Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Maďarský paprikáš

4 porce
do 1 hodiny
Maďarský paprikáš
Maďarský paprikáš Autor: Michal Šajmir
V české kuchyni máme podobný recept – slepici na paprice. Ovšem ta maďarská verze skrývá mnohem větší porci temperamentu. Chuťový koncert rozehraje kombinace dvou paprik, sladkost dodá rajče a nakyslost smetana.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Omyté a osušené díly kuřete pořádně osolte. Ve větším hrnci rozpalte sádlo a kuře na něm osmahněte dozlatova. Poté maso vyndejte a na vypečeném tuku osmahněte najemno nakrájenou cibuli, po chvíli přidejte i utřený česnek.
  2. Hrnec sundejte z ohně, vmíchejte obě papriky a rychle přilijte vývar, aby paprika nezhořkla. Přiveďte k varu a nechte chvilku provařit. Vraťte do hrnce díly kuřete a pozvolna duste asi 30 minut. Když poté do masa píchnete nožem, maso by se mělo pomalu oddělovat od kosti.
  3. Když je maso měkké, vyndejte ho z hrnce. Do omáčky vlijte směs smetany a mouky, kterou předem důkladně promíchejte. Povařte omáčku 8 minut a přidejte nadrobno nakrájené rajče. Vložte kuře do omáčky a ještě společně provařte 7–10 minut.
  4. Podávejte nejlépe s domácími haluškami. Můžete ale použít i těstoviny nebo rýži.
Reklama

Maďarský paprikáš  Foto: Michal Šajmir

Maďarský paprikáš. Foto: Michal Šajmir, www.michalsajmir.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama