Hlavní chod
- cibule (Malá)
- sádlo 60 g
- kuřecí maso 1 kg
- červená paprika (či zelená) 500 g
- mletá sladká paprika 2 lžíce
- mletá pálivá paprika 1/2 lžičky
- koření na maso (Kuřecí maso)
- chilli papričky 1
- sůl
- pepř
- sójová omáčka
- rajský protlak
- česnek 2 stroužky
Noky
- polohrubá mouka 500 g
- vejce 2
- voda 1 hrnek
- sůl
Postup přípravy
- Cibuli nakrájíme na kostičky a na sádle cibulku dozlatova osmažíme.
- Přidáme kuřecí maso nakrájené na drobné kousky, koření a mleté papriky.
- Hned podlijeme vodou, promícháme a čtvrt hodiny pod pokličkou dusímePo změknutí masa přidáme zeleninu, kterou máme nakrájenou na nudličky.
- Necháme vařit asi dalších 30 minut.
- NezahušťujemeJe-li omáčka stále řídká, stačí přidat jeden malý rajský protlakJako příloha jsou ideální maďarské noky.
- Na noky do mísy vysypeme mouku a přidáme dvě vejce, sůl a hrnek vody.
- Promícháme, těsto, musí být vláčné, aby se dalo přepasírovat přes speciální síto.
- Do hrnce s vařící vodou přepasírujeme těsto a pomalu vaříme, promícháme ode dna.
- Když noky vyplavou na hladinu, jsou uvařené.
- Noky je nutné přecedit pod vlažnou vodou.
- Pak přidáme malou lžíci oleje či sádla, aby se neslepily a zůstaly oddělené
Autor receptu: Stefanie Ruso