hráškem, které si zamilujete – tip na snadný oběd z pár surovin Šulánky z bramborového těsta s mákem, tvarohem a rybízem – svěží verze babičkovské klasiky Gastronomické toulky: Objevte 10 nejslavnějších salátů světa a rozšiřte svůj letní repertoár

prima-cool

Zachránil by Superman i Hitlera? Nový Harry Potter ulovil další čtyři herce do známých rolí. Nechybí hvězda Star Wars Zabili South Park, parchanti. Kultovní seriál zmizel ze streamu a má velký problém

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Kvůli mojí tvorbě musel táta na kobereček, říká Řezník a představuje Martyho frky Amanda Bynes chce shodit. Přiznala užívání léku na hubnutí, který frčí mezi celebritami Xholakys chce seknout se svlékáním. V nové kariéře chce lidem pomáhat duševně

prima-living

Mravenců v bytě se můžete zbavit i bez chemie. Zkuste ocet nebo kávovou sedlinu Průvodce pěstováním rajčat aneb Jak se o rostliny starat během léta Kdy se vrátí léto? Čeká nás týden přeháněk a bouřek. A pozor na klíšťata!

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.