Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Gastro akce a food festivaly
Gastro akce a food festivaly

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Bizarní chutě Vietnamu a blahodárné koktejly na festivalu Jakože, cože?!

JAKOŽE, COŽE?! představuje Madame Lyn

JAKOŽE, COŽE?! představuje Madame Lyn

  • Zavřít
JAKOŽE, COŽE?! představuje Madame Lyn

JAKOŽE, COŽE?! představuje Madame Lyn

Vietnamské drinky s vůni dálného orientu si pro festival neobvyklých chutí Jakože, cože?! připravila vyhlášená restaurace Madame Lyn. O té mezi milovníky asijské gastronomie koluje, že má jednu z nejlepších kuchyní v Praze.

Seznam.cz banner

Jakých 10 tajných ingrediencí patří do jejich speciálního tradičního koktejlu Che thap cam, se exkluzivně dozvíte jen u nás, a to ještě před festivalem!

Jmenuji se Ha Minh

„Jmenuji se Ha Minh a provozuji restauraci Madame Lyn. Restauraci jsem dal jméno po mojí ženě, naší skvělé šéfkuchařce.“ Takto majitel restaurace vysvětluje, jak celý příběh začal. Kdysi pracoval jako projektový manažer, hodně cestoval a byl neustále mimo domov. Přesto, že to byla práce zajímavá, rozhodl se změnit svůj život a být více se svojí rodinou. Hlavně pak se svým čerstvě narozeným dítětem. K dosavadní restauraci Red Hot Chilli známou především gurmánům z Karlína, otevřeli společně na Vinohradech Madame Lyn.

Jelikož před třemi lety nebyla v centru Prahy žádná vietnamská restaurace a my již měli zkušenosti s provozováním restaurace Red Hot Chilli, otevřeli jsme Madame Lyn.

Bylinky jedině ze Sapy

V Madame Lyn vám nabídnou jak tradiční, tak i moderní autentické asijské pokrmy. Zaměřují se hlavně na vietnamskou a thajskou kuchyni a mění nabídku podle dostupnosti sezonních surovin. „Naše jídla jsou připravována vždy z čerstvých a kvalitních surovin a hlavně si sami mícháme veškeré koření,“ popisuje Ha Minh. Zboží pochází především z Makra či od lokálních farmářů a pro bylinky se jezdí prý jedině do Sapy, známé vietnamské tržnice, kde se dá sehnat snad všechno na světě.

Nekončí to jen u vaření

„Největší odměnou za naši práci jsou pozitivní reakce zákazníků", doplňuje Ha Minh. Proto se snaží svým hostům nabídnout něco víc a přiblížit jim Vietnam a jeho zvyklosti nejen prostřednictvím jídla. Zažít zde můžete pravou vietnamskou hostinu či oslavu vietnamského Nového roku, při kterém se podávají novoroční pokrmy a seznamujete se s vietnamskými kulturními tradicemi a zvyky. Kouzlem Vietnamu však poznání nekončí, pravidelně je zde pořádán i japonský večer spojený s cestovatelskou přednáškou a degustací jídel. Extravagantní pak může být i degustace asijských vín.

Food festival Jakože, cože?! vítá Madame Lyn!

Netradiční festival prapodivných chutí Jakože, cože?! se odehraje 3.–4. října 2015 na náměstí Republiky v Praze. Je určen všem milovníkům kulinářských inspirací, trendů, zábavy a výzev. Svá odvážná degustační menu budou opět servírovat mistři svého oboru. Festival pořádá čokoláda Milka a netradiční kombinace jemné čokolády a křupavé sušenky Milka LU a Milka TUC zde budete moci zdarma ochutnat v jak jinak než velmi netradiční podobě a zároveň ohodnotit i nejlepší stánek na food festivalu.

Více o akci naleznete na www.jakozecoze.cz.

JAKOŽE, COŽE?! Přijměte pozvání na nejbizarnější food festival!
Gastro akce a food festivaly

JAKOŽE, COŽE?! Přijměte pozvání na nejbizarnější food festival!

Recept od Madame Lyn pro festival Jakože, cože?!

Che thap cam – vietnamský tradiční koktejl

V jednoduchosti je krása a většinou se v ní skrývají i ta největší kulinární tajemství. Vietnamský sladký dezert na bázi koktejlu je namixován z celkem deseti ingrediencí. Do koktejlu se používají dva druhy agaru: agar z rostliny mesona chinensis a agar z mořské řasy. Oba druhy jsou velmi zdravé a mají blahodárné účinky pro organismus.

1. lotusová semínka

2. jackfruit

3. bezlepková tropická mouka

4. zelené fazole

5. červené fazole

6. agar z mořské řasy

7. agar z rostliny mesona chinensis

8. kokosové mléko

9. led

10. čerstvé ovoce

Postup:

1. Kromě ovoce se každá ingredience musí uvařit zvlášť, u některých složek jako jsou lotusová semínka, která jsou tvrdá, to trvá mnohem déle.

2. Během vaření se dochucuje cukrem.

3. Vše se musí se hlídat tak, aby ani jedna ingredience nebyla převařená. Celá příprava je z časového hlediska velmi náročná.

4. Až budou všechny ingredience připravené, stačí vše smíchat dohromady.

Více o restauraci: Madame Lyn na Facebooku; adresa: Šafaříkova 319/18, Praha 120 00; tel.: +420 606 307 777

Jakože, cože?! představuje: Originální cupcakes od Dortíkovo
Gastro akce a food festivaly

Jakože, cože?! představuje: Originální cupcakes od Dortíkovo

Sdílejte článek
Štítky food festival vietnamská kuchyně JAKOŽE COŽE?!

Návrhy pro vás

Loštická česnečka s tvarůžky – tradiční vyprošťovací polévka z Olomouckého kraje Polévky

Loštická česnečka s tvarůžky – tradiční vyprošťovací polévka z Olomouckého kraje

Vepřový řízek z panenky v bramborákovém těstíčku s křenem – česká klasika v netradičním kabátku Maso

Vepřový řízek z panenky v bramborákovém těstíčku s křenem – česká klasika v netradičním kabátku

Cheesecake s karamelkami à la toffifee – známý zákusek ozvláštněný sladkými bonbony Sladké

Cheesecake s karamelkami à la toffifee – známý zákusek ozvláštněný sladkými bonbony

Zapékaná kořenová zelenina se sýrem – barevná příloha, která okouzlí vzhledem i chutí Zelenina

Zapékaná kořenová zelenina se sýrem – barevná příloha, která okouzlí vzhledem i chutí

Vietnamská vepřová žebírka na sladkokyselo – křupavá obíračka v lepkavé zálivce nước chấm Maso

Vietnamská vepřová žebírka na sladkokyselo – křupavá obíračka v lepkavé zálivce nước chấm

Halloweenské kanapky ve stylu caprese – strašidelné oči z mozzarelly, rajčat a oliv Předkrmy a chuťovky

Halloweenské kanapky ve stylu caprese – strašidelné oči z mozzarelly, rajčat a oliv

Starovídeňské řezy s džemem a mandlemi – nostalgická klasika z vídeňských kaváren Sladké

Starovídeňské řezy s džemem a mandlemi – nostalgická klasika z vídeňských kaváren

Sušenkové dýně s náplní z kaki – sladký Halloween vonící po skořici Sladké

Sušenkové dýně s náplní z kaki – sladký Halloween vonící po skořici


Přečtěte si také

Polévky
Loštická česnečka s tvarůžky – tradiční vyprošťovací polévka z Olomouckého kraje

Loštická česnečka s tvarůžky – tradiční vyprošťovací polévka z Olomouckého kraje

Maso
Vepřový řízek z panenky v bramborákovém těstíčku s křenem – česká klasika v netradičním kabátku

Vepřový řízek z panenky v bramborákovém těstíčku s křenem – česká klasika v netradičním kabátku

Novinky
Tyrolský Hotel Theresa vás přivítá, obejme a pohostí – dopřejte si cestovatelský i gastronomický zážitek

Tyrolský Hotel Theresa vás přivítá, obejme a pohostí – dopřejte si cestovatelský i gastronomický zážitek

Sladké
Cheesecake s karamelkami à la toffifee – známý zákusek ozvláštněný sladkými bonbony

Cheesecake s karamelkami à la toffifee – známý zákusek ozvláštněný sladkými bonbony

Zelenina
Zapékaná kořenová zelenina se sýrem – barevná příloha, která okouzlí vzhledem i chutí

Zapékaná kořenová zelenina se sýrem – barevná příloha, která okouzlí vzhledem i chutí

Prostřeno!
Prostřeno: Citronové řezy podle Angel

Prostřeno: Citronové řezy podle Angel

Prostřeno!
Prostřeno: Vykouřená Grilovačka královny Smokee

Prostřeno: Vykouřená Grilovačka královny Smokee

Prostřeno!
Prostřeno: Květáková polévka podle Angel

Prostřeno: Květáková polévka podle Angel

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Dýňové carbonara – podzimní variace na klasický recept podle Zdeňka Pohlreicha

Dýňové carbonara – podzimní variace na klasický recept podle Zdeňka Pohlreicha

Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem Těstoviny
6

Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro Těstoviny

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro

Sladké
Cheesecake s karamelkami à la toffifee – známý zákusek ozvláštněný sladkými bonbony

Cheesecake s karamelkami à la toffifee – známý zákusek ozvláštněný sladkými bonbony

Starovídeňské řezy s džemem a mandlemi – nostalgická klasika z vídeňských kaváren Sladké

Starovídeňské řezy s džemem a mandlemi – nostalgická klasika z vídeňských kaváren

Sušenkové dýně s náplní z kaki – sladký Halloween vonící po skořici Sladké

Sušenkové dýně s náplní z kaki – sladký Halloween vonící po skořici

Maso
Vepřový řízek z panenky v bramborákovém těstíčku s křenem – česká klasika v netradičním kabátku

Vepřový řízek z panenky v bramborákovém těstíčku s křenem – česká klasika v netradičním kabátku

Vietnamská vepřová žebírka na sladkokyselo – křupavá obíračka v lepkavé zálivce nước chấm Maso

Vietnamská vepřová žebírka na sladkokyselo – křupavá obíračka v lepkavé zálivce nước chấm

Pastel de papa s dýní – zapečený koláč s mletým hovězím masem Maso
4

Pastel de papa s dýní – zapečený koláč s mletým hovězím masem

Zelenina
Zapékaná kořenová zelenina se sýrem – barevná příloha, která okouzlí vzhledem i chutí

Zapékaná kořenová zelenina se sýrem – barevná příloha, která okouzlí vzhledem i chutí

Pikantní kuřecí játra – rychlá asijská inspirace plná zeleniny a výrazných chutí Maso

Pikantní kuřecí játra – rychlá asijská inspirace plná zeleniny a výrazných chutí

Staročeský bác neboli liťák – bramborová buchta naslano s uzeným masem Recepty

Staročeský bác neboli liťák – bramborová buchta naslano s uzeným masem

Nápoje
Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Recepty
Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Polévky
Loštická česnečka s tvarůžky – tradiční vyprošťovací polévka z Olomouckého kraje

Loštická česnečka s tvarůžky – tradiční vyprošťovací polévka z Olomouckého kraje

Jemná krémová polévka s kuřecím masem a kukuřicí – poctivý oběd, který snadno zasytí Polévky

Jemná krémová polévka s kuřecím masem a kukuřicí – poctivý oběd, který snadno zasytí

Zelňačka s dýní, houbami a uzeným – sytá a hustá polévka pro chladné dny Polévky

Zelňačka s dýní, houbami a uzeným – sytá a hustá polévka pro chladné dny

Předkrmy a chuťovky
Halloweenské kanapky ve stylu caprese – strašidelné oči z mozzarelly, rajčat a oliv

Halloweenské kanapky ve stylu caprese – strašidelné oči z mozzarelly, rajčat a oliv

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem Recepty

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Duchové z listového těsta s pikantním kaki dipem – chuťovka jako stvořená pro Halloween Předkrmy a chuťovky

Duchové z listového těsta s pikantním kaki dipem – chuťovka jako stvořená pro Halloween

Zelenina
Zapékaná kořenová zelenina se sýrem – barevná příloha, která okouzlí vzhledem i chutí

Zapékaná kořenová zelenina se sýrem – barevná příloha, která okouzlí vzhledem i chutí

Květák a dýně v kurkumové omáčce – vegetariánský oběd s asijským nádechem Vegetariánské

Květák a dýně v kurkumové omáčce – vegetariánský oběd s asijským nádechem

Duchové z listového těsta s pikantním kaki dipem – chuťovka jako stvořená pro Halloween Předkrmy a chuťovky

Duchové z listového těsta s pikantním kaki dipem – chuťovka jako stvořená pro Halloween

Sladké
Babiččiny jablečné řezy z litého těsta podle V kuchyni vždy otevřeno

Babiččiny jablečné řezy z litého těsta podle V kuchyni vždy otevřeno

Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu Sladké

Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta Sladké

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta

Saláty
Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Omáčky
Kynutý hrnkový knedlík plněný trhaným kuřetem s paprikovou omáčkou podle Marka Fichtnera

Kynutý hrnkový knedlík plněný trhaným kuřetem s paprikovou omáčkou podle Marka Fichtnera

Žitné tortilly – zdravější základ pro svačinky do práce i rodinnou večeři Přílohy

Žitné tortilly – zdravější základ pro svačinky do práce i rodinnou večeři

Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány Maso

Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Sledujte Partii s Nacherem a Hladíkem: Kdo zasedne v budoucí vládě? Trump hrozí Nigérii vojenským zásahem kvůli zabíjení křesťanů. Vyřešili bychom to rychle, napsal Na energiích se dají ušetřit i desítky tisíc korun. Víte, jak na to?

prima-zeny

Moderátorka nahé seznamky také hledá lásku. Přiznala, že se jí zalíbil účastník Kotek čelí výzvě. Udělejme Kozárovice znovu skvělými, sní o vlastním divadle v kulturáku Miu jako zrádkyni Petra absolutně nečekala. Nedostatek spánku už nezvládala

prima-zoom

V Černobylu pobíhají modří psi „Polský Schindler“ dokonale převezl gestapo. Jeho falešná epidemie zachránila tisíce lidí Které místo v autě je nejbezpečnější? Lidé se na něm bohužel často nepoutají

prima-fresh

Loštická česnečka s tvarůžky – tradiční vyprošťovací polévka z Olomouckého kraje Vepřový řízek z panenky v bramborákovém těstíčku s křenem – česká klasika v netradičním kabátku Tyrolský Hotel Theresa vás přivítá, obejme a pohostí – dopřejte si cestovatelský i gastronomický zážitek

prima-cool

VIDEO: Erling Haaland se proměnil v Jokera Šíleně ujetý trailer severského krváku se neštítí ničeho. Zpívají v něm motorovky Nahota, blonďatý Caesar a drsná akce: Necenzurovaný trailer nového Spartaka odhalil všechny trumfy

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Listopad v zahradě: Zasaďte jarní cibuloviny, česnek, stromy i růže Koření podle horoskopu: Beranům chutná pepř, Ryby milují skořici Listopad bude teplý, ale slunce vzácné. Jak bude na Dušičky?

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.